Здравейте отново!
Ето и продължанието на историята, която Ви разказах на 05.04.
Реших да се боря за правата си, затова отидох в лабораторията където ми направиха изследванията за хормоните и си взех фактура за сумата която съм платила. След това си разпечатах Наредба № 40/24.11.2004г. на МЗ и "въоръжена" с тези документи отидох при въпросната гинеколожка. Поисках от нея да ми даде отново бележка за втората част от хормоните, които трябва да изследвам. На въпроса "защо" отговорих, че искам да минат през здравната каса /усетих че се смути и притесни/. И тя представете си каза "добре, ще ви дам". Само че аз и казах, че имам претенции и за първите изследвания, които съм направила и за които съм платила от джоба си защото тя ме е ИЗЛЪГАЛА, че здравната каса не ги покрива. Последва словесна престрелка, за която няма да ви губя времето. Казах и, че ако не ми възстанови парите ще подам жалба срещу нея и това явно я уплаши, защото бръкна в чантата си и ми плати изследванията. Разберете ме правилно, проблемът не е в конкретната сума, а в това, че всеки те подритва и лъже, което ми е безкрайно обидно. Исках тази лекарка да почувства какво е да ти бръкнат в джоба, така както те ни бъркат ежедневно и ни лъжат и ни гледат като банкноти, а не като пациенти и живи хора. Надявам се да си е взела поука от тази история. А на вас момичета Ви пожелавам да се сблъсквате по-малко с този род лекари и в случай, че това се случи да си отстоявате правата. УСПЕХ!