Здравей Лори!
Познатата ми се е влюбила в психоложката си и пробвала по всякакъв начин, да и спечели вниманието, включително досаждала с постоянни телефонни обаждания… Накрая психоложката не издържала и я поканила разговор… На срещата обаче, най-изненадващо за познатата ми, която била щастлива от предстоящия разговор, имало полицаи и тя изведнъж се оказала обвинена в незнам си какъв си тормоз и и бил забранен всякакъв опит за контакт с въпросната психоложка… Официално!Сериозна работа... Още един удар за познатата ми! Тя се почувствала предадена, наранена и всичко останало… Но това било отдавна, междувременно познатата ми успяла да излезе от кризата, в момента учи психология в Австрия и тема на дипломната и работа са точно случаи на насилие и опити за изнудване от страна на хора, считащи се за жертва
Интересното е, че (както казва
Zayak3) , психоложката била млада и все още без особено голям опит… Предполагам, че и твоята лекарка е в началото на кариерата си, или?
Относно депресията – според мене отдавна са отминали времената, в които се е гледало несериозно на този вид заболявания! …
Но тъй като„депресия” е използван много често и в различни ситуации израз, цари мнението, че това е съвсем обикновено временно душевно състояние (или вид „лошо настроение”), което всеки е изпитвал някога и затова всеки смята, че може да говори от собствения си опит…
Разбира се, има разлика между:
„депресията”, която получаваме в тежки за нас житейски ситуации и се изразява, например, с обезкуражаване, липса на радост и лошо настроение и
„депресията” в медицинския смисъл на думата, която е доста сериозно заболяване и дори е опасно за живота! В случай на заболяване задължително трябва да се потърси помощ!
Но между двата вида депресия – и в разговорния смисъл на думата и в медицинския, има нещо общо: (1)със сигурност имаме нужда от помощ; (2) от нас, нашето желание и нашите усилия зависи, дали ще се справим и за колко време!!!
Медикаменти или лекар могат да ти помогнат временно, но решението на проблема е във тебе.
Дано не ме разбереш грешно – не казвам, че трябва да се стягаш, всеки има право, да бъде понякога слаб! Казвам, че е много важно,
да поискаш да излезеш от тази ситуация и да повярваш в собствените ти сили, да се справиш с това!Искренно ти пожелавам успех и по-слънчеви дни!