За да се придържаме към темата, а тя е за Омега 3 (по подразбиране от рибено масло) ще кажа, че ако рибеното масло е получено от дроб на треска (cod liver oil) тогава то съдържа високо съдържание на вит. А. Ако рибеното масло е от самото тяло на рибата, този проблем се избягва. Има много публикации в интернет, за съжаление повечето са на английски, според които приема на рибено масло по време на бременност е от значение за развитието на мозъка и очите на бебето. При майката ефекта е в намаляване на високото кръвно налягане, но нека се има в предвид, че рибеното масло разрежда кръвта. За някои това може да е от полза, за други не.
Също така, много се говори за съдържанието на живак в рибите. Такива потенциално опасни риби са акула, риба меч и една риба, която се казва merlin, но незнам как и е името на български. Те трябва да се избягват по време на бременност. Безопасните риби от към наличие на живак, а и с най-голямо съдържание на Омега 3 са сьомгата, скумрията и риба тон. За бъдещите майки, които искат да си набавят Омега 3 е достатъчно да консумират два пъти седмично от "добрите риби", но никога сурова или суши.