0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pearl

абразио
« -: Февруари 20, 2006, 13:21:37 pm »
Какво е абразио? Имаха съмнение за извънматочна браменност, спада ми хормона ЛГХ, имам кръвотечение, което прилича на цикъл, казаха ми че трябва да ми се направи абразио /кюретаж/? Може ли някой да м обясни за какво става дума, как се парви и какви са последствията?
*
абразио
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2006, 13:37:50 pm »
Остъргване на матката - аборт демек - с цел да се премахнат остатъците от плода и лигавицата на матката за да не се получи инфекция - ако някой може ... да го обясни по-добре ...
Вероятно не е извънматочна но плода е загинал в много ранен момент без да направиш аборт или да ти дойде цикъла с което да се изчисти сама матката - водят го мисед аборт - естествен подбор в природата.
абразио
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2006, 15:57:28 pm »
Абразио съм правила, но не свързано с бременност. Ето как протече при мен - с краткотрайна пълна упойка, не се усеща нищо. С инструмент (кюрета) през влагалището :arrow: през шийката :arrow:  се отстранява лигавицата на матката.

Правиха ми два на мен. Няма последствия. В общия случай, няма проблеми след това. Хипотетично има риск от сраствания след това, или някаква инфекция. Ако ти го направи читав доктор, няма проблем.

Успех, мила :D
Благодаря ти, Бени!

*

Pearl

абразио
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2006, 17:31:07 pm »
след втори разговор с лекраката разбрах следното: диагнозата ми е "спонтанен аборт", с цел диагностика искат да ми направят абразио(в Шейново), да се полдложа ли или да откажа? Моля ви, дайте ми съвет.