0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ivelina

Първа спермограма?
« -: Март 06, 2006, 22:37:25 pm »
Моля Ви за помощ.Мъжа ми решил днес да си пусне спермограма,заедно с изследванията за бактерии,та резултата е следния:
Обем 3.2 ml
Сперматозоидна концентрация 47 187 500 млн/мл
Нормокинеза 32%
Хипокинеза *
Акинеза 67%
Левкоцити на поле 7-8
Аглутинати- единични
общ брой нормокинетични 48 000 000
седимент бактерии ***

Не са ми ясни понятията,четох тук някои публикации,както и нормалните референтни стойности,но не мога да се ориентирам. Въздържанието при нас е над седмица преди даване на материал за анализ /четох,че НЕ трябва да е над 5 дни?!/.
Ще съм Ви много благодарна,ако ми разясните какво означават тези резултати, добри ли са или трябва по-подробна спермограма?
Първа спермограма?
« Отговор #1 -: Март 06, 2006, 22:54:58 pm »
http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=202

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=51

Къде е правена тази спермограма?
Въздържанието НЕ ТРЯБВА да е повече от 5 дена.
Най-добре е на 4-я ден от въздържаннието да се даде примерно.
В дадената спермограма липсват показатели-като морфологията.
Иначе има занижен % на подвижните (но това може да е заради прекомерното въздържание преди даването на материала).
Така или иначе е добре да направите нова и да е в клиника по стерлитет......
*

Ivelina

Първа спермограма?
« Отговор #2 -: Март 06, 2006, 23:00:52 pm »
Благодаря за бързия отговор!
Правена е в Лаборекспрес във Варна-не е в специализирана клиника. На този етап не сме опитвали да правим бебе,защото лекувах ентерококи и стрептококи.При него уж няма,но си е пуснал спермограма,за да види дали ще излезе някакво отклонение. Явно тази спермограма е по-съкратена /ако може да се нарече така/.
*
Първа спермограма?
« Отговор #3 -: Март 07, 2006, 11:34:52 am »
Направете нова в център по стерилитет,не защото имате проблем,а защото само там може да получите надежден резултат.Най-добре е да бъде разширена,с морфология по критериите на Крюгер и микробиология,за да изключите евентуални инфекции.Желая ви късмет и скоро да се радвате на малко човече.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Ivelina

Първа спермограма?
« Отговор #4 -: Март 07, 2006, 11:58:21 am »
И все пак по тези резултати може ли да се направи някакво заключение дали нещата са ОК?
Първа спермограма?
« Отговор #5 -: Март 07, 2006, 11:59:59 am »
Ивелинче, по тези резултати нещата са горе-долу. Бройката бива, но подвижност 32% е нисичка. Но не гадайте излишно, а направете още една с въздържание 3-5 дни, питай момичетата от Варна къде да я направите.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

Ivelina

Първа спермограма?
« Отговор #6 -: Март 07, 2006, 12:49:44 pm »
Благодаря!
Засега не мислим да правим по-подробни изследвания,че и без това са скъпички,а и в близките месеци няма да бебеправим.Искам да се уверя първо,че с мен всичко е наред и така....
Първа спермограма?
« Отговор #7 -: Март 07, 2006, 12:54:50 pm »
Ивелинче, вие си знаете плановете, но ако подвижността е 34% шансовете да станат нещата не са толкова големи, дори и при теб всичко да е наред. При всички положения трябва да изясните нещата с мъжкия фактор - със сигурност ще похарчите много повече пари за ненужни изследвания при теб, отколкото 15 лева за една спермограма още да дадете.
Имай го предвид, като се заемете по-сериозно с въпроса.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

Първа спермограма?
« Отговор #8 -: Март 07, 2006, 12:59:43 pm »
То по лесно става да се разбере как е положението при мъжа отколкото при жената....а и там ако има проблем лечението става по-бавно, ако е медикаментозно.Така или иначе аз ти писах, мила че трябва да повторите спермограмата дори само заради факта че сте я направили след повече от седмица въздържание,правена е не на точното място,липсват показателли който по принцип трябва да ги има не само в разширените спермограми.Поради това и предният ми пост,където пак ти казвам тези неща ИВЕ няма как да се прецени какво е точно положението :roll: От друга страна мила спермограмата е едно от  най-евтините и бързи изследвания от всички които се налагат да се правят (казвам от опит).Но ти си решаваш какъв ще е плана :roll:  :P
УСПЕХ Иве
ne se ot4ajvaj
« Отговор #9 -: Март 11, 2006, 07:10:56 am »
иве, броят на нормокинети4ните сперматозоиди изобщо не е малък с тези можете да си имате бебе и по нормалния на4ин 48 000 000 ехе някои си нямат изобщо такъв брой а при вас това са нормокинети4ните спокойно само направете и друга спермограма в спец. център и то с морфология
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Първа спермограма?
« Отговор #10 -: Март 11, 2006, 08:53:33 am »
понижената подвижност вероятно се дължи на прекалено голямото въздържание.
бройката ви е добра и компенсира това.
ще стане бебето, спокойно!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ivelina

