Здравейте отново, днес 10 .04 , почти три месеца след операцията ми от варикоцеле , си направих първата контролна спермограма , в същата клиника , където и другите.По репродуктивно здраве и инвитро оплождане.Резултатите бяха повече от обнадеждаващи в сравнение с предишната ми спермограма преди операцията , нея съм я дал в началото на темата. А тази е :
Обем на яекулата 2млКонцентрация на сперматозоидите 23млн/млОбщ брой на сперматозоидите в яекулата 46 млнОбща подвижност на сперматозоидите(62) от тях 51% с нормокинеза
11% с хипокинеза
38% с акинезаБрой нормокинетични сперматозоиди /мл 11 730 000Обща подвижност на сперматозоидите 23 460 000левкоцоти <1
епителни клетки<1
еритроцити и др. не.
За съжаление морфологията се е запазила същата 5%
, а също и обема на яекулата е същия , но се надявам на положителни промени
Като цяло съм много доволен имайки предвид спермограмата ми от декември , която е в началото на темата
Моля за съвет , за тази морфология , как да я подобря , ще ходя и на лекар , но някой съвт за собствено успокоение , няма да ми е излишен
Заключението на спермограмата ми е ТЕРАТОЗООСПЕРМИЯ , докато на предната беше Олигоастенозооспермия.Очаквам вашите препоръки