0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

помогнете ми
« -: Януари 17, 2009, 21:34:09 pm »
Здравейте,момичета.Все още не съм питала където трябва(а незнам и къде точно да ида)но ако можете ми помогнете.Аз съм бременна в 5 месец и нямам брак с човека,от когото е детето.Сега се разделяме,защото разбрах,че той взима наркотици и ми изневерява,не се прибира по цели нощи-аз си тръгвам.Решено е,проблема е следния-ще запиша детето на мое име-живот и здраве,знам,че той няма да има права над него по този начин,но въпроса ми е-ще има ли шанс да плаща издръжка като е на мое име?С кого да се консултирам по въпроса?Аз до  сега не работех,не съм осигурявана,сега от 4 дни съм на работа и не съм с договор-работя за 240 лв на месец.Нямам възможност да се осигурявам-ще взимам 100 лв социално майчинство,което е смешно и няма да се справя сама.Няма и на кого да разчитам-майка ми и баща ми са безработни и са алкохолици.Дайте ми съвет,ше се побъркам.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: помогнете ми
« Отговор #1 -: Януари 17, 2009, 21:48:17 pm »
много неприятна ситуация. добре е да се включи юрист или адвокат да ти даде съвети и отговори на въпросите ти. пожелавам ти нещата да се подобрят при теб и да се справиш при тези трудни обстоятелста. дано намериш и човек до себе си да те подкрепи. късмет.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #2 -: Януари 17, 2009, 21:50:12 pm »
Много съжалявам за това което преживяваш.За съжаление мисля че щом детето няма да бъде признато от бащата няма как да му се иска издръжка.Социалното майчинство не е ли 220лв.не съм сигурна но и да съм права пак са много малко :?.Ще ти бъде много трудно но си взела правилното решение по-добре сама с дете отколкото наркоман.Искрена ти пожелавам нещата да се подредят по възможно най-добрия за вас с бебчо начин.Успех мила. yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #3 -: Януари 17, 2009, 22:02:18 pm »
благодаря за бързите отговори-на вас разчитам.Относно соц.майчинство-преди нова год ходих в соц.грижи-те казаха,че 45 дни преди термина се попълва молба и дават еднократно 150лв,после при раждането още 100лв. и вече всеки месец по 100 лв майчинство и  35 детски.Направо ми се пръска мозъка.
« Отговор #4 -: Януари 18, 2009, 10:59:46 am »
 Много неприятна ситуация! Мисля , че ако детето не е на негово име , няма как да го накараш да плаща издръжка. Консултирай се със социалните.
 Мислиш ли , че той би се съгласил да ти помага финансово , без детето да е записано на негово име? Все пак то е и негово и трябва да си носи отговорността.
  Къде ще отидеш да живееш?
                             :bighug:
*
« Отговор #5 -: Януари 18, 2009, 11:31:04 am »
viviqn_ka , здравей!
В акта за раждане на детето ти ще пише "баща-неизвестен".
Няма как да търсиш издръжка от него, освен ако не го прави на добра воля.
Има някакви преференции за самотни майки, но не чакай социалните работници да ти ги кажат.
Питай, интересувай се, но не разчитай особено на държавата.

Пътят, по който си тръгнала е труден, дано има на кой да разчиташ за помощ при отглеждането на детето.
Лично моето мнение е , по-добре без баща , отколкото с такъв  баща.

Тук има много малко хора, които могат да ти дадат съвет. Не защото не искат, а защото нашите проблеми са малко по-различни.

Задай въпроса си тук:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=33.0

Там има доста хора с твоя проблем, ще ти помогнат.

Желая ти щастливо майчинство и по-малко трудности по пътя!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #6 -: Януари 18, 2009, 14:50:28 pm »

Мислиш ли , че той би се съгласил да ти помага финансово , без детето да е записано на негово име? Все пак то е и негово и трябва да си носи отговорността
Мила, та той е наркоман(!), той не може да носи отговорността за себе си, камо ли за семейство. И какво те кара да мислиш, че ще има някакви дребни в джоба си и вместо мляко или памперси няма да си купи поредната доза?
Ще задържа коментара си до тук, за да не се почуства някой засегнат или убиден. Нямам това за цел.
« Отговор #7 -: Януари 18, 2009, 15:01:44 pm »
 Ами аз оставам с впечатлението , че досега той я е издържал :

