0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
въпрос до момичетата с аборт
« -: Февруари 21, 2006, 20:56:10 pm »
Момичета имахте ли кървене или някакви други признаци преди аборта?Доста мнения изчетох и всички са имали кървене.А аз нямах нито кървене,нито болки-всичко си беше наред и изведнъж няма сърдечна дейност.Знам,че вече няма смисъл,но ми се въртят въпроси-не избързаха ли с аборта?Мислеха,че е моларна,а се оказа,че не е.
 На една позната и казали в 8-ма седмица,че няма сърдечна дейност и я извикали след седмица за аборт,че им бил запълнен графика и се оказа,че си има сърдечна дейност и вече е в 8-ми месец.
 Ясно е,че вече няма смисъл да гледам назад,но ме човърка и това си е.
<br />
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2006, 21:02:36 pm »
Недей така.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2006, 21:08:46 pm »
Аз понеже дълго време съм по форумите и много истории съм чела, та от тях съм останала в впечатлението, че много често спирането на сърдечната дейност не е съпроводено с никакви признаци, открива се при планов преглед.
А пък едно момиче един път като я питах за признаци на загиване на плода, тя ми отговори - никакви, просто се почувствах небременна и и отидох на лекар. Тоест едно предчувствие само.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2006, 21:12:16 pm »
да Лали ,май ще се окаже,че е вярно.Аз ама никакви признаци нямах.Само имах просто кофти предчувствие и вместо да отида в уречения ден,аз ходих на преглед 5 дни по-рано.
<br />
*
« Отговор #4 -: Февруари 21, 2006, 21:34:49 pm »
Аз имах леко кървене, след 1 ден ми омекнаха гърдите, оправи ми се обонянието и просто се почувстах - точно "небременна".  
Някак си усетих вътрешно, че всичко е свършило..
Отидох на преглед, ембрионът беше в матката, кървях и имах около 2 часа много болезнени контракции и после изпадна плодния сак.

Ти не си мисли така, не ти помага това с нищо.
И аз мислех, какво щеше да стане, ако бяха отишла в бърза помощ и ми бяха били прегнил, ако мъжът ми беше носил на ръце,а не да изкачвам стълби. Но няма смисъл..
Гледай уверено напред, че следващия път ще е успешен!
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2006, 09:59:02 am »
При мен признаците бяха много силни, както всичко беше наред и и маше зародиша прекрасна дейност, в един момент признаците започнаха да изчезват и на тяхно място се появи кървене, много обилно и много силни болки, но търпях три дни, защото се надявахме да е грешка.
Но при моя позната всичко е преминало без всякакви оплаквания или кървене, болка - просто нищо не е имало. Така, че не мисли такива неща и не се връщай към това, което е станало. Аз дори понякога обвинявам себе си, не знам до колко слагането на утрогестан или прегнил би променило нещата - но е и божа работа. Знам само, че е трудно да я изтриеш тази болка, но точно тя те прави по - силен човек.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2006, 10:48:38 am »
При мен пък стана страшно бързо за няколко часа. Чувствах си се бременна сутринта и след няколко часа усетих нещо като контракции или играене на мускулите на матката незнам как да го нарека до тогава не ми се беше случвало такова нещо. След половин час прокървих обилно и до 3 часа се бях изчистила почти напълно. Хем лежах по препоръка на лекарката ми. И пак си изтече всичко за толкова кратко. След това при абразиото се чудеха откъде да ми вземат материал за хистология.  :(
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Re: въпрос до момичетата с аборт
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2006, 14:19:45 pm »
Цитат на: z22
Момичета имахте ли кървене или някакви други признаци преди аборта?Доста мнения изчетох и всички са имали кървене.А аз нямах нито кървене,нито болки-всичко си беше наред и изведнъж няма сърдечна дейност.Знам,че вече няма смисъл,но ми се въртят въпроси-не избързаха ли с аборта?Мислеха,че е моларна,а се оказа,че не е.
 На една позната и казали в 8-ма седмица,че няма сърдечна дейност и я извикали след седмица за аборт,че им бил запълнен графика и се оказа,че си има сърдечна дейност и вече е в 8-ми месец.
 Ясно е,че вече няма смисъл да гледам назад,но ме човърка и това си е.

