0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дуфастон и опити за бебе?
« -: Януари 17, 2009, 15:20:22 pm »
Здравеите и от мен.Реших и аз да се допитам до вашето мнение,от което имам страшна нужда,защото сьм много обьркана.Значи със съпруга ми решихме да си имаме бебе и започнахме с опитите от ноември до сега,но без резултат  :(.Знам че е още рано да се притеснявам че не става,но....Преди да започнем опитите аз пиех Линдинет 20 около 2 год. за регулиране на цикъла.След като го спрях мензиса започна отново да не ми е редовен.Ето и този месец ми закъснява вече 1 седмица.Правих си във вторник тест-отрицателен.Док ми пусна хормонални изследвания.Всичко ми е в норма без прогестерона-2.46 nmol/l при реф.граници 10.62-81.28.Изписа ми Дуфастон по схема.Каза ми когато ми дойде да отида да ми направи схемата.Искам да ви попитам как действа това лекарство?Четох тук във форума че подтиска овулацията?Ако е така аз как ще мога да забременея?Ох много съм объркана и притеснена :(.Ще чакам отговори от всеки,който има някакъв отговор.Предварително ви благодаря
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Дуфастон и опити за бебе?
« Отговор #1 -: Януари 17, 2009, 15:28:47 pm »
Сега ще пиеш Дуфастона, за да ти дойде цикъла. След това най-вероятно ще го приемаш  от 16 ден (след овулация)10 дни и след още 2 се очаква да ти дойде, но може да се случи и още на 10 ден от приема. Прогестеронът е много важен хормон, ако нивото му е ниско лигавицата не достига нужната дебелина и не може да настъпи имплантиране.
Трябва да изясните причината за ниските нива на хормона и тогава можи би ще има и положителен тест!
« Последна редакция: Януари 17, 2009, 15:45:48 pm от mira_mimi »
« Отговор #2 -: Януари 17, 2009, 15:41:56 pm »
 Приеман след овулацията Дуфастона подпомага евентуална бременност , заради влиянието му върху лигавицата. Ако няма бременност , цикъла идва след като го спреш.
« Отговор #3 -: Януари 17, 2009, 17:08:31 pm »
Много ви благодаря.
« Отговор #4 -: Януари 17, 2009, 18:50:51 pm »
А какви може да са причините за ниския прогестерон?
*

mira_mimi

• 1375
« Отговор #5 -: Януари 18, 2009, 12:49:57 pm »
Жълтото тяла го произвежда в по-малки количества, но причината не я знам. Много навътре навлязахме.
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #6 -: Януари 18, 2009, 13:22:52 pm »
Здравейте! И аз пия Дуфастон от 16-ти до 26-ти ден на МЦ. Предписаха ми го през месец май миналата година в клиника по стерилитет заради нередовен цикъл. През юни и юли ми дойде като по часовник. След това ми закъсня с около седмица и нещата се нормализираха. Така до декември, когато ми дойде на последния ден от приема, т. е. 26-ти ден от МЦ. През януари ми подрани много /на 3-ти ден от приема, т.е. на 18-ти ден от МЦ/. Както ви казах, аз съм с нередовен цикъл, но откакто пия Дуфастон, варира от 28 до 31. Имате ли представа на какво се дължи това подраняване през последните месеци? Притеснявам се, защото за февруари имаме планирана инсеминация и се страхувам да не се объркат нещата като този месец. Предварително благодаря!
*

mira_mimi

• 1375
« Отговор #7 -: Януари 18, 2009, 14:43:44 pm »
Аз не пия Д освен след инсе и пак МЦ ми варира 24-28 дни, случвало се е и 22 дни даже. Но док не ми е казвал, че това  е проблем при процедура!
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #8 -: Януари 18, 2009, 14:51:55 pm »
Мерси, Мира_Мими! Днес наистина за втори път ме успокояваш. :bighug: :bighug: :bighug: На 21 януари започвам с Дуфастона и ако всичко е наред, потеглям към клиниката.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #9 -: Януари 18, 2009, 14:58:23 pm »
Ако приеш Дуфастона преди овулацията си той я подтиска, а ако е след това даже помага за забременяването! Аз го пиех от 16-тия ден на цикъла и на втория месец вече бях бременна и го пих така почти до третия месец включително. Проблема при мен беше след това :( не знам по какви причини! Докторите наричат Дуфастона още хормона на бременоста-поне на мен така ми казаха и доста бременни го пиели и за задържане дори до 6-тия месец! Надявам се при теб резултата да е положителен и да се похвалиш скоро не само с  :bfp: но и с живо и здраво бебенце!!!
« Отговор #10 -: Януари 18, 2009, 21:42:57 pm »
здравейте,
Аз приемах дуфастон повече от 2 години! Когато го приемах имах редовен цикъл на 21. или 22. ден, а без тях имам цикъл на 3-4 месеца,а понякога дори на 6-7 месеца. Месеци поред си мерих БТ но никога не надвиши 36.8 т.е. нямам доказана овулация! Док. който ми ги изписа не ми каза, че те подтискат овулацията.Не ми обясни, че задължително трябва да имам доказана овулация преди да ги приема.Каза ми, че се пият за забременяване, и че дори и бременните ги пият...Каза ми също, че ако не настъпи бременност до 6м да се явя на преглет, но аз не спазих срока :balk_132:
Вече знам, че Д подтиска овулацията и затова се пие след овулация, междудругото аз пиех Д на 14 ден?!
Не мога да си обясня това:
Щом имам нередовен цикъл(6-7м)от къде да съм сигурна, че имам овулация преди 14. ден?
С Д имам цикъл на 21. ден, но аз имам много ниско ниво на прогестерон и естроген.При такъв случай Д оправяли всичко?
Моля Ви, споделете мнението си, защото не мога да си представя, че повече от 2 год вместо да си подобрявам състоянието, аз съм си го влошавала?! :balk_144:
« Последна редакция: Януари 18, 2009, 21:49:13 pm от kala_ »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Януари 19, 2009, 10:03:30 am »
здравейте,
Аз приемах дуфастон повече от 2 години! ............
През тези 2 години не беше ли наблюдавана от лекар?
Обърни се към специалист по репродуктивна медицина.
Нередовният МЦ и липсата на О. може да се дължат на какво ли не, а Дуфастона не е Панацея все пак

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

teoivo

• **
  • 69
  • Само преживените неща са истински разбрани ....
« Отговор #12 -: Януари 22, 2009, 19:04:42 pm »
Не знам доколко Д помага,но аз след 3 месеца неуспешни опита за бебе,започнах да приемам Д по схема от 16 ден на цикъла по препоръка на  доктора и забременях.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #13 -: Януари 23, 2009, 22:23:51 pm »
Не знам доколко Д помага,но аз след 3 месеца неуспешни опита за бебе,започнах да приемам Д по схема от 16 ден на цикъла по препоръка на  доктора и забременях.
ако овулацията е била преди това съм съгласна, но в противен случай, както го приемах аз преди години от 14 ден без проследена овулация - забрави. Дуфастона поддиска овулацията и така не забременях. Все пак лекарства се приемат под лекарски контрол!
Все пак честито и успешна бременност.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

teoivo

• **
  • 69
  • Само преживените неща са истински разбрани ....
« Отговор #14 -: Януари 25, 2009, 17:19:39 pm »
ако овулацията е била преди това съм съгласна, но в противен случай, както го приемах аз преди години от 14 ден без проследена овулация - забрави. Дуфастона поддиска овулацията и така не забременях. Все пак лекарства се приемат под лекарски контрол!
Все пак честито и успешна бременност.
Разбира се че е нужен лекарски контрол,все пак това не е аспирин,и благодаря за пожеланията но моята бременност приключи за жалост.
« Отговор #15 -: Май 04, 2009, 14:31:57 pm »
 Здравейте,намерих тази тема от преди няколко месеца и ще я използвам за няколко въпросчета,на които не получих най-ясен отговор от досега изчетеното.
 Някъде четох,че дуфастон може да се пие няколко дни преди О и да не я подтисне,а тук чета че трябва да има доказана О,къде е истината? :ask:
 Доки ми го изписа от 14 ден от цикъла само въз основа на видеозон и късно спукал се фоликул и най-вероятно закъсняла О :ask:
 Определено ще искам второ мнение преди  да започна да пия каквото и да било.