Аз до  сега не работех,не съм осигурявана,сега от 4 дни съм на работа и не съм с договор-работя за 240 лв на месец.Няма и на кого да разчитам-майка ми и баща ми са безработни и са алкохолици.
Затова и попитах има ли вариант да и помага и занапред. :ask:
Мила, та той е наркоман(!), той не може да носи отговорността за себе си, камо ли за семейство.
  Съгласна съм по принцип. Идеята ми е , ако той има финансови възможности , тя да настоява за "издръжка" ...
« Последна редакция: Януари 18, 2009, 15:07:52 pm от fatalwoman »
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #8 -: Януари 18, 2009, 18:08:29 pm »
Незнам дали можеш да разчиташ например на майка ти да гледа детето и да взема майчинството а пък ти да започнеш работа така ще влизат повече пари в семейството .Това нали скоро го приеха .
« Отговор #9 -: Януари 19, 2009, 09:37:07 am »
mnogo vi blagodarq za pomo6ta,izvinete 4e pi6a na latinica nqma BP na tozi komputar.toi kazva 4e iska da si pripoznae deteto,no struva li si zaradi edna sme6na izdrajka da sramuva deteto mi s takav ba6ta?mislq 4e ponqkoga 6te mu dava po nqkoi lev-ne sam sigurna.Mnogo sam obarkana dnes 6te hodq v socialni i v agenciq zakrila na deteto.Blagodarq vi.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #10 -: Януари 19, 2009, 09:59:13 am »
toi kazva 4e iska da si pripoznae deteto,no struva li si zaradi edna sme6na izdrajka da sramuva deteto mi s takav ba6ta?

вероятно не си струва. не става дума само за срамуване. ако той стане законен баща на детето, има равни права с теб върху детето и може да си имаш разправии от всякакъв род по-нататък с него. ще има право да го вижда, не можеш да го извеждаш в чужбина без разрешение от бащата и т.н.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #11 -: Януари 19, 2009, 11:16:51 am »
А според мен не е редно да се записва в акта за раждане, че бащата е неизвестен, когато е ясно кой е и самият той иска да припознае детето си. Детето има право да има баща и ясен произход.
*
« Отговор #12 -: Януари 19, 2009, 11:27:26 am »
jul4e , детето си има баща. Нищо не му пречи да се грижи за него и да го вижда.
При евентуално припознаване, майката, принудена от закона, ще трябва да взима решения, важни за детето с човек, който за себе си не може да се грижи, камо ли за  дете.
Т.е., ще бъде зависима в решенията си от този човек.

И защо е важен ясният произход? Питам, интересно ми е.
*
« Отговор #13 -: Януари 19, 2009, 11:59:18 am »
Имах предвид, че детето има право да знае произхода си... aко искаш ми напиши ти, защо да знае произхода си един човек не е важно.

А иначе имам много близък човек с неизвестен баща и можех да наблюдавам през всичките тези години, в които отрастнахме заедно как се чувстваше...

Та как би се чувстало това дете с акт за раждане, в който пише "баща: неизвестен"? Познавайки баща си.
*
« Отговор #14 -: Януари 19, 2009, 12:08:47 pm »
Имах предвид, че детето има право да знае произхода си...
Да, за това съм съгласна. Явно съм разбрала изречението погрешно.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #15 -: Януари 19, 2009, 12:12:52 pm »
Имах предвид, че детето има право да знае произхода си... aко искаш ми напиши ти, защо да знае произхода си един човек не е важно.

А иначе имам много близък човек с неизвестен баща и можех да наблюдавам през всичките тези години, в които отрастнахме заедно как се чувстваше...

Та как би се чувстало това дете с акт за раждане, в който пише "баща: неизвестен"? Познавайки баща си.

детето може да знае всичко за произхода си и без да е припознато в законовия смисъл на думата от бащата. никое дете не се информира за произхода си от акта си за раждане...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #16 -: Януари 19, 2009, 12:21:43 pm »
Ами и аз това имах предвид. Реших, че jul4e  много държи на документите, та затова питах.
*
« Отговор #17 -: Януари 19, 2009, 13:13:20 pm »
Да, Елфи, моят съвет към viviqn_ka е да се запише бащата официално. Ако единият родител по някакви причини временно или постоянно не е в състояние да носи отговорност за детето си, си има начини по съдебен път попечитеството да се прехвърли изцяло върху другия родител.

Да, джам, не търси родителите си в акта, но се налага да го представя тук и там, дори като възрастен човек това ще го кара да се чувства зле. Въпросът ми беше как би се чувствало това дете или вече порастнал човек. Мисля, че не добре.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #18 -: Януари 19, 2009, 13:27:06 pm »
сигурно си има начин за прехвърляне на попечителство, но имаш ли представа как става това на практика? не й трябва на жената таралеж в гащите, ако бащата е такъв, какъвто го описва.

това, как ще се чувства порасналото дете един ден, зависи до голяма степен от майката и не бихме могли да спекулираме тук на тази тема.

във всеки случай, най-добре е жената да потърси адвокат, вещ в семейното право.

« Отговор #19 -: Януари 19, 2009, 14:24:05 pm »
viviqn_ka, ако нямаш против дрешките и вещите втора употреба, запиши се към нуждаещите се или разкажи за проблема тук. Вярвам, че ще се събере почти всичко необходимо за бебчето ти.
И да питам - здравните осигуровки плащаш ли си? Ако не си здравно осигурена, ще трябва да платиш консултациите и раждането...
« Последна редакция: Януари 19, 2009, 14:42:54 pm от Тик-так »