Po4ti e izklyucheno da se poluchi greshka. Az syshto nqmah nikakwi priznaci, ostanowi se na rutinen pregled. Sled edna sedmica, predi abrazioto bqh pak na pregled i pak nishto. Gledai napred, ne mu misli tolkowa.
*
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2006, 14:42:13 pm »
И двата пъти - никакви признаци. Нито гърдите ми омекнаха, нито ми спря гаденето от миризми, абе нищо, което да подсказва, че се е случило нещо. На рутинен преглед се видя, че няма сърдечна дейност.
Тези мисед аборти, не случайно се наричат "задържан аборт".
Някъде четох, че не е много ясен механизма на този аборт и защо се получава това "задържане".
« Отговор #9 -: Февруари 22, 2006, 19:40:26 pm »
Ами първият път тогава бях в петия месец (25 г.с.), направо ми изтекоха водите, нямаше други симптоми. А втория аборт започна с кървене бях в 6 г.с.
« Отговор #10 -: Февруари 22, 2006, 19:50:00 pm »
не се притеснявай излишно и аз нямах признаци просто чувство че нещо не е наред,което се оказа вярно.Само че се чудя при такъв задържан аборт със спряла сърдечна дейност винаги ли се повтаря или може да е случайност и другиа път всичко да е наред.Все си мисля че при спонтанния аборт зародиша е некачествен и 2 път всичко ще е наред.Обоче при задържан си мисля че нещо не е наред при жената.Дали е така,как ще кажете.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Февруари 22, 2006, 20:10:42 pm »
Един аборт винаги се приема за случайност. Ако стане поредица, тогава се търси причината.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #12 -: Февруари 23, 2006, 16:11:05 pm »
при задържаните (МИСЕД) аборти няма признаци, точно затова и се наричат така. няма кървене, няма болка, няма нищо.
Зори, не си внушавай сега глупости. В осма седмица на вагинален УЗ няма начин да не се види има ли пулс или няма. освен пулса, има и други критерии за оценка, като например размер на сака и ембриона.
в моя случай нямаше изобщо пулс, а ембриончето беше супер дребно и изобщо не отговаряше по размер на седмицата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #13 -: Февруари 24, 2006, 11:29:34 am »
Моите признаци бяха липсат на признаци за бременност. Първия път не се усетих, втория се усетих веднага. Иначе нищо друго. Моя приятелка точно преди нова година установи мисед в 8 седмица - беше на ниво 6-та на развитие. При нея имаше леко розаво течение.
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #14 -: Февруари 24, 2006, 12:43:06 pm »
Никакви признаци. Никакво предчувствие даже:(
*
« Отговор #15 -: Февруари 24, 2006, 17:01:59 pm »
Първия път загина първо единия плод, а после и другия и след това прокървих обилно. Втория път няколко дни кафяво зацапване и след това пак кървене.
*

maiska

ega ti!
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2006, 23:33:45 pm »
Така ме е яд, ама така ме е яд! Докато, мили момичета, тук си споделяме и жалим за така желаните от нас бебчета, някъде някоя ц...ка си оставя поредното бебе и си бие камшика, а държавата да й го гледа, а ние продължаваме да жалим за нашите......Къде е справедливостта, кажете ми!!! Защо на тях им дават, като не ги искат, а ние се мъчим като грешни дяволи?! Къде е социалната справедливост?!
« Отговор #17 -: Февруари 25, 2006, 09:55:26 am »
Майска, така е,...и не са само от малцинствата, много жени /с ясното съзнание/ оставят до кофи, в кашончета, или направо..на бунището :x ...
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #18 -: Февруари 25, 2006, 11:37:05 am »
Така е Маиска. И аз много пъти съм си задавала този въпрос. Като чуя нещо подобно и една  седмица ми е крив света после. Хора които са така мили и нежни и които ако имат детенце ще дадат сърцето и живота си да е щастливо се борят с години. А други които не им пука раждат по 120 и ги хвърлят нанякъде да не им пречат. Понякога така го мразя този живот... :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #19 -: Февруари 25, 2006, 11:46:33 am »
Майска, не знам дали на тебе ще помогне, но на мен много ми помага осъзнаването на факта, че НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ. Няма такава в природата, нито в обществото. Това ме освобождава от необходимостта да търся справедливостта. Затова и не се ядосвам и не страдам, че животът е несправедлив.

Преди много години прочетох една невероятна книга на Карлос Кастанеда - "Пътуване към Иксланд". Там има едно много хубаво обяснение за липсата на справедливост. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу