0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Aubergine

Re: Тема на бременните - №33
« Отговор #200 -: Декември 11, 2008, 08:30:33 am »
Здравейте момичета,
от вчера не си усещам гърдите толкова напрегнати, колкото преди, съответно започвам да психясвам. Започнах отново да си слагам утрогестана вагинално, т.е. спрях да го пия, ако това има някакво значение.. :?
Преди време точно аз успокоих едно момиче, че това не е страшно, ама сега разбирам, че си е притеснително. Още повече, че именно в този форум прочетох, че изчезването на напрежението в гърдите не е хубаво и трябва веднага да се каже на доктора..
*
« Отговор #201 -: Декември 11, 2008, 08:40:11 am »
Патладжанче,и на мен преди 1 седмица ми изчезна напрежението и сега все едно изобщо не са ме боляли гърдите.Споделих с док и г.тя каза че на повечето жени в края на първото тримесечие болката отшумява.
А иначе да ви питам...решила съм да правя ФМ при Д-р Марков,защото чух че бил много обстоятелствен,но нямам никакви координати.моля някой ако е ходил при него и има актуална инфо да ми пише.Благодаря ви!

*

Aubergine

« Отговор #202 -: Декември 11, 2008, 08:56:50 am »
Парси, ама аз съм едва в 9 г.с., рано ми е :(
А координати на д-р Марков -  ул."Алеко Константинов"17, вх.А, ет.1, ап.12 тел.9460795, 0899130550.
Но не знам доколко са актуални.
*
« Отговор #203 -: Декември 11, 2008, 09:11:23 am »
Парси, ама аз съм едва в 9 г.с., рано ми е :(
А координати на д-р Марков -  ул."Алеко Константинов"17, вх.А, ет.1, ап.12 тел.9460795, 0899130550.
Но не знам доколко са актуални.
Не си мисли лоши неща излишно да си натоварваш психиката.Звънни на док ако толкова много се притесняваш.Благодаря ти за координатите-ще се пробвам :)

« Отговор #204 -: Декември 11, 2008, 10:30:54 am »
 Патладжанче  естрофем пиеш ли,аз докато го пиех щяха да ми се пръснат гърдите,като го спрях като чухме сърчицето и след два дни та и до днес въобще не са ми напрегнати търдите и док каза ,че  еот това.
« Отговор #205 -: Декември 11, 2008, 10:44:15 am »
Когато се приема прогестеронов препарат (утрогестан) Симптомите се усилват и нямат нищо общо с това което се случва в действителност. Промяната има и когато се пие и когато си го слагаш вагинално. Аз в момента в който спрях да го слагам в 15г.с. изчезнаха много от симптомите дори коремът ми стана по малък бях в такъв шок. В крайна сметка всичко беше наред. Сега всичко си върви постепенно и нормализирано.
Затова Патладжанке не се притеснявай от хапчетата е!
« Отговор #206 -: Декември 11, 2008, 11:09:10 am »
Патладжанке, Утрогестанът наистина е по-добре да се слага вагинално. Аз го слагах до 20 г.с. Гърдите ми бяха напрегнати само в началото, даже си спомням, че във форума се шегувахме за големината на сутиените, които ще ни трябват. Очакванията за големи и тежки гърди не се изпълниха-някъде през третия месец си върнаха обичайното състояние. Обаче сега, когато родих, ела да видиш бомби. На някои им стоят напрегнати през цялата бременност, но други си остават с нормалните. Предполагам, че ти се тревожиш и заради кървенето. Дано всичко е наред, но както казват момичетата, до края няма да спреш да се тревожиш. Все ще има нещо, за което да стоиш нащрек. То и после положението е пак същото-винаги има за какво да се тревожим.
*

Aubergine

« Отговор #207 -: Декември 11, 2008, 11:26:03 am »
Ей, страхотни сте, благодаря ви!

danini2 , естрофема го спрях още в края на 6-та седмица.
asturiana , сигурно е защото започнах пак вагинално да го слагам, да. Благодаря ти!
Бубе, бе то моите са отсега бомби :) А от вчера няма зацапване и се зарадвах, че пак ще го слагам вагинално. Благодаря ти за успокоението!

Мирясах малко, а и всъщност напрежението си го имам, но просто е по-слабо.
Не съм си и помисляла да се обаждам на доктора, те от днес са в отпуск, остава да го тормозя с глупостите ми, дето край нямат.. :oops:

*
« Отговор #208 -: Декември 11, 2008, 11:28:29 am »
Патладжанче въобще не се заглеждай в гърдите си и при мене така като Бубето само в началото ми бяха напрегнати и по-големи даже си спомням, че не можех да спя по корем защото ми пречеха така да се каже  :wink: После обаче спряха да растат и сега са си съвсем нормални а вече съм в 32 г.с. Спокоен и лек ден  :)
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #209 -: Декември 11, 2008, 11:47:40 am »
Момичета този утрогестан само заради кървене ли го слагате? :oops:Защо ви го изписват?
« Отговор #210 -: Декември 11, 2008, 12:12:16 pm »
Утрогестанът е прогестеронов препарат. Прогестеронът е пазителят на бременността. Ниският прогестерон може да доведе до кървене при ранна бременност. Затова има ли такова, лекарите се презастраховат.
« Отговор #211 -: Декември 11, 2008, 12:49:57 pm »
Гърдите въобще не ги гледайте.  :lol: Моите и при двете бременности не разбраха, че съм бременна докъм 14-15 г.с. Нито са ме боляли, нито са били напрегнати или уголемени. И двата пъти започнаха да ме болят и да растат интензивно в началото на 4ти месец. Болката изчезна и сега само растат ли растат - вече съм чашка Д.  8O

Аз да се похваля - спрях да повръщам сутрин окончателно, крайно време беше.  8)
  09.11.2007
*
« Отговор #212 -: Декември 11, 2008, 13:49:39 pm »
Да кажа и аз за гърдите. Аз като Патладжанчето много се притесних като почти спряха да ме болят и след няколко дни отидох на лекар. Докторката, която ме прегледа ми каза, че гаденето и гърдите не са някакъв сериозен показател. Оказа се,че всичко е наред. Но все пак винаги си е най-добре доктора да знае всичко. В момента пак почти са спрели да ме болят, обикновено събота-неделя се активират и после затишие. Днес се записах на женска консултация в Трета градкса болница. Видяха ме на коремен ехограф - всичко е наред 9 г.с., термин 16.07.2009г. Пак видяхме сърчицето и така. Аз се записах най-вече за да мина през кардиолога другата седмица, че нещо кръвното ми играе ( аз по принцип пиех хапчета за високо преди да забременея). Повече хубави емоции желая на всички, а и на себе си!!! :D
*
« Отговор #213 -: Декември 11, 2008, 16:26:29 pm »
Момичета, искам да ви попитам как си избрахте болница и лекар, който да следи цялата бременност до края и самото раждане? Може ли да ми дадете някакви препоръки за София? Благодаря.
*
« Отговор #214 -: Декември 11, 2008, 17:49:15 pm »
Здравейте, момичета! :D
Приятно ми е да се запознаем! Надявам се да ме приемете във вашата бремелинска компанийка :D.
Имам едно въпросче към вас: Сега в събота за първи път ще ходя на преглед и се притеснявам дали ще се види нещо като е толкова рано? Записала съм час в Токуда и си мисля, че би трябвало да ме гледат на вагинален ехограф, поне така си го представям, защото едва ли ще се види нещо на обикновен толкова рано. Вие кога за пръв път отидохте на УЗ?
Извинявам се за глупавите въпроси, ама от една седмица броя дните и часовете до събота :oops: Докато не разбера дали точицата си е на мястото няма да мирясам :lol:

*

Aubergine

« Отговор #215 -: Декември 11, 2008, 19:24:29 pm »
Здравей, nincho ! Редактирам се, видях ти лентичката :) Мисля, че ще се види в събота плодно сакче.
Моят доктор ме извика десетина дена след положителния тест, което ще рече 25 дни след трансфер.

dsd , тук повечето момичета ходим в началото в клиниката, в която ни е извършена АРТ. За по нататък аз поне не съм мислила още.

Мириам, браво, радвам се, че всичко е наред! :hug2: И моят термин е там някъде :D

Та значи спрях да гледам аз гърдите, сега обаче имам странни пробождания долу вдясно, които ме побъркват от притеснение, сякаш нещо много рязко и остро ми се забива за стотни от секундата. Четох, че връзките на матката се разтягат, каквото и да значи това. Усещането е повече от стресиращо, има ли някой подобни оплаквания:(
Съзнавам, че съм супер досадна и не си прося успокоение :oops:
*
« Отговор #216 -: Декември 11, 2008, 19:33:16 pm »
здравейте момичета,имам едно въпросче :?,знам че вие можете да ми отговорите :wink:,та трансфера ми беше на 24.11,последната ми менструация е на 1.11.2008г.
как да изчисля евентуалната дата на раждане,всички изчисления ми показват че вече съм във втори месец :oops:,а аз съм ако броя датата на трансфера в 3 седмица.
*
« Отговор #217 -: Декември 11, 2008, 20:37:15 pm »
Aubergine, благодаря ти за отговора :D! Като че ли съм малко по-уверена сега :wink:.

Лорче, бременността трае 10 лунарни месеца или 40 гестационни седмици, като първата се брои от първия ден на последния цикъл. Затова изчисленията показват, че си във втори месец.
Ето тук може да разбереш кога ти е терминът: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=809&Itemid=77
И двете с теб сме в 5 г. с.
« Последна редакция: Декември 11, 2008, 20:40:07 pm от nincho »

*
« Отговор #218 -: Декември 12, 2008, 01:13:23 am »
Патладжанче, хормоните на щит.жлеза ми ги изследват профилактично. Те си бяха в норма преди процедурата. Не очаквам изненади, освен типичното повишение за бременни (както ме предупреди една съфорумка). Аз като чух колко ми е нараснал прогестеронът, така се зарадвах, че хич и не попитах за стойностите на другите хормони.  :D  А и те по принцип казват дали всичко е наред, ама нали съм станала половин докторка (според половинката), та питам и за стойности и си ги отбелязвам.  :lol:

И спри да се тормозиш за гърдите! Един ден и аз така като теб си мислех, че не ме болят гърдите и тъкмо да се паникьосам и като взе да ми се гади (добре, че е толкова рядко) и цяла сутрин бях много зле.  :lol:  Така че, не обръщай внимание. В някакъв момент трябва да спрят да те болят и без това.  :wink:  С течение на времето ставам все по-спокойна и уверена, че всичко ще е наред. :hug2:  Зацапването ми от два дена спря (дано не се появява повече). И сега обмислям дали да ходя на работа другата седмица или да звъня на доктора за още една седмица болничен и чак след нова година да се връщам.

Нинчо, здравей! При мен се видя плоден сак точно в 5 седмица и 1 ден.  :wink: Желая ти всичко да е наред!

Жабче, радвам се, че вече си по-добре. Това си е голям напредък.  :)

*
« Отговор #219 -: Декември 12, 2008, 08:39:03 am »
абе мен ако питаш си стой в къщи, а след нова година ще мислиш за работа :wink: