0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
Re: Инвитро в АГ-Варна - 2
« Отговор #260 -: Януари 18, 2009, 17:56:27 pm »
diva73 , въпросът ми е какви точно изследвания правите , ако искаш ми пиши на лични !
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #261 -: Януари 18, 2009, 18:09:03 pm »
ами тези задължителните, които се изискват по наредбата преди процедурата - спин, васерман, хепатит В и С и хламидия, хормоналните ги направих на 2 ден от МЦ, за тях вече писах, спермограмата док каза че ще направим след 21 - ви имали някакъв проблем с апаратурата доколкото разбрах, аз съм с множество кисти на двете гърди и ми се иска да направя консулт с мамолог, четох, че стимулацията оказва влияние дано не ме уплашат много мамолозите
Господи, благодаря ти!!!
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #262 -: Януари 18, 2009, 18:17:48 pm »
цветна снимка имам отпреди, спермограма също сме правили при д-р Александров но е старичка и той иска да повторим, миналия четвъртък ми беше сондажа и така живот и здраве на 01 - ви трябва да започна с първата инжекция декапептил, май съм по дълъг протокол но док нямаше много време да ми обяснява, Ани също
Господи, благодаря ти!!!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #263 -: Януари 18, 2009, 18:38:45 pm »
ами тези задължителните, които се изискват по наредбата преди процедурата - спин, васерман, хепатит В и С и хламидия, хормоналните ги направих на 2 ден от МЦ, за тях вече писах, спермограмата док каза че ще направим след 21 - ви имали някакъв проблем с апаратурата доколкото разбрах, аз съм с множество кисти на двете гърди и ми се иска да направя консулт с мамолог, четох, че стимулацията оказва влияние дано не ме уплашат много мамолозите

Непременно направи консулт с мамолог преди да започне стимулацията и му обясни с какви хормони ще бъдеш стимулирана и в какви дози. Определено знам че всякакви хормоналните терапии с женски хормони не се препоръчват в такива случаи. Но аз все пак незнам какъв точно е твоят случай и не съм лекар разбира се. Успех мила!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #264 -: Януари 18, 2009, 18:56:01 pm »
знам миличка и затова ме е страх, страх ме е да не се окаже че заради този проблем и инвитрото ще се окаже невъзможно:(
Господи, благодаря ти!!!
*

audifen

• **
  • 99
  • Обичам да обичам!
« Отговор #265 -: Януари 19, 2009, 10:51:17 am »
Нефертити как си мила, поспря ли течението? Да не би да си около дата на месечния цикъл и от там да е това течение? Пиши ми.
Топсиимунологични изследвания можеш да си направиш в София или Плевен. Аз си правих в Плевен. Във Варна лаборатория Надежда работи с КИРМ - Плевен. Също в клиника Надежда видях, че има имунолог и той може да те посъветва, какво да изследваш, но НО голямо...нашите доктори много не се доверяват на имунологичните и генетичните фактори. Моят съвет е първо да се посъветваш с д-р Александров и после да пристъпиш към изследванията - все пак те са доста скъпи.
diva73 стимулация за инвитро не се прави само при заболяване от рак. Тези твои кистичко са по-скоро в следваствие на завишения пролактин. Аз също имам този проблем, завишени стойности около 600-700 при норма 550. Ако ти е доста завишен пролактина сигурно ще ти предложет терапия с бромокриптин, но докти ще ти каже от кога да го пиеш. Ако имаш притеснения относно хормони и цялостно здравословно състояние, по-добре сама си отложи процедурата докато се успокоиш. Това,за което трябва да мислиш сега е само за успешния й край. Ако искаш отиди напреглед за гърдите на хирург в окръжна болница. Там има център за борба с рака на гърдата, записваш си час и минаваш на ефограф за две часа - напълно безплатно е. Аз съм много доволна от лекарите там, направиха ми преглед на гърдите и цитонамазка.Телефона за записване е 052/614142
klem4e как е настроението мила?
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #266 -: Януари 19, 2009, 11:13:24 am »
audifen , настроението за сега е супер ! В очакване съм на стартирането на самата процедура , още съм на регулонче . Даже сега не ме е страх и сама да си бия инжекцииките .  :needleani:
*
« Отговор #267 -: Януари 19, 2009, 11:19:04 am »
Аудифен здравеи мила! спря зацапването ,пия дуфастон,сраснах се с леглото по препоръка на док.ти как си,как са бебоците?
:)
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #268 -: Януари 19, 2009, 11:20:49 am »
diva73 , не се притеснявай - наистина недей . Аз също имам много кистички по гърдите , заради пролактина - беше в горните граници , ходила съм на прегледи и са ми казвали , че единственото нещо , което може да се направи е да се следи - дали растат самите кисти от стимулацията. Ти ако искаш иди за собствено успокоение! Аз живот и здраве започвам на 19.01.09 с деферилина - така че ще сме по едно и също време.Успех!
*

