0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #940 -: Октомври 30, 2013, 21:51:13 pm »
Здравейте,момичета моля препоръчай те ми добър детски уролог или нефролог.Жаки вече два месеца с с Ешерихия коли и не може да се излекува с антибиотик,искам да я види специалист.Някой беше споделял в една тема мисля ,че Стефи беше или бъркам,за добра лекарка.От седмица се опитвам да се свържа с Буева,но не успявам.
Точно за нея беше писала Стефи.
*
« Отговор #941 -: Октомври 31, 2013, 08:21:23 am »
Теди, аз водя при Буева, но и д-р Русинов е добър избор, ето тук има негови координати -http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=690309.0
можеш и някой друг да си избереш от списъка, но от него са довлни майките. Лилова също е добър избор, но там доста се чака за час.
*
« Отговор #942 -: Октомври 31, 2013, 09:02:04 am »
Здравейте,момичета моля препоръчай те ми добър детски уролог или нефролог.Жаки вече два месеца с с Ешерихия коли и не може да се излекува с антибиотик,искам да я види специалист.Някой беше споделял в една тема мисля ,че Стефи беше или бъркам,за добра лекарка.От седмица се опитвам да се свържа с Буева,но не успявам.
Теди, по препоръка на Стефи заведох София миналата година при Буева. Тя също имаше Ешерихия коли, имаше изписан Панцеф за един месец от уролог. Оказа се грешно лечение, добре, че го спрях увреме. Изписа сироп от червени боровинки и нещата се оправиха.
Аз направих грешката да заведа първо на уролог и от там такива страхотии ми наприказваха, че ми настръхна косата. Даже за операция ми говориха  8O
Да не би телефона на Буева да не е коректен?

« Отговор #943 -: Октомври 31, 2013, 19:54:41 pm »
Момичета,днес след няколо седмици опити успях да с свържа с Доктор Буева,успях да измоля час за понеделник.Ники,и аз много страшно неща изчетох за вродени аномалии и куп други,дано всичко се размине леко.Сега София здрава ли е,само с боровицката ли се изчисти?Една позната ме убеждава,че с хомеопатия са излекували детето и ,но аз съм някак предубедена.Бактерия е това.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #944 -: Ноември 01, 2013, 11:38:13 am »
Излекува се, Теди, засега проблем няма. Буева ми обясни, че сиропа успява да "отмие" бактерията.  Това обяснено на прост език, като за мен  :D
Опитай се да запазиш спокойствие до понеделник.

*
« Отговор #945 -: Ноември 01, 2013, 16:52:52 pm »
Теди, Е.коли е част от нормалната (чревна) флора на организма, но не и когато се намира в пикочната система. Затова хомеопатия, повишаване на имунитета вършат работа също. Д-р Буева и д-р Русинов са много добър избор. Скоро да оправите проблема!

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #946 -: Ноември 02, 2013, 10:36:00 am »
Tedi, дано скоро се оправи Жаклин.

Аз искам да ви попитам, тъй като на 6 месеца сега на бебетата им се полага ехография на вътр.органи(  ако съм разбрала правилно де) към уролог ли трябва да се насоча или някакъв друг специалист?

*
« Отговор #947 -: Ноември 02, 2013, 11:15:21 am »
ivanita,на нас педиатърката ни даде направление за нефролог.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
« Отговор #948 -: Ноември 02, 2013, 18:07:28 pm »
Благодаря Kerita. Ще се разтърся за добър такъв.  :)

*
« Отговор #949 -: Ноември 09, 2013, 00:25:15 am »
Здравейте момичета, от няколко седмици започнах да събирам информация какви помощи мога да получа от държавата и за една част от тях социалните даже и не ми споменаха. Наскоро дочух някакъв слух за някакви помощи от БЧК. Ако някой има някаква представа как стоят нещата да обясни малко. За сега знам само, че мога да получа 150лв. 45 дена преди термина, помощ за първо дете, която беше за 200-250лв, помощ за майки студентки и по 100лв месечно първата година, тъй като нямам никакъв стаж.
« Отговор #950 -: Ноември 10, 2013, 18:57:13 pm »
Даренията в полза на Сдружение Зачатие, направени от физически лица (в случая по повод на инициативата Коледно желание), освободени ли са от данък върху доходите на физическите лица?
Т.е. могат ли да се посочат и ползват като облекчение в годишната данъчна декларация на лицето?
*
« Отговор #951 -: Ноември 10, 2013, 23:02:52 pm »
Скоро не съм разглеждала декларациите, но то ще си има отделна графа за тях, та можеш да си ги посочиш. Мисля, че от няколко години не се приспадат де.
« Отговор #952 -: Ноември 11, 2013, 07:23:25 am »
Порових се в закона (този за данъците на физическите лица) и намирам следното:
Чл. 22. (1) (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 се намалява с направени през годината дарения:
1. (изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) до 5 на сто, когато дарението е в полза на:
...
л) юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, с изключение на организации, подпомагащи културата по смисъла на Закона за меценатството;
...

Чета и в устава на Зачатие
Член 1
(1) Сдружение “Зачатие” наричано за краткост “Сдружение”, е юридическо лице, регистрирано съгласно разпоредбите на Закона за юридическите лица с нестопанска цел /ЗЮЛНЦ/.
(2) Сдружението се регистрира за осъществяване на обществено полезна дейност и като такова, подлежи на вписване в централния регистър при Министерство на правосъдието.

Това дали означава, че даренията в рамките на тези 5% са признати?
Не пише изрично: Сдружение “Зачатие” наричано за краткост “Сдружение”, е юридическо лице с нестопанска цел. Но аз не съм юрист и ще се радвам, ако някой се включи.
*
« Отговор #953 -: Ноември 11, 2013, 09:24:31 am »
47 Smiles, Зачатие е ЮЛ с нестопанска чел. По отношение на приспадане на даренията на ФЛ не съм наясно, за ЮЛ правим договор за дарение. Дано се включи някой квалифициран.
*
« Отговор #954 -: Ноември 11, 2013, 11:21:59 am »
Здравей, както ти е писала Елфи правим договор за дарение и сумата можеш да я включиш в данъчната си декларация като се приспада някакъв процент от данъка, но не знам точно какъв.
« Последна редакция: Ноември 11, 2013, 13:21:10 pm от StefiZ »
*
« Отговор #955 -: Ноември 11, 2013, 11:39:00 am »
Някой може ли да препоръча адвокат. Моя колежка е зверски пребита от бившия си приятел. Иска да се консултира с адвокат за действията си от тук нататък.

*
« Отговор #956 -: Ноември 11, 2013, 12:23:24 pm »
Тя нека да си се консултира с адвокат, но медицинско и жалба в полицията веднага трябва да пусне.
*
« Отговор #957 -: Ноември 11, 2013, 13:21:50 pm »
Ники, Лейди от форума, ако се сещаш е адвокат и мисля, че се занимава с подобни дела.
« Отговор #958 -: Ноември 11, 2013, 19:14:06 pm »
Елфи и Стефи, благодаря за включването!
*
« Отговор #959 -: Ноември 14, 2013, 14:26:07 pm »
Мерси за включването. Ще пиша на Лейди.

Извадила е медицинско и е подала жалба в полицията.
Човек да не знае от къде дебне опасността :?
« Последна редакция: Ноември 14, 2013, 14:33:20 pm от Ники »