0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Отново за досадните роднини
« Отговор #40 -: Септември 11, 2009, 04:53:29 am »
Искам да ти кажа,че когато малко се отдръпнеш и започваш да мъчиш и да не споделяш ,те мъжете сами идват и подхващат забранената тема.Не знам защо е така,но при мене деиства винаги(не само за този проблем).
Желая ти много късмет и успех в начинанието
Да,така е.Това ги кара да се чувстват несигурни,незнаейки ти какво мислиш...

*
« Отговор #41 -: Септември 11, 2009, 09:55:47 am »
Мила topsi, това което пишеш че ти приказва твоята свекърва е чудовищно. Ние също сме с мъжки фактор, но слава богу не съм чула никакви приказки до този момент. Свекърва ми знае за проблема само това, което сме решили да и кажем, но засега си е позволила да пита само дали правим нещо по въпроса, вярно е и това че аз не живея с нея. Но не за мен исках да приказвам, а за твоя проблем. Абе ти момиче родители нямаш ли да те защитят от тази харпия? След като мъжът ти не обръща внимание сподели с майка си, бъди сигурна че ще успее да те защити, нека си поговорят със сватята по въпроса дали случайно не си намерена на улицата, та трябва да търпиш подобни обиди, вярно че за известно време ще е военно положение, но ако те обича достатъчно мъжът ти ще разбере и с приказките ще е приключено-това е от мен, ако намериш сили в себе си се опълчи и самата ти.Изпращам ти моята положителна енергия.
*
« Отговор #42 -: Септември 21, 2009, 14:54:49 pm »
Хей topsi да не си откраднала историята от мен.Шегувам се мила.Моят семеен живот беше същия ад като при теб.Със свекърва изчадие на дявола и син п...йо марийкин маминото синче.И не искам да те натъжавам но моята дилема продължи 8 год.и го зарязах.Как ли не го умолявах да поговори с нея да се изнесем от вкъщи и какво ли не ама той мама та мама.И пак много го търпях защото баба ми все викаше:е ти си по малка от нея ще отстъпваш гледай си мъжа и не я слушай.И аз си мислех че може би е права.Все пак те са врели и кипели и по знаят от нас.Ама оная не спира.Закон божи беше да дойде вечер и да ми дигни нервите за нещо иначе сън не я хващаше.За капак на всичко оня лйонгор си хвана любовница и казах край.Съжалявам само че си изгубих толкова години да слушам на баба ми акълите и да се сдобия с гуша ''на нервна почва''както ми казаха лекарите.Искрено се надявам при теб да не се развият така нещата и дано да му дойде акъла.Но лично за мен разбрах че моят не е държал на мен камо ли да ме е обичал.Та ние се оженихме защото мама му казала че вече му е време.И както казват хората-не питай старило ами патило-на новата ми свекърва и вземах страха още от първия ден в който се запознахме.И си размених ролите аз все мърморя а тя мълчи и се шашка.Успех мила и ги постави на мястото им.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #43 -: Септември 23, 2009, 15:15:03 pm »
на новата ми свекърва и вземах страха още от първия ден в който се запознахме.И си размених ролите аз все мърморя а тя мълчи и се шашка.Успех мила и ги постави на мястото им.
Извинявай, но това не го разбирам... Щом е свестна жената и те уважава, защо е нужно?
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #44 -: Септември 23, 2009, 16:14:32 pm »
Аз не мога да кажа дали е свястна или не.Но се придържам на принципа:страх лозе пази.Засега се виждам с нея по един път в годината но искам ясно да разбере че няма да ми дава тон в живота.Това лято ни накара да си изберем една къща.В едната живеят те а др.била на нейния свекър и е празна.Избрахме нея за да можем да я ремонтирваме и да не притесняваме никого.Еми тя не спря да се вайка колко труд хвърлили там а ние за един ден сме поломили всичко.Защо в двора съм искала дръвчета като тя си сеела там чушките.Само и отговорих че ако не престане зарязвам всичко както е разрушено и отивам да си правя моята къща и това означава че синът и ще жевее в моя край.Е миряса.Но на девера казала-ама те да не мислят че като избраха нея нямат задължения към нас.Та догодина ще трябва да решим и тоя въпрос.Аз пък питам защо родителите на жената винаги дават безвъзмездно каквото и да е а на мъжа винаги трябва да се отплащаме.(има и изключения разбира се където е обратното но са много малко)
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #45 -: Ноември 12, 2009, 14:07:14 pm »
Тази тема малко се е отклонила от първоначалния замисъл на Crow, но нека и аз да дам своя принос.

По отношение на преспиването на роднини - и при нас го има този проблем, но преспиващите са моето семейство. Апартаментът е малък и се чува всичко. Родителите ми с годините са станали невероятно твърдоглави и се емват да идват без изобщо да ме предупредят или предупреждението е от днес за утре. Направих забележка на майка ми, но не съм й споделяла за проблема ни, това е друга тема. Последният път ми вдигна телефона и ме уведоми, че са в София и че са на хотел - дошли, без изобщо да ми се обадят, без да ме попитат къде съм и как съм! И са обидени, разбира се!

Честно казано, не знам точно какво да направя, защото не съм убедена, че желая да споделям проблема ни с тях. Намеци за деца не правят, но съм убедена, че ако споделя ще започнат да ме обвиняват МЕН, че прекалено много се стресирам и съм много нервна и никакъв специалист по репродуктивна медицина не знае по-добре от тях!

Последното нещо, което решихме с мъжа ми, е да казваме, че няма да сме в града, ако рекат да идват - и ако рекат да ни уведомят, разбира се.   

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #46 -: Ноември 12, 2009, 15:43:38 pm »
Zai, много кофти ситуация. Хем да не обидиш родителите си, хем да не си променяш плановете. Разбирам те. Аз също си падам малко чешит и хич не ми е приятно да ми идват неканени гости  :? А случи ли се да е в дните около овулацията ... хич не е добре.
 Живеещите в София, се сблъскват с роднини идващи по работа в столицата, а ние по морето имаме по-често лятото този проблем  :lol:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Zai

• 955
« Отговор #47 -: Ноември 12, 2009, 16:01:26 pm »
А случи ли се да е в дните около овулацията ... хич не е добре.
 Живеещите в София, се сблъскват с роднини идващи по работа в столицата, а ние по морето имаме по-често лятото този проблем  :lol:

Проблемът е целогодишен при нас. Адски ми е неприятно, още по-неприятно ми е като започват ТЕ на мен да се сърдят, без да имат представа с какво се борим и как техният каприз може да затрие един безценен месец опити. Кофти е, да. Но дори да оставим настрана репродуктивните проблеми, не мисля, че е особено тактично да се натресеш на младо семейство. Последният път като щяха да идват беше, естествено покрай овулацията ми - натиснах мъжа ми да действаме преди да са дошли - еми, нищо не се получи, то не беше стрес, не беше чудо и пропуснахме.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #48 -: Ноември 12, 2009, 16:56:46 pm »
Zai, за мен поведението на родителите е безпардонно. Права си да се ядосваш, че те поставят в такива ситуации и те изкарват виновна.
Каква е причината толкова често да ти "гостуват"? С добра дума и предварителна уговорка е възможно да планирате престоя им при вас от време на време. Но не случайно живеете отделно и сте семейство - за да се разпореждате и разполагате с дома си както ви е угодно. Всички други са гости, колкото и близки да са.
Дано намерите начин да се разберете и помирите.
*

Zai

• 955
« Отговор #49 -: Ноември 12, 2009, 17:51:32 pm »
cigularche, по работа основно идват - работа с институциите в София. От Варна идват и няма как да дойдат за няколко часа, пътят е дълъг и предполага преспиване. Ще търсим варианти - или запознаване с проблема стерилитет или увъртане докогато можем....