Привет докторе!
Може би някъде сте отговаряли на подобен въпрос, но темите като архив вече са толкова много, че ми е трудно сега да изчитам.
Има ли начин да се разбере дали на бебо му е студено. Казаха ми да следя топлината на носленцето.Т.е. ако то е топло - му е топло и обратно. Но на Мони почти винаги ръцете и нослето са студени. При температура навън 30 градуса и почти също толкова в стаята, облечена е с боди с дълъг ръкав, ританки и чорапки, ръцете и нослето са студиени.
Другото, което ме тревожи е дали не бъркам нещо с хрането. Яде долу горе през 3 часа, по 60мл. Аптамил. /педиатърката каза поне през първите 2 седмици да не надвишава 40мл.Но това вече го коментирахме така че си и давам повечко и тя си го изпива/. Всеки път след хранене я вдигам да се оригне, понякога става, друг път не. в някой от случаите веднага заспива, дори още догато си пие млякото. Но в някой от храненята, да речем 3-4 от общо 7 не е така спокойна, унася се, пробужда се и след 30-40 мин. след като си е изпила млякото връща по малко, не е някакво сериозно повръщане, по-скоро се стича по бузката й и започва да хълца. Хълца около 10 мин. и заспива спокойно. Това дали е проблем или и давам повечко мляко.
Желая Ви спокоен ден!