0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ИНВИТРО /ИКСИ - декември2008 - януари 2009
« Отговор #260 -: Януари 10, 2009, 07:59:46 am »
Момичета и момчета в процедура,желая ви успех! yahoo_17
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #261 -: Януари 10, 2009, 09:08:48 am »
Здравейте,аз нали все нещо не съм доразбрала искам да питам-този мес.съм на Ясмин,а на 21-я ден трябва да пусна прогестерон,нали е в списъка с изсл.за ИКСИ,та въпроса ми е дали противозачатъчните ще повлияят по някакъв начин на резултата.
Извинявам се ако питам глупости,но все изниква нещо соето съм забравила да питам док.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #262 -: Януари 10, 2009, 11:13:05 am »
противозачатъчните не пречат. преди процедура винаги се пият противозачатъчни
*
« Отговор #263 -: Януари 10, 2009, 11:59:45 am »
противозачатъчните не пречат. преди процедура винаги се пият противозачатъчни

Съвсем не винаги. В моя случай, когато съм пила противозачатъчни преди процедура, после съм пълен блокаж. Всичко се преценява строго индивидуално, ако за едни е добре това подтискане преди стимулация - за други не е.
*
« Отговор #264 -: Януари 10, 2009, 12:12:53 pm »
Цитат
Съвсем не винаги. В моя случай, когато съм пила противозачатъчни преди процедура, после съм пълен блокаж. Всичко се преценява строго индивидуално, ако за едни е добре това подтискане преди стимулация - за други не е.
Подкрепям напълно Solei - и при мен се получи пълен блокаж!
*
« Отговор #265 -: Януари 10, 2009, 12:15:25 pm »
Въпроса на Марина беше, дали противазачатъчните ще повлияят на стойностите на прогестерона. Аз мисля, че не влияят! Дано да не бъркам!
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #266 -: Януари 10, 2009, 12:20:08 pm »
Въпроса на Марина беше, дали противазачатъчните ще повлияят на стойностите на прогестерона. Аз мисля, че не влияят! Дано да не бъркам!
Благодаря ти ,Вики,точно това ме интересува,аз така или инъче съм на противозачатъчни.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #267 -: Януари 10, 2009, 13:27:13 pm »
Здравейте,аз нали все нещо не съм доразбрала искам да питам-този мес.съм на Ясмин,а на 21-я ден трябва да пусна прогестерон,нали е в списъка с изсл.за ИКСИ,та въпроса ми е дали противозачатъчните ще повлияят по някакъв начин на резултата.

Марина,според мен пък резултата най-вероятно ще се повлияе- все пак противозачатъчните са хормонални препарати(най-често съдържащи естроген и прогестерон)
Аз също се бях чудила в един момент дали мога да си пусна хормони докато пиех противозачатъчни преди второто ИКСИ,в крайна сметка не пуснах,защото разбрах,че няма смисъл да си изследвам каквито и да било полови хормони докато пия хапчетата(доколкото си спомням мисля,че се бях консултирала за това с лекаря си)
Дано се включат и други с мнения по въпроса ,а най-добре - звънкай на док :D
« Последна редакция: Януари 10, 2009, 13:30:28 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #268 -: Януари 10, 2009, 13:39:07 pm »
 А щитовидни при прием на противозачатъчни могат ли да се изследват? :ask:
*
« Отговор #269 -: Януари 10, 2009, 14:21:14 pm »
marina75, противозачатъчните са хормонални препарати и ще повлияят на резултата. Хормонални изследвания се пускат на чист цикъл, без прием на препарати от този род.

fatalwoman, за щитовидната мисля, че няма проблем, но нека се включат и други момичета.
*
« Отговор #270 -: Януари 10, 2009, 18:31:22 pm »
Благодаря Ви моми4ета за палците

Аз се прибрах,ЛХ-4.53;Естрад -128,Прог-0.29,на 4-ти ден стимулац.
Десен яй4ник 4 фоликула по 10 мм,един  11мм,ляв яй4ник- 4х9мм.
Стаменов каза да не бързам да се радвам,тъй като и първия път тръгнаха,но после нещата се объркаха.Продължавам до понеделник на 3 фостимон 75 + 1 Цитротид 25(май така се казваше)за контрол на ЛХ.
4акам вашия коментар!Какво мислите,добре ли са хормоните?
На вси4ки мноооооооооого   
П.П. Разбрахме се ,4е другата седмица нещата ако не вървят прекъсваме опита 
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #271 -: Януари 10, 2009, 22:02:06 pm »
Имам _ Вяра , пожелавам ти този път всичко да бъде успешно и с мечтания за теб резултат. Не се предавай предварително, късмета е с теб и доброто предстои.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #272 -: Януари 10, 2009, 22:59:25 pm »
Привет на всички :lol: :lol:

Аз май се притеснявам повече от жена ми :oops: но по добре е да знам какво ни чака

трансфера и е на 2 февруари в клиника АФРОДИТА но никъде няма отзиви за тях

ако има някой които е минал през програмата да ни успокои малко,

и само на 26 и на 29 я викат на фоликулометрия и иследване на хормони не е ли

нормално по често да се правят иследвания и да я преглежда доктора :?
*
« Отговор #273 -: Януари 11, 2009, 00:02:16 am »
Навигатор как така отсега знаете кога ще е трансфера? 8O Та сега сме едва началото на януари?!По какъв протокол сте? По време на стимулация обикновено се ходи през ден и горе долу така се пускат и хормоните.По добре потърсете друга клиника. Така както си описал ми изглежда много несериозно.  :?
« Отговор #274 -: Януари 11, 2009, 03:02:03 am »
Здравейте от мен.
Имам _ Вяра  надявам се всичко да мине гладко. И колкото и тривиално да ти звучи мисли положително!!! :crossfingers:
За мен другата седмица ще е много важна. Днес (събота) ще си правя HCG :needleani: и в понеделник ще ми бъде пункцията. Което от своя страна значи, че до 17-събота някъде ще ми е трансфера. Стискайте палци момичета всичко да е наред
*
« Отговор #275 -: Януари 11, 2009, 06:12:06 am »
Аз май се притеснявам повече от жена ми :oops: но по добре е да знам какво ни чака
  трансфера и е на 2 февруари в клиника АФРОДИТА но никъде няма отзиви за тях
 ако има някой които е минал през програмата да ни успокои малко,
 и само на 26 и на 29 я викат на фоликулометрия и иследване на хормони не е ли
 нормално по често да се правят иследвания и да я преглежда доктора :?

Няма отзиви за тази клиника, защото е много нова и лично аз не съм чела някой да е правил опит там. Съжалявам, но това което си писал си е притеснително или вие нещо не сте разбрали. :( Как само два прегледа по време на стимулация и как така са ви казали още от сега кога ще е трансфера? Ако дадеш малко по-изчерпателна информация от кога стартирате, какъв е протокола на стимулация (ако нищо не ти говори пиши какви лекарства са дали)ще могат повече хора да ти отговорят. Много е дълго за описване, но ако искаш да се ориентираш по-добре как протича една процедура ин витро влез във форум Дневници, някои момичета са описали много подробно по дни как е протекла процедурата при тях.

На всички момичета в процедура пожелавам много успех и само положителни тестове!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #276 -: Януари 12, 2009, 14:57:15 pm »
Привет - аз чаках цикъла след противозачатъчни  ,за да започваме икси  на лимитиран цикъл този месец .
Току що  опитва да  ми идва  - което  означава , че трябва  да броя утрешния ден за първи и  да съм на преглед на 3ти ден .
Започвам да се питам подходящ момент ли е в  това студено време   или да поотложим - не съм се разболяла ,но подсмърчам и като тръгна да пътувам към София  кои знае какво вирусче  може да ми кихне  някой .  Все пак в студа и имунитета се понижава ,и настроението  ,а и  храненето  не е най -балансираното сега.
Половинката  не ще й да чува за отлагане- че при нас от година все нещо нещо се обърква и отлагаме.
Дайте съвети ?

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #277 -: Януари 12, 2009, 15:20:37 pm »
Имам вяра, добре са ти хормоните и фоликулите засега. Дано и занапред да е така. Имай вяра :wink:
Навигатор, това, което са ти писали момичетата преди мен е съвсем вярно. Не може да ходите на ФМ само два пъти по време на стимулацията. Та нали смисълът й е да се види динамиката на хормоналните нива и спрямо нея да се регулира дозата на прилагания медикамент, а  в някои случаи и да се смени или ако няма добър "отговор" на яйчниците- дори да се преустанови опита. Никой лекар не може да ти каже кога точно ще е трансфера още от самото начало на процедурата! Ако не сте започнали още, по-добре се насочете към друга клиника. По-добре да се изчака някой и друг месец отколкото да се пръскат пари на вятъра и да си "играете" с хормоните на жена ти.
Нимика, щом като все отлагате по някакви причини, а сега такива няма, значи това ще е вашия път. :D Ти си се пази доколкото е възможно,а  останалото остави на съдбата. :D

*

аngel vasilev

« Отговор #278 -: Януари 12, 2009, 20:22:32 pm »
здравейте на вси4ки,искам да попитам при доктор Стаменов инвитро процедурата колко 6те струва,изследваниа вси4ко об6то,ако мойе ниакои да ми кайе БЛАГОДАРИА ви предварително
*

slantze37

• 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
« Отговор #279 -: Януари 12, 2009, 21:08:16 pm »
между 4 и 5хиляди