0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Висок естрадиол
« -: Януари 26, 2009, 20:58:10 pm »
Здравейте,днес си правих изледвания и естрадиола ми е,много висок ето резултата-   Име на теста (изследването)
   Резултат
   Единици
   Референтни граници

Estradiol   2792.54   pmol/l   М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-193

Progesteron   152.83   nmol/l   М(0.89-3.88) Ж(фол 0.48-4.45, лут 10.62-81.28

Силно вярвам, че и нашите мечти ще станат реалност.
*
Re: Висок естрадиол
« Отговор #1 -: Януари 26, 2009, 21:06:23 pm »
Добре де, нали чакате резултата от инвитро процедурата?! Защо се налага това изследване - аз поне никога не съм правила изследвания след процедура. А док какво казва? Стискам ви палци за положителен резултат от инвитрото!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #2 -: Януари 26, 2009, 21:10:23 pm »
Докторката каза че така процедират естрадиол и прогестерон на 5 ден и 12 ден,това било практика в клиника Щерев,не сме ходили днес при докторката.Пратихме изледванията по факса,а тия си беше тръгнала вече,утре ще се обадим да ни каже но сега се побърквам какво означава.

« Отговор #3 -: Януари 26, 2009, 21:16:43 pm »
Здравейте семейство,
по време и след процедура по асистирана репродукция е нормално да има по-високи нива на естрадиола. В процеса на самата процедура ти следят нивата на хормоните не само за да е ясно как вървят нещата, а и с цел установяване на възможна хиперстимулация и предотвратяване на такава.
За пример - моите нива още по времето на стимулация надхвърлиха 4000 pmol/l. Не се притеснявай излишно. Просто се следи, наблюдавай се и при най-малкия притеснителен признак (подуване, повръщане, затруднено дишане и др.)- звънкаш на доктора. Задължително!

п.с. Всичко ми изглежда ок.  Стискам палци и желая успех!
« Последна редакция: Януари 26, 2009, 21:18:38 pm от severina »
« Отговор #4 -: Януари 26, 2009, 21:23:27 pm »
Спокойно не се шашкай , спри да четеш и се отпусни не го мисли много така вредиш на себе си .Знам че е трудно но това е грешка утре лекаря ще каже за какво става въпрос и ще те насочи какво да правиш . А това наистина е практика в клиниката изследват те  на 5 ; 10-12 ден и на 15 правиш теста . Опитай се да правиш нещо което ти е приятно . Каквото е писано да се случи ще се случи .Като стойности не мога да коментирам не съм запозната с подробности  . успех   :bfp:
« Отговор #5 -: Януари 26, 2009, 21:41:26 pm »
Много ви благодаря за бързите отговори.Успех на всички. :bighug: