0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (7 част)
« Отговор #100 -: Юни 30, 2009, 12:12:08 pm »
На кои места има нещо подобно на показаното на снимките?

Нещо сходно, но в несравнимо по-лека форма, се появява понякога и на раменете. Но е много бледо, малко и изчезва бързо.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #101 -: Юни 30, 2009, 12:50:33 pm »
Слънчев ден Докторе !

Ние най-после се преборихме с подсичането :)
Сега искам да знам как да не стигаме пак до там. Трябва ли да слагам Дактакорт профилактично, да мажа ли Пенатен след всяка смяна на памперса ?
Искам да Ви питам и още нещо:
От време на време под дясното оченце на Дани излиза една пъпчица. Има ситно бяло връхче и широк червен участък около него.Виждам, че доста го сърби и дразни. Нашата лекарка не можа да каже какво е.. изписа Фенистил гел.
Опитах се да го снимам, но той е по-бърз от мен :) Не е много ясна снимката..Ето:

http://kachi-snimka.info/images/bfi1246334347u.jpg

Всичко добро Ви желая !
Поддържайте с редовна употреба на "Пенатен". Не е нужна редовна употреба на "Дактарин".

Пъпката третирайте с Фуцидин- това са замърсявания от търкане с ръце на очите. Често мийте ръцете и няма да имате подобен проблем.

Обрива по тялото изчезна?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #102 -: Юни 30, 2009, 12:53:03 pm »
На кои места има нещо подобно на показаното на снимките?

Нещо сходно, но в несравнимо по-лека форма, се появява понякога и на раменете. Но е много бледо, малко и изчезва бързо.
Това не е Атопичен дерматит- това е контактна екзема (вероятно инфектирана). Както всички детски екземи, гъбичкова насложена инфекция е възможна.
Ще е нужно да намажете с правено кремче с КС препарат (не "гол" Елокон). Може да ползвате например Бетноват + Фуцидин в база - Еуцерин или А-Дерма- Екзомега. Разбира се към базата се добавя и вода (по равни части с базата).

От това кремче се маже на много тънък слой и с втриване.
Sir Alec Guinness
« Отговор #103 -: Юни 30, 2009, 13:11:44 pm »
Докторе, благодаря ВИ!
Напълно прав сте! Положението на ръцете е по-лошо, защото той ги разчесва и -очевидно - инфектира.

Хуквам да изпълнявам предписаното.
Безкрайно ви благодаря!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #104 -: Юни 30, 2009, 13:42:55 pm »
Обсъдете с Педиатър и/или Дерматолог.
Нека отново се обсъдят екземите.
Мнението е мнение за размисъл и обсъждане. Дава насоки.
"Бетноват" е силен препарат-обсъдете.

Хм... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #105 -: Юни 30, 2009, 14:42:40 pm »

Сега имам друг проблем отказа да яде пюрета в събота. Започнах да я захранвам на 08 юни (6м и 0дни), въведох тиква, картоф, морков и пащърнак в този ред. Днес опитах да и дам ябълка преди кърмене отказа, след кърмене изяде 3 лъжички и отказа. От почти 3 месеца я мъчат 4-те горни зъба. Все още не са пробили венеца, доста неспокойна е последните 4 дни. В тази връзка ви моля за съвет как да постъпя. Само на кърма сме и не отказва да суче 6 пъти на ден.
Опитайте круша вместо ябълка.
Или оризово бебешко брашно с круша.
Няма да се получи диария от крушата... не се безпокойте. :)
Тиква не се комбинира с картоф/морков. Едното е сладко, другото неутрално.

Благодаря ви докторе  :D
Предложих круша и с малко настояване от моя страна на 1-та лъжичка да опита, после и хареса и изяде 80мл. Незнам дали беше правилно да и дам толкова като нова храна, но 3 дни отказваше да яде  :( За диария не ме притеснява ;-)
Относно кашите имам въпрос. От тях наддават ли много на тегло?
Притесняваме че вече сме 8,100кг и 70см (6.5м), родени сме 4кг и 51см, преносена е 1 седмица.
Аз съм с наднормено тегло и неискам Андрея да бъде като мен.  :oops:

« Отговор #106 -: Юни 30, 2009, 15:30:08 pm »
Цитат
Поддържайте с редовна употреба на "Пенатен". Не е нужна редовна употреба на "Дактарин".
Пъпката третирайте с Фуцидин- това са замърсявания от търкане с ръце на очите. Често мийте ръцете и няма да имате подобен проблем.
Обрива по тялото изчезна?

