0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Какви ще ги вършим през пролетта?
« Отговор #180 -: Март 25, 2006, 21:05:08 pm »
Цитат на: Maiski
А този месец почивам, защото стана ЛУФ-синдром  :cry:

майски, мисля че луф синдром не се получава само за 1 месец. да не е нещо друго
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #181 -: Март 26, 2006, 11:40:58 am »
Не знам ЛИли, така каза док...всъщнст това, което се случи бе неспукване на фоликул от предходната стимулация, и този месец "потенциалните" фоликули нямаха никакъв шанс...сега трябва да пия 10 дена Дуфастон, и после ако не изчезне, 1 месец Жанин
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*

лили

• 2151
« Отговор #182 -: Март 26, 2006, 11:46:49 am »
това непрекъснато назначаване на хормони за щяло и нещяло направо ме докарва до истерия вече.

майски, не говоря за твоя случай само (където е възможно и да се налага) а за по принцип. имам чувството че на повечето лекари деня не им е минал пълноценно ако не са предписали поне на половината си пациентки някакви хормони и стимулации независимо.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #183 -: Март 26, 2006, 11:51:04 am »
Лили, и аз имам такова чувство. По принцип мразя да се тъпча с разни лекарства, да не говорим за хормони, но го приех като нещо, което е наложително. Само че, докато за разлика от мен, докторите на повечето други момичета ги следят доста по-сериозно, правят им хормонални тестове на еди-кой си ден, докато на мен само ми следиха фоликула и туй-то. Следващият път обаче ще знам какво да искам от тях!! (то май ако не си го поискаш няма да се сетят да ти го направят  :evil: ) Ако изобщо остана на същото бясто, де
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*

лили

• 2151
« Отговор #184 -: Март 26, 2006, 11:54:05 am »
и аз си мисля да си ходиш вече. ти беше в мд ако тне се лъжа, нали. помисли си за някоя по сериозна клиника спец. в стерилитета.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #185 -: Март 27, 2006, 11:08:56 am »
Лили,много съжалявам за неуспеха.Знам,че не мога да те успокоя,но скоро ще се почувстваш по-добре и с нови сили ще се бориш.А ние отново ще те подкрепяме.
Алиа,Мира,много късмет момичета.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лили

• 2151
« Отговор #186 -: Март 27, 2006, 11:11:51 am »
колкото за борбата ще се боря докато дишам :D . по един или друг начин. това е начинът.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #187 -: Март 27, 2006, 11:22:27 am »
Благодаря ви,  момичета, за пожеланията.
Стискам палци на всички, които правят АРТ опити или се възстановяват след неуспешни такива. :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
« Отговор #188 -: Март 27, 2006, 11:55:03 am »
Здравейте, скъпи момичета! Как сте днес? Аз вчера посрещнах лелката и му ударих един рев - въпреки всичко се надявах, че може да сме успели - и аз се чудя защо си го причинявам.
Както и да е. Сега съм добре, но имам малко въпросчета. Вчера се замислих, че ако при иксито останат ембриончета за замразяване, ще замразим. Обаче нищо не знам за това замразяване - най-важното каква е цената, за колко време могат да се замразят, после колко струва размразяването и евентуалното връщане, ако миличките оцелеят след тези процедури и колко време след евентуално неуспешно икси може да се пристъпи към процедура за връщане на замразени.
Моля, ако някой може да ми помогне с информация, много ще съм ви благодарна, искам да съм информирана навреме и да се подготвим с достатъчно средства.
Лек и успешен ден от мен!
*
« Отговор #189 -: Март 27, 2006, 12:03:05 pm »
Здрасти,Слонче.Съхранението на замразени ембриони е за неограничено време.Не мога да ти кажа за цена,но можеш да попиташ Стаменов.Връщането е като при стандартна инвитро процедура-с трансфер,но без предварителна стимулация.Разпитай подробно в клиниката за финансовата страна на въпроса.
След стимулацията от икси трябва да се нормализират хормоните ти и тогава може да върнете замразените.Във форума има едно момиче - Пупси,която забременя при Стаменов точно от замразени.Свържи се с нея и тя ще ти даде повече подробности.
И все пак-желая ти да не стигаш да сладоледените бебета.Успешна процедура ти желая от сърце.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #190 -: Март 27, 2006, 15:16:37 pm »
Цитат на: Maiski
Не знам ЛИли, така каза док...всъщнст това, което се случи бе неспукване на фоликул от предходната стимулация, и този месец "потенциалните" фоликули нямаха никакъв шанс...сега трябва да пия 10 дена Дуфастон, и после ако не изчезне, 1 месец Жанин

Майски....

...Чудя се как да го кажа, така че да не прозвучат много крайно думите ми....

Недопустимо е да започваш стимулация с Клостил, без да е сигурно че няма някой неспукан фолукул останал от предния цикъл.
Това не е критика към теб, а към лекаря, защото стимулация не се предписва хоп-готово по телефона. Миналия цикъл може да си си спукала всички фоликули, този може да не е така.
Лекаря ти е ДЛЪЖЕН да провери това, преди да почнеш стимулацията, а не да те претупва...........
Ясно е че почни всичко е обречено, въпреки че се пробват "да спасят положението с Прегнила"... но според мен той само би спукал задържания, и силно се съмнявам от някой от фоликулите които имаш да се отдели годна яйцеклетка, защото доминантния е този "остарелия", а другите ако между тях няма доминантни...не е ясно дали има годни яйцеклетки.

Ти май направи вече 3 неуспешни инсеменаций в болницата където ходиш.
Май е време да си пробваш късмета на друго място....
Ако не грежа, Джам още преди да почнеш с инсетата ти казваше да се насочиш към някоя от инвитро-клиниките. Доста убедители аргументи беше изнесла по темата. Въпреки че там са по-високи цените отколкото в 1АГ, определено има разлика. Тогава не се включих, защото ти упорито твърдеше че там и само там ще ходиш, и реших че все пак всеки сам си преценява.
Сега, като те чета, и си мисля че одавна трябваше да се включа.
(дано само не греша с ник-а, защото нямам възможност да търся в темите назад, пък и май това беше в дир-а, а не тук. Ако греша моля да ме извиниш.)

Аз също имам 1 несупешна в 1АГ. Но това ми беше достатъчно, за  да разбера че така няма да стане....
Нито ми изследваха Е2, преди инсе, нито получих черно на бяло с колко сперматозоиди сме направили инсето... Пък в клиниките дават бройка и %подвижни, преди и след обработка.
На всичкото отгоре, не ме чуха да правим узи на 11 ден, ами я карахме по стандартната схема. И се оказа че пропуснахме 2 цикъла, само защото съм имала по-ранна овулация.
Ама аз като казвам че е така, няма кой да ме чуе............ :roll:
И ако трябва всеки ден ще ме гледат на УЗИ, пък ако трябва и по 2пъти...
Та, за 3 месеца дебнене кога ще е овуто, и нацелихме само 1 и тогава правихме инсето.
Така обаче ...Ва банк....на мен хич не ми харесва.
Действието се развива - миналата година по това време.....но не вярвам нещата много-много да се се променили до сега. По-скоро, схемата си е същата. :oops:

Отделно от това, чух че в 1АГ не се прави някаква кой знае каква обработка на материала преди инсе, ами само се постава в хранителна среда за инвитро. За това последното, не мога да твърдя дали е вярно или не....обаче съм склонна да допусна че е така.
Имам спотнанно забременяване след неуспешното инсе, въпреки че беше за кратко, факта си е факт.

Успех ти желая, но мисля че е време да пробваш късмета си на друго място.
Това е моя съвет. Така ще имаш и база за сравнение. Още след първия преглед ще усетиш разликата.

На всички момичета които са в процедура по АРТ, желая много, много късмет и............... :bfp1:
Аз може би ще се включа чак в есената серия за 2рото инсе, до тогава ще пробваме по старомодния начин.... :bed:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #191 -: Март 27, 2006, 15:24:40 pm »
Цитат на: mira_d
И аз се включвам към пролетната серия. ..Аз обаче забравих да питам дали се слага прегнил, ако няма стимулация.

Прегнил може да се сложи за таймиране, но при мен например ми го сложиха, а фоликулът се пукна няколко часа след това - т.е. не можа да се получи таймиране. Аз затова се отказах от прегнила. Въпреки че Док ми обясни, че освен за таймиране прегнилът оказвал някакъв ефект и върху крайното съзряване на яйцеклетката. Така че според мен може и с, и без. Както ти каже твоят доктор. Къде ще правиш процедурата?

Желая ти успех! :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #192 -: Март 27, 2006, 15:30:16 pm »
Цитат на: Lilly
втора инсеминация - неуспешна. сега си чакам още резултати от имунологични и генетични от плевен и после ще видя.

Лили, съжалявам много, че не се е получило. Ама така е с инсеминациите, за съжаление, но пък следващите две (ако правите) са с голям шанс :wink:  Успех с резултатите, които чакаш :D

Алия, на теб ти желая успех, стискам ти палци! :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #193 -: Март 27, 2006, 15:35:24 pm »
Момичета,искам да питам дали има някоя от вас да са слагали диферелин и на 12 ден след него,още не е имала цикъл?Много ми е претиснено.На 1 април трябва да почна стимулация,а все още не ми идва.Дано не се провали цялата процедура.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #194 -: Март 27, 2006, 16:37:31 pm »
Mira_d, Alia_alia, успех :crossfingers: .
Лиленце, много съжалявам :cry: , но нищо - давай смело напред - все някога ще успеем.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #195 -: Март 27, 2006, 19:51:46 pm »
Здравейте!
Реших и аз да се запиша тук. От следващия цикъл ще започна първата си инсеминация. Не съм сигурна че съм намерила подходящия доктор и много ме е страх от това което предстои. Варна може и да дава повече възможности за избор на доктори, но се оказва все пак, че не са толкова много и на всичкото отгоре са заети с инвитро. :cry:
*

Anonymous

« Отговор #196 -: Март 28, 2006, 14:07:49 pm »
Цитат на: Rommi

Майски....

...Чудя се как да го кажа, така че да не прозвучат много крайно думите ми....

:bed:

Абсолютно подкрепям. Мога да напиша същото, но действието се разви по-скоро. В Св. София единственото хубаво нещо са ниските цени, но не те дават резултат.
*
« Отговор #197 -: Март 28, 2006, 20:19:13 pm »
Цитат на: Rommi

Ти май направи вече 3 неуспешни инсеменаций в болницата където ходиш.
Май е време да си пробваш късмета на друго място....
Ако не грежа, Джам още преди да почнеш с инсетата ти казваше да се насочиш към някоя от инвитро-клиниките. Доста убедители аргументи беше изнесла по темата. Въпреки че там са по-високи цените отколкото в 1АГ, определено има разлика. Тогава не се включих, защото ти упорито твърдеше че там и само там ще ходиш, и реших че все пак всеки сам си преценява.
Сега, като те чета, и си мисля че одавна трябваше да се включа.
(дано само не греша с ник-а, защото нямам възможност да търся в темите назад, пък и май това беше в дир-а, а не тук. Ако греша моля да ме извиниш.)

привет Роми,

да, имаш много точна памет. Аз бях тази, на която Джам каза да иде в клиниките по стерилитет. Тогава упорствах, защото все пак 1 АГ е една от болниците, които ИМАТ такова отделение и то е доста посещаемо (друг е въпроса колко успешно), пък и е в списъка тук в сайта. Ако знаех как стоят нещата тогава, нямаше да се пробвам. Е, човек трябва да се опари явно...

Все още виждам, че имам много да уча...добре, че сте вие все пак!

Сега особено много ще имам нужда от вашата подкрепа...току-що ми казаха, че две от имунологичните изследвания са готови, и - както очаквах, за съжаление са положителни (става въпрос за антиовариалните антитела и фосполипидните). Чакам до края на седмицата и антиспермалните. От там нататък ще видя какво ще правя и къде да ида, но явно (от това, което съм чела по въпроса) изходът е ИКСИ  :cry:

...и още едно доказателство за безхаберието и некомпетентността на докторите, при които съм ходила - ако аз сама не си бях поискала този тест, никой нямаше да повдигне дума за това....щях да си правя 5-6-7 инсеминации, предварително обречени на неуспех, после може би инвитро, пак по същия начин...абе нямам думи!!

Благодаря и на Лили за
« Отговор #198 -: Март 28, 2006, 20:25:20 pm »
Майски, ако имунологичните си ги правила при М. Генов, направо не им се връзвай, а ги повтори другаде.
*
« Отговор #199 -: Март 28, 2006, 20:36:32 pm »
Цитат на: little_rabbit
Майски, ако имунологичните си ги правила при М. Генов, направо не им се връзвай, а ги повтори другаде.

Зайче, ти ме хвърли в оркестъра...толкова ли са му недостоверни методите и резултатите?!
Имаш предвид Методий Генов - завеждащия отделението по стерилитет и инвитро в Света София, нали? (само да уточня, самите изследвания са правени в някаква лаборатория на БАН...)
уфф просто ще откача вече  :BangHead: