0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Във връзка с моя случай..неуспешния опит
« Отговор #20 -: Март 08, 2006, 09:58:02 am »
Цитат на: Tutto
Д-р Дамянов твърдеше, че имал позната в Кандиларов-Камелия. Тя му била казала, че компютърджията не бил въвел някакъв коефициент, по който се умножавала тази стойност..

а, чак сега забелязах този момент... :)
ма къв коефициент при изследване на концентрация на хормон в кръвта, не разбирам???? :) това да не е статистическо изглаждане, та ще умножават стойността, получена от анализа, с коефициенти?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #21 -: Март 08, 2006, 10:19:59 am »
Туто, браво мила, за смелостта и интелигентността ти! Знам, че следващия ти опит във Варна ще е успешен! Страхотна си!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
« Отговор #22 -: Март 08, 2006, 10:57:19 am »
Благодаря за подкрепата ви момичета! Желая ви повече късмет и се надявам да няма повече такива случаи!
*

balmi

« Отговор #23 -: Март 08, 2006, 12:03:23 pm »
Tutto, постъпила си много правилно като си написала това писмо. Би следвало да се замислят дали да работят повече с д-р Дамянов !!!
Обаче малко съм объркана. През август бях писала писмо до клиниката в Солун и след месец получих отговор от Албена, където ясно се казваше, че вече работят с д-р Киров, а не с д-р Дамянов. Кабинета му се намира някъде на Цар Асен близо до къщата в която си правим срещите. Когато се поразрових в интернет видях, че въпросният Киров е бил на обучение в Якентро и има сертификат от там. Не знам защо, сега отново работят с Дамянов.
Tutto, искам да ти благодаря за това, че сподели всичко това с нас. Аз от лятото водя борби със съпруга ми и родителите ми за икси в Солун. Сега разбирам, че може би имат право да са против. Вероятно, ако цялата стимулация и проследяване се прави там, нещата ще стоят по друг начин. А може би просто тряба да се ориентират към компетентен специалист в България.
Сигурна съм, че огромните ти усилия ще бъдат възнаградени и скоро ще имаш така желаното дете !!! Желая ти много късмет !!!
 :balk_104:
« Отговор #24 -: Март 08, 2006, 12:32:09 pm »
Киров няма вагинален узи.. Незнам как ще прави свястна стимулация при това положение. Иначе работят и с Димов, но при него не съм ходила и незнам как стоят нещата с ултразвука.
« Отговор #25 -: Март 08, 2006, 14:01:07 pm »
Фуси написа:
Цитат
Не ща да правя реклама на д-р Владимиров, обаче това си е самата истина. Който е правил АРТ при него знае. За най-елементарния ултразвук си получаваш касовата бележка.

Е ми браво, щом е започнал да дава касова бележка за всяко УЗ, защото аз като ходих на два пъти ми прибра парите в шкафа без никакъв документ за плащането :evil:

Иначе, Туто, и аз взех да им се чудя ... как разчитат да си съберат парите за процедурите, след като официално не могат да докажат, че си била там?? Странно ми е при това положение как не искат парите предварително :?
Благодаря ти, Бени!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #26 -: Март 08, 2006, 14:03:25 pm »
потресена съм :cry: жената, едно човешко същество преминава през ада за ен-ти път, иска само най-милото и чисто нещо - да има със съпруга си детенце.....
не разбирам, наистина що за "хора" са тези, как е възможно подобно нещо, имат ли съвест...БОЖЕ, накъде отива този свят.................
*