Благодаря за бързия отговор !
Обрива мина още на третия ден след появата му. Изчезна по начина по който се появи- най-напред по лицето, след това корема и накрая крачетата и ръчичките.
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 15:52:35 pm от Birdie »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #107 -: Юни 30, 2009, 15:53:51 pm »

Сега имам друг проблем отказа да яде пюрета в събота. Започнах да я захранвам на 08 юни (6м и 0дни), въведох тиква, картоф, морков и пащърнак в този ред. Днес опитах да и дам ябълка преди кърмене отказа, след кърмене изяде 3 лъжички и отказа. От почти 3 месеца я мъчат 4-те горни зъба. Все още не са пробили венеца, доста неспокойна е последните 4 дни. В тази връзка ви моля за съвет как да постъпя. Само на кърма сме и не отказва да суче 6 пъти на ден.
Опитайте круша вместо ябълка.
Или оризово бебешко брашно с круша.
Няма да се получи диария от крушата... не се безпокойте. :)
Тиква не се комбинира с картоф/морков. Едното е сладко, другото неутрално.

Благодаря ви докторе  :D
Предложих круша и с малко настояване от моя страна на 1-та лъжичка да опита, после и хареса и изяде 80мл. Незнам дали беше правилно да и дам толкова като нова храна, но 3 дни отказваше да яде  :( За диария не ме притеснява ;-)
Относно кашите имам въпрос. От тях наддават ли много на тегло?
Притесняваме че вече сме 8,100кг и 70см (6.5м), родени сме 4кг и 51см, преносена е 1 седмица.
Аз съм с наднормено тегло и неискам Андрея да бъде като мен.  :oops:
Наддават, но ако ги давате самостоятелно.
1-2 мезурки в кашата с плод не са проблем.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #108 -: Юни 30, 2009, 16:21:07 pm »
Благодаря ви отново, лек ден.

*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #109 -: Юни 30, 2009, 17:23:03 pm »
Здравейте, д-р Бърди! Радвам се, че има хора като Вас, към когото да можем да се обърнем. Детето ми от няколко дни има много силни газове. Стори ми се, че е твърде рано за колики, макар че ме уверяват в обратното. Болките и плачът се случват по всяко време на денонощието, най-вече сутрин и надвечер винаги е след или по време на кърмене. След като е сукала към 5 мин, започва да се свива на кълбо, присвива крачета към коремчето, понякога се извива на дъга. Понякога дори заспива изтощена от болки и газове без да се е нахранила добре. Понякога обаче, основно през нощните хранения, се храни спокойно. Храненето при нас винаги продължава към половин час, защото много си почива. Кърмя я на поискване. От снощи давам еспумизан, успехът е, че днес болките и плачът сутринта и на обяд продължиха само около 15 мин. Но имам чувството, че не се храни добре. Последният път при смяната памперсът беше сух. Преди акаше на всяко хранене, сега вече по 2-3 пъти на ден най-много. Какво бихте ни посъветвали?
Благодаря ви предварително!
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 17:44:18 pm от smile76 »
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #110 -: Юни 30, 2009, 19:48:02 pm »
Контрол какво Вие хапвате- без овесени ядки, шоколад, ядки, зеле, кафе.
Изваждайте 10 мл преди да поставяте на гърдата в часовете около които има този проблем.
Само наддаването е критерий за достатъчността на храненето.
Може симптомите да са и от преяждане и рефлукс.
Sir Alec Guinness
« Отговор #111 -: Юни 30, 2009, 20:09:35 pm »
Цитат на: magica в юни 29, 2009, 18:07:07
Смектата не я харесва и пие по една две лъжички, давам и Биогая 5 капки 2 пъти дневно, изпива около 500 мл вода от днес.Вчера имаше 2 по- редки изхождания, няма температура и повръщане, но още е много отпуснат и отпаднал, нервничи,спи много по-дълго и повече отпреди да се разболее.Въпросът ми правилен ли е този режим на хранене и прием на лекарства, за да се възстанови напълно?
P.S:Извинявам се за двете част на съобщението и благодаря предварително!
Не знам диагнозата каква е... . Въпросът е в диагнозата.
Аз бих дал само лечебна Хумана и се бих постарал да му възстановя нормалното хранене колкото е възможно по-бързо.

Но без кисело мляко, попари, сладки плодове.
Ябълка-може.

Здравейте Д-р Бърди!
Намерих ето това за гастроентероклита, с каквато диагноза е синът ми:
1. Хигиенно диетичен режим - водна пауза в продължение на 6-9 часа се поемат само течности - вода, сокове, компот разреден с вода, степове и чай. През този период (до 6-я час от последното повръщане) не трябва да се поема никаква храна, а след изтичането му може да се приемат през устата обикновени солети и бисквити, и на другия ден в диетата могат да се добавят препечен хляб, варени картофи, варен ориз, варени моркови и препечени ябълки. Продължителността на това ограничение в храненето трябва да продължи 5-7 дни, или 2-3 дни след изчезването на диарията и другите прояви на болестта.

[i:0792e]СТРИКТНОТО СПАЗВАНЕ на тази диета е ПЪРВОСТЕПЕННО УСЛОВИЕ за успешното лечение на диарията, и всяко едно отклонение от нея води до ново обостряне на заболяването и компрометиране на лечението. [/i:0792e]

2. Медикаментозно лечение - прахчета Смекта и Ентерол 250 които могат да се дават комбинирано.

По ваше мнение трябва колкото може по-скоро да се върнем към нормален режим на хранене и даване само на лечебна Хумана!Педиатърката ни каза да останем на тази диета поне още една две седмици, като давам на детето си сутрин и вечер по едно прахче Ентерол! 8O

Наистина много се обърках и вече незнам как да се лекуваме!
Моля ви да ме посъветвате как и защо да бързам с нормалния режим на хранене?
Извинявам се, че се повтарям с въпроси, но наистина съм много притеснена!
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #112 -: Юни 30, 2009, 20:25:14 pm »
От тези неща, които споменавате, съм яла по 1 шоколадов бонбон или 1 парченце шоколад на ден, защото съм с ниско кръвно, но и това ще спра. Останалите не съм и опитвала дори. Ако е от преяждане или рефлукс, това не е ли свързано с повръщане? Защото Ани не е повръщала.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #113 -: Юни 30, 2009, 20:25:54 pm »
@magica

Това, което цитирате са неща от преди 25 години.
Бързото възстановяване на храненето помага да се възстанови нормалната чревна флора и да се предотврати задълбочаването на чревните проблеми като резултат от диети и последващият ги бактериален свръхрастеж.Това важи за всички обикновени детски диарии, вкл. и вирусни.

Може да започнете с най-щадящото от обикновеното му хранене и да го разширявате.

Ако обаче детето има чревна инфекция, диарията ще си продължава.

"...eдна пауза в продължение на 6-9 часа се поемат само течности - вода, сокове, компот разреден с вода, степове и чай. "

На практика това води до задълбочаване на повръщането. За диария (ако е само диария), да, важи. Но не толкова дълги паузи. Някои деца могат да се оводняват с течности пер ос, но болшинството от децата не пият тези разтвори (на прахчета). Голямо изключение е да се намерят прахчета, които децата да пият. Най-честото е да се провокира повръщане, коeто само усложнява нещата.
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 20:29:00 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #114 -: Юни 30, 2009, 20:30:45 pm »
От тези неща, които споменавате, съм яла по 1 шоколадов бонбон или 1 парченце шоколад на ден, защото съм с ниско кръвно, но и това ще спра. Останалите не съм и опитвала дори. Ако е от преяждане или рефлукс, това не е ли свързано с повръщане? Защото Ани не е повръщала.
Повръщането не е задължително при рефлукс.
Не хранете под 3 часа (2-минимум).
Храненето особено под 2 часа неминуемо води до преяждане, голям прираст на тегло, газове и неспокойствие.
Sir Alec Guinness
« Отговор #115 -: Юни 30, 2009, 20:50:48 pm »
@magica

Бързото възстановяване на храненето помага да се възстанови нормалната чревна флора и да се предотврати задълбочаването на чревните проблеми като резултат от диети и последващият ги бактериален свръхрастеж.Това важи за всички обикновени детски диарии, вкл. и вирусни.

Може да започнете с най-щадящото от обикновеното му хранене и да го разширявате.

"...eдна пауза в продължение на 6-9 часа се поемат само течности - вода, сокове, компот разреден с вода, степове и чай. "

На практика това води до задълбочаване на повръщането. За диария (ако е само диария), да, важи. Но не толкова дълги паузи. Някои деца могат да се оводняват с течности пер ос, но болшинството от децата не пият тези разтвори (на прахчета). Голямо изключение е да се намерят прахчета, които децата да пият. Най-честото е да се провокира повръщане, коeто само усложнява нещата.

Докторе, мисля че сте изключително прав и смятам да направя това което ме посъватвахте.В случая стига да нямаме чревна инфекция, би трябвало да се подобрим.
Безкрайно много Ви Благодаря!
Лека и спокойна вечер!
« Отговор #116 -: Юни 30, 2009, 21:09:40 pm »
@magica

Докторе, обадих се на педиатърката и ми потвърди, че е чревна инфекция!
Пак ли да се връщам към нормалния режим на хранене на детенце,ако продължи диарията е възможно пак да се обезводни нали? Направо изпадам в ужас, това да не се повтори, моля за съвет!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #117 -: Юни 30, 2009, 22:34:31 pm »
Каква точно е тази инфекция? причинител?
Sir Alec Guinness
« Отговор #118 -: Юни 30, 2009, 23:17:16 pm »
Каква точно е тази инфекция? причинител?
дали е бактериална или вирусна не ми казаха, но утре ще взема епикризата и ще разбера каква е.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #119 -: Юни 30, 2009, 23:23:46 pm »
Остава валидно това,което Ви писах.
По-добре да му върнете нормалното хранене (макар и постепенно)отколкото Ентерол и Смекта.

:)
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 23:25:44 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness