Здравейте момичета,
имам нужда от съвет, едното ни момиченце от снощи е с много ситни пъпчици по коремчето и гърдичките и по крачетата има, но по-малко. Значи всичко започна откакто застудя времето, започна да й се изсушава кожата на лицето. Първо намазах с хидратиращ крем, но нищо не помогна, след това по препоръка на лекарката взех Стелатопия на Мустела, след няколко намазвания проблема изчезна и кожата се оправи. Спрях да мажа. Не след дълго, отново на лицето започна да се появява леки петна от по-грапава кожа, като ситни пъпчици, но много миниатюрни, а успоредно с това по телцето всяка вечер след баня забелязвам, че кожата й е все по-суха и започна да се лющи. Мазах и там с крема на Мустела, но няма резултат, което ми е много странно, защото лицето се оправи за нула време, а на крема пише, че е за лице и тяло.
Днес звънях на педиатърът и тя по телефона каза "а, да..." и ми каза Локоист липокрем, дори не съм сигурна дали така се пише, който бил с кортизон.
Смятам, че проблема е или в козметиката или в температурата. Дали не я претоплям, уж се старая, в стаята им е 22 градуса, на мен ми е студено, но аз съм доста зиморничава, водата за къпане също следя да не е над 36-37 градуса. На другото дете няма грапавини, но днес забелязах сухота и по нейното телце. Къде греша?
След баня още от начало мажа с млякото на Клоран, дали не трябва с олио?
Моля споделете мнение и ако има някоя мама с подобен проблем ще бъда благодарна да каже какво е направила.