Anonymous

« Отговор #27 -: Март 14, 2006, 23:42:46 pm »
Съжалявам искрено за   неусрешния  опит на  Tutto!
Сметнах за необходимо да отговоря , защото в описаното има  неточност и пропуски.
Аз лично й дадох  3 адреса на лекари с които ние работиме.При първия който посети Tutto коментарът беше \ той е некъдърник \ .
Лично мнение което не подкрепяме и е без основание .Същият до момента направил множество стимулации одобрени  от доцентите.
Личното ми мнение педант в работата си.
От самото начало нямаше доверие на Дамянов от написаното преди в Зачатие ,което сподели с мен .
Лично бях на първата им среща когато уточниха да използват ДЕКАПЕПТИЛ ДЕПО  защото тя го имаше в наличност.
Никой не ни информира за нивото на естрадиола .Ако тогава тя беше притиснена от поправката защо не получихме тази информациа навреме.Иследвания който са станали на 23-01-2006 г.
На 25-02-2006 лично проведох  разговор с Tutto и съпруга й като
настоявах по преценка на Доц.Янис Прапас стимулацията да продължи още 2 дни  като назначихме да не прави 300 ПУРЕГОН и
10000 IU  ПРЕГНИЛ в един и същи ден.Въпреки нашата намеса получихме несъгласие от тяхна страна.
В клиниката всеки пациент има болничен лист както и тя.Описано какво е направено яйцеклетки ,спермограма развитие на ембриомите и т.н.
Не съм отказала издаването на какъвто и да е документ.Такъв се издава в деня на трансфера.Същият ми бе поискан от Tutto в София който щях да изпратя по късно но отговора им беше \ той вече не ни трябва \ .
Цените не се промениха след случката с Tutto.
Aз лично няма да променя отношението ми към пациентите който  
се обръщат към нас, Предавам и превеждам компетентното мнение на двама Доцента на който вярвам и се доверявам.
Желая успех на Tutto в това което иска най –силно!
С уважение; Албена
*
« Отговор #28 -: Март 15, 2006, 13:31:42 pm »
Албенке, вие тук явно мислите, че в България "ядем доматите с колците". Цялото ти писмо е супер неадекватно.Особено израза:
"Никой не ни информира за нивото на естрадиола .Ако тогава тя беше притиснена от поправката защо не получихме тази информациа навреме."
Наистина, много от момичетата тук са твърде интелигентни и са доста информирани по всички процедури, но все пак си остават в графа"пациенти". Пациенти, които си плащат
и  бягат  за съвет при лекаря си имат ли проблем. Откъде накъде пациент трябва да ви осведомява за естрадиола си. Нали лекарите са тези, с които държите връзка и сте регламентирали по правен начин отношенията си? Аз се познавам с Туто лично и тя ми писа в същия ден , в който излязоха резултатите от естрадиола и. Беше много притеснена, защото Дамянов  и говореше за  8-9 фуликула , а естрадиола и беше  300 - 400. За нас, които минаваме по тежкия път на инвитрото е ясно, че тези стойности отговарят максимум за 1-2  зрели яйцеклетки. Не мога да си обесня постъпката на Дамянов...  Не искам да визам  в подробности, защото просто думи нямам за цялата ситуация...Всичко е страшно безотговорно и неморално от  страна на вашата клиника. Със случая на Туто мисля , че съвсем ще секне"наплива" към вашата клиника. Тя явно е добра и специалистите ви са на световно ниво, но  в България сте дали имиджа си в ръцете на хора , които и за фелдшери не стават. И искам да попитам - какво се случва примерно с жени като мен, които са склонни към хипер стимулация. Правите ми пункция, подувам се и.....Ще си поемете ли отговорността? Много съм наясно за отношението на гърците към българите. За съжаление обаче, когато стане въпрос за здраве и за дете нещата придобиват други измерения. . .
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
« Отговор #29 -: Март 15, 2006, 21:33:26 pm »
Чувствам се ангажирана да отговоря..
Дамянов го избрах поради липсата на друг подходящ лекар, който да ми проведе стимулацията... За мен другите не бяха надеждни..
За естрадиола бяхте уведомени, че уж ми бил 1300, което също не е достатъчно за пункция..
За това какво сте казали вие от клиниката и какво Дамянов ми е казал е трябвало да се разберете и всъщност той трябваше да ми се обади и да ме уведоми, че ми променя протокола, а не той да ми казва едно, а клиниката друго и аз да се чудя на кого да вярвам.
Когато пристигнахме в Солун, ви уведомих още предния ден преди пункцията за естрадиола и подозренията ми. Беше ми отказан преглед още същия ден и аз си мисля, че можеше да ме погледнете още в деня преди пункцията и да ми пуснете един естрадиол, а не след пункцията да ми казвате, че изследванията са ми били верни! Аз не случайно направих и допълнителни изследвания. Но просто не съм предполагала, че един лекар може да лъже така безобразно.
За декапептил депото и за протокола, който ми беше препоръчан..Доцентите били казали, че трябва да съм на 2-ри протокол(декапептил депо на 20 ден и като ми дойде от 2-ри ден пурегон или меногон). Щом не съм вярвала на доцентите... Аз пък казах поне 5 пъти, че искам да съм на друг протокол-пурегон и от 7 ден оргалутран, защото съм над 35 год. А д-р Дамянов заяви, че нямало никакво значение дали ще съм на декапептил депо или на оргалутран. Това е. Не смятам, че съм излъгала аз. Просто нещата стоят различно и си мисля, че д-р Дамянов не трябва да работи повече, макар че отново има пациенти от вашата клиника...
Забравих да кажа, че когато ми съобщихте, че не са се развили двата ембриона ме уведомихте, че следващия път трябвало да съм на друг протокол -пурегон и после оргалутран-това, което аз твърдях усилено, но никой не ме чуваше..
« Отговор #30 -: Март 15, 2006, 21:51:06 pm »
Албена, бихте ли ми казала, клиниката има ли преференциални цени за българи или всички са на общо основание?
 Също така, момента с липсата на фактура при плащането ме пристеснява. Разбирам мотивите ви и донякъде ги оправдавам, но каква защота има пациента с случай на гаф като този на Tutto?

