0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Снимка на тръбите
« Отговор #40 -: Ноември 26, 2008, 21:35:12 pm »
здравейте и от мен
да знаете каква е алтернативата на цветната снимка? а цената на ЦС?
на мен ми предстои като спасителен пояс преди инвитро...
« Отговор #41 -: Ноември 26, 2008, 22:19:42 pm »
Цената варира, зависи къде ще я правиш.
Може да е 60-70-80 лева, и повече....
Алтернативата е Хидротубация. При нея също се проверява проходимостта на маточните тръби,но под ултразвуков контрол.
http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=print&sid=224
« Отговор #42 -: Ноември 27, 2008, 08:32:58 am »
Цената варира, зависи къде ще я правиш.
Може да е 60-70-80 лева, и повече....
http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=print&sid=224

На мен ми взеха и то миналата година над 200 лева 8O, май много са ме прекарали, въпреки че в тази сума влизаше и транспорта от клиниката в която ходя на прегледи до болницата в която ми правиха ЦС и пак ми се стурва че са ми взели доста? Странно, но пък аз съм си виновна, като никога първо не проучвам кое къде и колко струва :bonk:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #43 -: Ноември 27, 2008, 13:16:09 pm »
black_rose,
благодаря ти за линка, но за съжаление не мога да го разкодирам...
« Отговор #44 -: Ноември 27, 2008, 13:21:02 pm »
При мен се отваря и се вижда...
Ето пробвай този адрес - същата статия е:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=557&Itemid=17
« Последна редакция: Ноември 27, 2008, 14:10:42 pm от Black_rose »
*
« Отговор #45 -: Ноември 27, 2008, 13:33:49 pm »
black_rose,
отново благодаря. звучи ми като по-добър вариант на цветната снимка, но може би има някои особености, за които не знам... ще говоря пак с док кой от двата метода според него е по-удачен, но исках да имам някаква представа предварително
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #46 -: Ноември 27, 2008, 15:42:48 pm »
radosttinka, а твоята ЦС да не е била с упойка? Защото в такъв случай цената, която си заплатила е по-скоро реална.

*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #47 -: Ноември 28, 2008, 08:57:00 am »
radosttinka, а твоята ЦС да не е била с упойка? Защото в такъв случай цената, която си заплатила е по-скоро реална.

тази цена не зависи от упойката, а по-скоро от лекаря :). моята неше без, а стуваше 240 лв.
аз май съм най-прекарана  :?
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
« Отговор #48 -: Ноември 29, 2008, 12:24:54 pm »
аз платих 80 лв. и беше без упойка
*
« Отговор #49 -: Ноември 30, 2008, 15:06:28 pm »
Аз платих 50лв. и я правих в бившата Тина Киркова(2006 г.)Мен лично ме боля.
« Отговор #50 -: Ноември 30, 2008, 17:02:05 pm »

тази цена не зависи от упойката, а по-скоро от лекаря :). моята неше без, а стуваше 240 лв.
аз май съм най-прекарана  :?
С упойка беше, но не съм сигурна че е зариди това. Докторката, която ми я прави е от Олимед \Варна\, първо ходих там сложихами упойката и след това с такси до Окръжна болница \пари за таксито не съм давала\, там направихме снимката и обратно с такси до Олимед, където постоях още около половин час, защото нямах придружител, а упойката още ме държеше. И съответно там си платих за ЦС. Не знам, но на мен ми се струва,че е много 240лв като има момичета, които са плащали и под 100лв. Много е несправедливо да ни вземат толкова много пари, при все че почти всички изследвания, които ни се налага да правим си ги плащаме :?
П.П. И моята беше 240лв
« Последна редакция: Ноември 30, 2008, 17:03:43 pm от radosttinka »
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #51 -: Декември 01, 2008, 15:27:19 pm »
240 си е направо пладнешки обир, ама какво да се прави. впуснах се с главата напред, без да разуча за цени, та и за доктори. бях под някакъв стрес тогава не мислех парите (ако, че ги взех назаем тогава). само като се замисля, че и необходимите изследвания не ми бяха направени преди ЦС.
връщам се във вземето назад и се сещам, че по здравна каса ми минаха само хормоните и лапарото, ако може да се каже, но там плащах за избор на екип, което пак си е пари.
...по-късно разбрах, че и ЦС можела да мине по касата
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #52 -: Декември 01, 2008, 15:31:12 pm »
Моята беше 70 лв.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #53 -: Декември 01, 2008, 15:37:47 pm »
Момичета да ви питам, че тази седмица ми предстои на мен ЦС в Шейново, някоя да е правила там? Август ми правиха лапаро и съм само с една тръба. Док иска да види другата как е, че при операцията не я е видял имах много сраствания. Д-р Попов ще ми я прави май...  :ask: забравих да го питам дали той или някой друг прави ЦС-ки :? Ако някоя е правила там - моля да сподели впечатленията си.
Правена ми е април месец Хидротубация в Щерев - взеха ми 80лв.
« Отговор #54 -: Декември 01, 2008, 15:38:59 pm »
240 си е направо пладнешки обир, ама какво да се прави. впуснах се с главата напред, без да разуча за цени, та и за доктори. бях под някакъв стрес тогава не мислех парите (ако, че ги взех назаем тогава). само като се замисля, че и необходимите изследвания не ми бяха направени преди ЦС.
връщам се във вземето назад и се сещам, че по здравна каса ми минаха само хормоните и лапарото, ако може да се каже, но там плащах за избор на екип, което пак си е пари.
...по-късно разбрах, че и ЦС можела да мине по касата
Напълно те разбирам Биг Айс, и аз така въобще не помислих, не се усъмних даже и си платих, и чак сега разбирам, че съм дала толкова много пари, а може с тях да направя още някое изследване ама..., да ми е за урок първо хубаво да питам...

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #55 -: Декември 01, 2008, 16:53:45 pm »
ЦС не се поема от касата

*
« Отговор #56 -: Декември 01, 2008, 16:59:32 pm »
Zlatulka, с риск да се повторя, моята снимка мина през здравната каса. Не съм запозната със здравните пътеки, но е факт. Не съм търсила умишлено такава пътека, за да не си плащам, връзки също не съм използвала за това. Отидох при доц. Попова от 5-та градска, която ми каза да си взема един документ за хоспитализиране от личната. Приеха ме в 5-та градска, направиха ми снимката, след нея и хистероскопия и не съм плащала за тези неща. Мога да сканирам епикризата, ако някой не вярва!
Запушена тръба.
« Отговор #57 -: Декември 01, 2008, 17:22:18 pm »
здравейте момичета, искам да питам има ли момичета които са забременяли с една запушена тръба? Ходих на доктор и се установи, че лявата ми тръба е запушена, много съм притеснена, дясната тръба е наред и всичо друго ми е в норма само това че лявата е запушена. Моля да ми дадете съвет това означавали, че ще е още по трудно да забременея. Благодаря ви предварително.
*
Re: Запушена тръба.
« Отговор #58 -: Декември 01, 2008, 17:24:11 pm »
Аз забременях само с една полуотпушена нагъната тръба и един яйчник.Успех!

Re: Запушена тръба.
« Отговор #59 -: Декември 01, 2008, 17:38:34 pm »
Parsi,благодаря ти за отговора,малко по-добре се чувствам сега. Би ли споделила колко време ти отне и как успя да забременэш? По-добре ли би било да направя инсеминация?