Цитат на: magica в юни 29, 2009, 18:07:07
Смектата не я харесва и пие по една две лъжички, давам и Биогая 5 капки 2 пъти дневно, изпива около 500 мл вода от днес.Вчера имаше 2 по- редки изхождания, няма температура и повръщане, но още е много отпуснат и отпаднал, нервничи,спи много по-дълго и повече отпреди да се разболее.Въпросът ми правилен ли е този режим на хранене и прием на лекарства, за да се възстанови напълно?
P.S:Извинявам се за двете част на съобщението и благодаря предварително!
Не знам диагнозата каква е... . Въпросът е в диагнозата.
Аз бих дал само лечебна Хумана и се бих постарал да му възстановя нормалното хранене колкото е възможно по-бързо.
Но без кисело мляко, попари, сладки плодове.
Ябълка-може.
Здравейте Д-р Бърди!
Намерих ето това за гастроентероклита, с каквато диагноза е синът ми:
1. Хигиенно диетичен режим - водна пауза в продължение на 6-9 часа се поемат само течности - вода, сокове, компот разреден с вода, степове и чай. През този период (до 6-я час от последното повръщане) не трябва да се поема никаква храна, а след изтичането му може да се приемат през устата обикновени солети и бисквити, и на другия ден в диетата могат да се добавят препечен хляб, варени картофи, варен ориз, варени моркови и препечени ябълки. Продължителността на това ограничение в храненето трябва да продължи 5-7 дни, или 2-3 дни след изчезването на диарията и другите прояви на болестта.
[i:0792e]СТРИКТНОТО СПАЗВАНЕ на тази диета е ПЪРВОСТЕПЕННО УСЛОВИЕ за успешното лечение на диарията, и всяко едно отклонение от нея води до ново обостряне на заболяването и компрометиране на лечението. [/i:0792e]
2. Медикаментозно лечение - прахчета Смекта и Ентерол 250 които могат да се дават комбинирано.
По ваше мнение трябва колкото може по-скоро да се върнем към нормален режим на хранене и даване само на лечебна Хумана!Педиатърката ни каза да останем на тази диета поне още една две седмици, като давам на детето си сутрин и вечер по едно прахче Ентерол!
Наистина много се обърках и вече незнам как да се лекуваме!
Моля ви да ме посъветвате как и защо да бързам с нормалния режим на хранене?
Извинявам се, че се повтарям с въпроси, но наистина съм много притеснена!