Благодаря.
« Отговор #31 -: Март 16, 2006, 11:56:24 am »
Албена, хубаво е, че се включвате, благодаря!

Аз лично бих искала да знам вярно ли е, че един от другите двама лекари, с които работите, няма вагинален УЗ!???! Защото ако е вярно, не виждам как можете да го определите за "надежден" 8O
Благодаря ти, Бени!

*

Anonymous

« Отговор #32 -: Март 16, 2006, 13:14:53 pm »
Здравей Туту ,чета и искам да опровергая твърдението че всички момичета са добре информирани и блестящо умни, и доказателството съм аз!
На 38 год,сутрин се боцкам с декапептил,вечер с пурегон,след 5 дни 225 пурегон,доктора каза че вижда само 5 яйцеклетки,само от ляво.Повиши ми дозата на 300пурегон и ми даде среща за след 3 дни.
Не в клиниката която ти описваш и не в България :roll: ,но...четейки тук ми настръхна косата,защото много участници са поставили логични въпроси,които никога не съм допускала умишлено в главата си...щраусова работа.
Защо отворих тая страница?След десетина че и по малко дни ми е пункцията!!!!

И също че изключително много съжалявам и ти съчуствам за това което си приживяла.На "Албена"и е лесно!

:roll:
« Отговор #33 -: Март 16, 2006, 17:30:17 pm »
Гостем успех. Искам само да ти кажа, че всички тук неволята ги учи. Затова са информирани.
*

Anonymous

« Отговор #34 -: Март 19, 2006, 20:10:05 pm »
Здравейте, момичета!
Тутто не направи още 2 дни стимулация при което можеше да има 2 но зрели яйцеклетки.В Солун поиска да направиме УЗ за установяването на 8 фоликула, които се установиха в деня на пункцията.Но не във всеки фоликул има зряла яйцеклетка.
Когато те пожелаха да платят процедурата аз им казах да изчакат да видиме как ще се развият ембриомите и тогава.Същият ден от пункцята се върнаха в Б-я.
Имаме нужното  доверие в хората.
Разбира се, че не сме подкрепили поправката която е направена от Д-р Дамянов също и липсата на информация.
Но имахме проблем с подробности като - На поправения резултат няма реф.стойности.Лично споменах да изиска същите.
23.8.2005 естрадиол 0.659 с референтни стойноцти 0.05-0.607 резултат изпратен за консултацията.
23.1.2006 естрадиол 306.2 без р.стойности.
След тяхната проверка в лабораторията дадените р.с. са фол 24.5-195.0 овулаторна 66.1-411.0
Дори и при лека форма на хиперстимулация не правиме трансфер назначаваме  терапивтичен режим.
При тежка форма на хиперстимулация,  ако се налага влизането в болнично заведение разноските са на наша сметка. Изчакваме отшумяването на проблема, като ембриомите които са достигнали бластокист се замразяват без никакво заплащане за това.Пазят се в рамките на 5 години.
До сега нямаме оплакване във връзка с отношението ни към пациенти от каквато и да е нация.Повярвайте еднакво е към българи, турци, италиянци, французи и т.н.
Цените са преферентни за българите.При издаването на фактура вие ще заплатите 40% данъци на Гръцката държава, които не се приемат от българските осигурителни органи.За гърците има множество осигурителни организации които ще върнат част от тази сума.

НЕЩО ЛИЧНО.
И на мен не ми е лесно.Мисля, че нямам някъв упрек от Тутто.Нито съм се държала непристойно към нея, съпруга й и към когото и да е. Аз имам 2 години инсеминации които са ми направени в България.В болница ми отказаха поставянето на една иижекция от стимулацията ми и се наложи да я правя сама. Разбирам проблема.Зная за отношението на една малка част от лекарите.
Това е последното писмо което пиша защото не искам да претисняваме пациенти които им престои да направят своят опит и защото нямам дирекна връзка с форума .
На всички пожелавам успех, независимо къде правят своят опит, стига само да вярвате в това което са започнали и Бог да ви помага!

Албена
« Отговор #35 -: Март 23, 2006, 17:52:30 pm »
Здравейте.Аз също съм съгласна с Албена за това че в клиниката си вършат много добре работата и за всички е еднакво и за българи французи и италианци.Доволна съм от тази клиника защото благодарение на тях имам прекрасна дъщеря.И за второ дете ще отида пак при тях защото те оправдаха очакванията ми на професионалисти на хора които наистина си вършат работата .