Starlet

• 1937
« Отговор #269 -: Януари 19, 2009, 11:22:26 am »
знам миличка и затова ме е страх, страх ме е да не се окаже че заради този проблем и инвитрото ще се окаже невъзможно:(

Не, не вярвам в това. Ще е възможно но може би ще трябва да се определят много внимателно дозите при стимулацията и евентуално съгласуване между двамата лекари. Вярвай в успеха това помага НАИСТИНА! :balk_21:
« Последна редакция: Януари 19, 2009, 11:25:49 am от Starlet »
*

Starlet

• 1937
« Отговор #270 -: Януари 19, 2009, 11:28:22 am »
Аудифен здравеи мила! спря зацапването ,пия дуфастон,сраснах се с леглото по препоръка на док.ти как си,как са бебоците?

Ще лежиш и ще се срастваш с леглото щом трябва  :) после има да тичаш в три посоки и ще си мечтаеш тогава да можеш да полегнеш за малко  :). Затова сега слушай доктора и изпълнявай!  :grouphug2:
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #271 -: Януари 19, 2009, 11:56:20 am »
Благодаря ви за подкрепата момичета, днес следобяд съм на консулт при гръдния ми хирург, който ми следи кистите, ако прецени ще ме прати и на мамолог. Клемче, моят пролактин от години е завишен два пъти над нормата, а кистите ми се появиха след 6 месечна стимулация с клостилбегит, та затова сега така се шашнах от стимулацията. Но нека видим какво ще кажат специалистите, на нас ни остава само да вярваме в успеха си, който рано или късно ще ни споходи :)
Господи, благодаря ти!!!
*

audifen

• **
  • 99
  • Обичам да обичам!
« Отговор #272 -: Януари 19, 2009, 12:10:03 pm »
Общо взето съм добре момичета. Мен нали не ме искат много често в болницата на прегледи и сега си мисля как да се запиша за едно прегледче в края на седмицата, че нещо параноята взе да ме хваща, разбира се заради това да видя дали бебитата са добре. Особенно след нитратната салатка дето хапнах в сряда вечерта и ме тръшна на легло два дни. Едва си мърдах крайниците и ми беше ужасно лошо. Та по този повод да ви предупредя - не яжте свежи зеленчуци - мисля, че се пълни с отрови в този сезон. Оше държа единия домат в хладимника и си мисля къде мога да го занесе за анализ.
Нефертити лежане му е майката и мързел. Аз съм се запасила с много книги и филми и когато се наложи да остана в къщи не ми е сучно.
klem4e днес е 19.01, което означава, че трябва да е старта. Пожелавам ти успех и да не се притесняваш от нищо! Браво за смелостта ти за инжекциите, моите ми ги слагаше милото, защото аз съм ултра бъзла.
...а тук някой писа, че много се страхувал от процедурата - е неможе да се страхува повече от мен. Ако не вярвате питайте Ани и санитарката, коя е била най-бъзливата в ноемврийско-декемврийския цикъл...и те ме научиха :lol: :lol: :lol:
*

Starlet

• 1937
« Отговор #273 -: Януари 19, 2009, 12:21:11 pm »
Общо взето съм добре момичета. Мен нали не ме искат много често в болницата на прегледи и сега си мисля как да се запиша за едно прегледче в края на седмицата, че нещо параноята взе да ме хваща, разбира се заради това да видя дали бебитата са добре.

Чак пък да не те искат,  :D просто не се налагат по-чести прегледи освен веднъж месечно! Наред са ти
Цитат
бебитата
[/b][/i][/color]  :D бъди спокойна. А по въпроса за страха всеки човек го е страх от нещо.  :D
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #274 -: Януари 19, 2009, 13:36:08 pm »
audifen , май  мен ме обхванала не параноята , а ентусиазма та съм збъркала с датата на началото на стимулациите . Вместо 29.01 съм написала 19.01 - смятай какво търпение имам /т.е. никакво/. Бебенцата са добре - ще видиш  preggo
*
« Отговор #275 -: Януари 19, 2009, 14:29:41 pm »
Starlet благодаря ти мила ,голям си сладур :)))развеселяваш ме яко!  :bori_007: :bori_004: :bori_005:никога не губи хумора си! :blowingdust:
:)
*

Starlet

• 1937
« Отговор #276 -: Януари 19, 2009, 15:29:07 pm »
Starlet благодаря ти мила ,голям си сладур :)))развеселяваш ме яко!  :bori_007: :bori_004: :bori_005:никога не губи хумора си! :blowingdust:

Обещавам! НЯМА да го губя!  :D
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #277 -: Януари 19, 2009, 16:12:40 pm »
момичета тъкмо се връщам от онколог и бързам да се похваля, страховете ми са били излишни, доктора каза няма страшно, давай смело напред :D и аз като клемче вече нямам търпение да идва тоз първи февруари и да почваме, прегръщам ви всички - силно  :bighug:
Господи, благодаря ти!!!
« Отговор #278 -: Януари 19, 2009, 20:17:23 pm »
Няма нищо срамно в това, което искаш.правила съм два ,за съжаление неуспешни, опита инвитро.И при двата имах съответно 15 и 22 оплодени яйцеклетки. Ако твоята молба беше, по времето, когато ги правих с радост щях да ти даря безплатно. Жалкото е, че и нан нас сега не ни стигят парите и ще го отложа във времето. Желая ти успех от сърце!
Това не е моята история и молба , но по молба на подателката я побликувам и искренно се надявам да можем да помогнем , все пак сме от тези жени , които са копняли за дете от доста време и знаем за какво става въпрос:
Казвам се Дисислава, на 34 години съм от варна, щастливо омъжена от година и 3 месеца, и също така бленувайки за своето бебче, което при мене ще се получи само ако някое момиче от вас ми помогне.
имам генетично заболяване т-с една Х хромозома в повече, т.нар полизомия Х ) Имам ХХХ - т.с три хромози х, а трябва да са две. отделно от това ми изследваха инхибина и се установи, че е едва 11 а трябва да е над 46 като норма, и доки ми каза, това което никога не предполагах че точно аз ще чуя, дете да, но възможно само с донорска яйцеклетка. Все едно ми каза, че умирам. Та беб мое бебе е било винаги смисълат на живота ми, да го гушна, да емое ...
плаче ми се, не ми се живве, още повече след като ми заяви да си потърся донор но да не го отлагам моноги и зда заповядам за инвитро. аз също посещаваг АГ-то но при д-р Ковачев, не мога нищо лошо да кажа за него, но ... този човек беляза живота ми.
Искам да се обърн към теб и към всички изобщо момичета които ще си правите инвитро в АГ - варна, готова съм да да си поделим разходите около инвитрото, срещу яйцеклетки. Доктора ми каза, да си намеря донор, т.с жена, която ще се съгласи да си подели след стимулацията, своите яйцеклетки смен.
Нямам сестра, нито близка братовчедка, разбарх само, че момичето можело да е от тези които се подлагат на инивтро.
знам, че звучи някакси ужасно, но за мен това е единствената възможност да имам бебе, то няма да носи моят генетичен материал, няма да има частичка от мене, но от съпруга ми да и ще го нося в себе си колкото време е нужно, ...
плаче ми се, когато ти пиша това писмо очите ми се пълнят със сълзи, изплаках си сълците, утеха нямам, ...
моля те, пусни моят пост до теб в нета и ако някоя реши, че е склонна да ми помогне, ще се радвам много ...
e-mail:dessita@start.bg

Момичета аз съм готова да помогна с всичко, което е по силите ми. Само че сега бързам и ще ви пиша допълнително по-късно днес или вече утре. Ние мислим да започваме отново, така че... Каквото зависи от мен съм насреща Успех и късмет на всички!!!!!!!!
*
« Отговор #279 -: Януари 20, 2009, 10:20:27 am »
здравей,Дисислава когато прочетох твоята молба се разплакох,стана ми ужасно мъчно бих искала да ти помогна,но при стимулация имам 5,6 яйцекледки и не всички се оплождат.Пожелавам ти в най скоро време да се сбъдне мечтата ти.Моето кухо яйце снощи след големи болки падна и в момента съм като пребита,но не губя надежда че 4 път ще е успешно.На всички момичета пожелавам само позитивни мисли,и дано всичко мине добре и гушнете своите бебенца.