« Отговор #16 -: Май 04, 2009, 15:38:42 pm »
Здравей malvina,здравейте всички аз съм в същото положение.Доктора ми изписа дуфастон от 14тия ден,но толкова инфо изчетох че стана една голама каша :balk_172:.Много момичета тук казват че подтиска овулацията ,а други че я подпомага.Току що говорих с една позната тя е много в час с тия неща ,защото 3-4 години се бори за бебе и сега има на 6 месеца.Та тя ми каза че не я подтиска напротив подпомагало я и да го пия от 14тия ден тя го е пила .В крайна сметка незнам какво да правя :balk_159:.Трябва ли да  е минала овулацията не трябва ли голяма каша :balk_132:.Ако разбера нещо ще ти кажа-дръж ме и ти в течение ако разбереш нещо.Нека някой компетентен пише и даде съвет какво да правим :help1:.Прегръдка и успех от мен . :balk_64:

« Отговор #17 -: Май 06, 2009, 13:27:20 pm »
Мерси за успокоението goska,една голяма :bighug:
Чакам лелката,ама вече ме изнервя със закъснението си и  след това ще ходя при др д-р и ще го разпитам подробно,много добър специалист е,а и е познат на мама, така че ще обяснява няма къде да ходи :lol:
 Успешен лов на теб :pleasantry:,а аз ще си чакам :balk_91:

*
« Отговор #18 -: Май 06, 2009, 18:04:15 pm »
Здравейте!!! Реших да ви споделя и моето мнение, понеже имам доста опит по въпроса! Пила съм дуфастон месеци наред с надежда да забременея и то по съвет на уж добри дофтори. Но уви.
Много е важно да се установи първопричината и да се лекува именно тя и всичко е индивидуално.
Лекарка, от която съм най-доволна по късно ми сподели "Истината е че много  жени забременянат след спирането на дуфастона" И при мен стана така - защото съм го пила преди овулацията, която при мен е късна, но кой да се сети за това 8O уж били лекари :x За съжаление претърпях мисед аборт,после пих 3 месеца противозачатъчни и след спирането им забременях успешно още на следващия месец и сега имам дъщеря на 2г и 10 месеца! И така дуфастон(синтетичен прогестерон) се пие при недостатъчност на жълтото тяло, което отделя хормона на бременността-прогестерон, необходим за поддържане на евентуална такава, ако няма "завърта" цикъла наново.Жълтото тяло се образува СЛЕД ОВУЛАЦИЯ на мястото на отделената яйцеклетка. Ако причината е липса на овулация или зъкъсняваща такава при нередовен, продължителен цикъл, смятам че това не добрия вариант. При мен беше втория вариант със симптоми на поликистоза и така все нередовен и дълъг, все се регулирах от 23-24 годишна с нещо било дуфастон или противозачатъчни само, за да ми идва. Но когато реших да имам дете дойде и проблема.  След раждането(пак с куп проблеми) и спиране на  кърменето уж се порегулираха нещата. Но май пак усещам подобен проблем, а сега искам второ  :oops: И си мисля пак за един курс от противозачатъчни от 3 месеца и след това веднага атака, тогава подтиснатата овулация се отприщва изведнъж и се получава нещо като хиперовулация, така че и това е вариант с доказан резултат, който спинка в другата стая! Но разбира се за задълбочени случай с по тежки проблеми трябва ЛЕКАРСКА ПОМОЩ!!!
« Отговор #19 -: Май 06, 2009, 18:37:35 pm »
Благодаря ти kondor за информацията! :bighug:Скоро да се похвалиш с :bfp: :goodluck:
Аз имам редовен цикъл с изключение на този месец,но явно не е нормален и това изписване на дуфастон въз основа само на УЗ ме притесни.Казах на доки че по принцип цикъла ми е на 31 дни,а тя каза че няма значение да си го пия от 14 ден.
Добре че сте вие момичета да се замисля и да искам второ мнение!
 :bighug: