Ето ме и мен, вече пунктирана, за да ви кажа какво стана.
Ами всъщност самата пункция беше ок, но извадиха само 3 яйцеклетки.
Не можаха много да ми обяснят какво е станало, защото аз ужасно много се разстроих и се разплаках, та и мъжа ми, и сестрите, и доктора, и ембриолозите хвърляха усилия да ме успокояват, а не да ми обясняват какво и що. Владимиров каза, че ще говорим на трансфера. Просто не можах да сдържа сълзите си при това огромно разочарование. После разбира се ме хвана старшен срам, заради цялата драма дето я разиграх.
Всички ми обясняват как то и една яйцеклетка била достатъчна, но на мен ми е пределно ясно, че с тази бройка няма да стане нищо. Ако правя ин витро за първи път и не си познавам способностите сигурно щях да съм все още таяща надежди, но сега....
Не знам дали протоколът работи - факт е, че аз със зверска стимулация, направих 6 големи фоликула, от които само 3 с яйцеклетки. При третия ми опит ин витро, започнал на спонтанен цикъл с много малко лекарства направих 5 яйцеклетки.
Със сигурност знам, че втори път няма да опитам Маркес, поне не и докато не ми обясни доктора какво му е по-различното на това зобене без резултат.
За финансите: стойността на фактурата ни е
7575 лева, от които 4997 поети от фонда. Т.е. ние ще доплатим по-малко от 2600 лева за процедурата. Цените на процедурата и лекарствата са същите както бяха писани в темата за фонда, така че няма да ги преписвам пак. Аз съм ополозотворила цялата сума от фонда заради многото лекарства. Освен тази сума от 7575 имам още 450 лева дадени за 10 Гонала, които си купих самаи използвах, 120 лева за влеване на Интралипид и 300 за замразяване на материал на мъжа преди 3 месеца. Така че реално ин витрото ни излезе
8450 лева.
На въпроса на
Jаm за лекарствата - от тази сума
около 4000 лева са ни лекарствата (процедурата са я писали на цена 3120, не знам защо).
Шушку, пожелавам ти успех, дано ти си тази, при която този протокол сработи. Дано моят ужасен негативизъм от този пост не ти повлияе.
Желая ти искрено успех.
П.С. Току-що ми се обади д-р Тачева, че и трите са се оплодили и ме викат на трансфер утре следобед. Надявам се да има време докторът да ми обясни какво стана с Маркеса.