всъщност много истина има в думите на Фуси. да, идва по нещичко отгоре и присъствието на дете в цялата ситуация - умората, недоспиването, онова своеобразно "затъпяване", за което говори Фоксче. но идват и толкова хубави неща, за които сме копняли, така че се внася някакъв баланс
и затова може би наистина проблемът идва от другаде, някъде от самите нас, може би просто в някои моменти човек се слива с ежедневието, с битовизмите и губи интерес към себе си, към всичко - а това може да се случи с или без дете.
аз, например, дълго време се оправдавах с детето, че не мога да свърша това, не мога да направя онова - конкретно - от години се наканвам да запиша да уча някакъв нов език и когато забременях и родих, реших, че това практически е вече невъзможно. май винаги съм си давала сметка, че проблемът не е в детето, а в мързела ми, но не си го признавах, явно така ми беше по-удобно. докато в един момент поисках и реших, че трябва да изляза от ситуацията, за която говори Фуси - сам да не си интересен на себе си, и просто намерих начин да го направя. сега, в началото на тази година вече ще полагам изпит за съответния сертификат за владеене на език и виждам не само, че можело, не само, че детето не ми пречи, а даже ме мотивира да искам да съм по-добра във всичко.
определено темата ме накара да се замисля, че има още доста да поработя по - правилното подреждане на приоритетите. аз наистина имам склонността да се вторачвам и отдавам голямо значение на всъщност не толкова важни неща и ... така май изпускам най-същественото.
а като каза, Фуси, на колко места ходиш с Колето и се сетих за нещо забавно - аз съм голям почитател на некомерсиалното кино, каквото, за мое щастие в София има къде да се гледа. Преди да родя няма фестивал, който да съм изпускала. За киноманиите специално съм си взимала почивни дни, да мога да гледам повече неща, защото в по-голямата им част не ги закупуват и излъчват после. като забременях си представях ама съвсем реално следната картинка - слагам бебето в кошчето и хоп - на коно
някак си си представях, че когато имаш едно малко, беззащитно и напълно зависещо от теб бебенце - ти контролираш нещата
тази ми идея, след един напълно провален опит, ми стана чсно, че няма да работи
и сега, когато преглеждам програмата, виждам нещо интересно и казвам на мъжа ми - хайде в събота да ида на кино, а ти гледай детето, голям кеф му прави да ми отговори - що бе, слагаш го в кошчето и отивате
но истина е, че не е задължително да се затваряме в къщи и че много неща можем да правим и с децата. яд ме е само, че у нас никъде, почти никъде няма условия да правиш нещо с детето си
като почнеш с това, че самото предвижване с детска количка по тротоарите е мисия невъзможна! много рядко има места, където е помислено и за детето. наскоро ходихме в един луксозен хотел в чепеларе - голям хотел, с всевъзможни екстри, ами може ли една детска люлка да не сложиш. просто ние го нямаме това мислене.