Първа спермограма?
« Отговор #11 -: Март 11, 2006, 21:27:19 pm »
Много Ви благодаря!
*
Първа спермограма?
« Отговор #12 -: Март 12, 2006, 14:10:31 pm »
Цитат на: Ivelina
Благодаря за бързия отговор!
Правена е в Лаборекспрес във Варна-не е в специализирана клиника. На този етап не сме опитвали да правим бебе,защото лекувах ентерококи и стрептококи.При него уж няма,но си е пуснал спермограма,за да види дали ще излезе някакво отклонение. Явно тази спермограма е по-съкратена /ако може да се нарече така/.

А как се установи при него ,че  няма ентерококи и стрептококи -чрез какво  изследване? Възможно е  от неизлекувани такива да се получават отклоненията в спермограмата/поне при нас такъв беше случая/
*

Ivelina

Първа спермограма?
« Отговор #13 -: Март 13, 2006, 12:35:41 pm »
Цитат на: neva
Цитат на: Ivelina

А как се установи при него ,че  няма ентерококи и стрептококи -чрез какво  изследване? Възможно е  от неизлекувани такива да се получават отклоненията в спермограмата/поне при нас такъв беше случая/

Ето тук ми е болната тема.Идеята беше ТОЙ да се изследва дали има бактерии.Дал е урина-всичко е било в нормата и след това си е направил и спермограма.На нея срещу "бактерии" не пише нищо и СЕ ПРЕДПОЛАГ,че няма.Но при положение,че аз бях много зле,от коките бях получила много силно възпаление /не можех да си поставя глобулките от болка!/, не вярвам да не е носител и той.Не знам вече къде да ходим :(
*
Първа спермограма?
« Отговор #14 -: Март 13, 2006, 13:04:20 pm »
Ето тук ми е болната тема.Идеята беше ТОЙ да се изследва дали има бактерии.Дал е урина-всичко е било в нормата и след това си е направил и спермограма.На нея срещу "бактерии" не пише нищо и СЕ ПРЕДПОЛАГ,че няма.Но при положение,че аз бях много зле,от коките бях получила много силно възпаление /не можех да си поставя глобулките от болка!/, не вярвам да не е носител и той.Не знам вече къде да ходим :([/quote]

Уместно е да се направи изследване на еякулат /посявка/ и да се види дали ще се изолират коките.При самото изследване се прави и антибиограма и се вижда бактериите на кой антибиотик отговарят. Пробата може да си я занесе и от вкъщи.Според мен на спермограмата няма как да се установи какво точно се изолира.
Дано всичко се оправи!
Първа спермограма?
« Отговор #15 -: Март 13, 2006, 13:12:57 pm »
Точно така.Добре е да се направи микробиология, за да се види дали има нещо и какво ще се изолира.Доколкото си спомням беше от варна нали? Нашата микробиология на еякулат на мъжа ми я правихме в ХЕИ-то.Носи се материла в стерилан чашка(има по аптеките) на 9-ти етаж, стая 901-може и без направление.добре е материала да се занесе сутрин-между 8 и 10 да си сигурна че са там:)За микрото не трябва въздържание а само сутришен тоалет преди да се даде материала.Ето повече инфо за адреса на ХЕИ-варна. :arrow:
ХЕИ-Варна
*

Ivelina

Първа спермограма?
« Отговор #16 -: Март 13, 2006, 14:53:50 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
Ето повече инфо за адреса на ХЕИ-варна. :arrow:
ХЕИ-Варна

Благодаря,живеем до ХЕИ и вече ме познават там с многобройните ми изследвания.От 01.01.06 дори вече се плаща и не работят с направления,имайте го предвид това ако ходите /дано не се налага/.
Истината е,че самата аз не знаех къде трябва да отиде приятеля ми и се надявах личната  му лекарка да го насочи.Тя обаче го питала дали има оплаквания,той казал "не" и до там. :( Добре че той настоял да му се види урината поне. Само да е по-свободен и ще го изпратя до РИОКОЗ да видим какво ще излезе.Опасявам се само,че не винаги при посявка излизат коките.Аз давах 4 пъти стерилна урина-по два поредни дни през седмица интервал и само 2 от пробите показаха наличие на бактериите.Сигурно и при него ако не се изолира нищо при първия материал,ще се наложи да даде пак,за да е по-сигурно.
Поразсъждавах си :)
Е,поне ми е по-спокойно,че получих яснота откъде да тръгнем.
Благодаря Ви на всички за отзивчивостта!
*
Първа спермограма?
« Отговор #17 -: Март 13, 2006, 15:28:04 pm »
Регистрирах се :wink: