0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (7 част)
« Отговор #80 -: Юни 29, 2009, 18:29:10 pm »
Каква марка е АМ? :)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #81 -: Юни 29, 2009, 19:48:45 pm »
Здравейте, докторе! Моля Ви за помощ!

Синът ми беше на 3 месеца, когато се разболя от бронхиолит. По време на лечение с Азатрил и Вентолин получи изменения на кожата, които Ваши колеги диагностицираха като атопичен дерматит. Изменеията са локализирани само по ръцете, под лактите.

Той е на АМ от раждането, постояхме малко по-дълго в болницата и там му даваха НАН 1. По препоръка на педиатъра му продължихме с него. Всъщност, жената настояваше след изписването да премине на ХА варианта, но на мен такава профилактика ми се виждаше (и все още, въпреки настоящото положение, ми се вижда) излишна.

Месец и половина след началото на проблема, най-накрая се предадох и сменихме АМ с хипоалергенно (НАН 2). Обаче за 6 седмици не настъпи никаква промяна. Обривът (твърд и релефен) се появява по своя логика и пак така се успокоява. Пробвах какво ли не по предписания - Зиртек, калциев глюконат и витамин С, козметика за атопична кожа (непрекъснато хидратирам засегнатите участъци) и т.н. и т.н. Възпротивих се единствено на лечение с Урбазон.       

Моля Ви, кажете ми, има ли нещо, което мога да направя, за да облекча състоянието му?
Благодаря Ви.
« Отговор #82 -: Юни 29, 2009, 19:56:59 pm »
Здравейте д-р Бърди!
Детето ми е на осем месеца, преди седмица вдигна температура 38,която сваляхме, но вечер отново вдигаше,започна и разстройство и два пъти повърна след прием на храна и хидрасек.Водих го при двама педиатри и двамата казаха че е от зъбки, т.к. трябва да му никнат.Изписаха нурофен,хидрасек,пансорал ,но никой не ми каза за оводняване, а той отказа храна и вода,казаха че е нормално.На третия ден сина ми се обезводни и ни приеха в инфекциозно спешно.Там му сложиха 2 банки глюкоза и лекарство. На петия ден ни изписаха, но още нямам епикриза, казаха ми че е вирус, който се развива на два етапа и че има две отрицателни посявки,кръвта показвала че е обезводнен.Спазваме диета,но не ми дадоха рецепта. 6ч.лечебнахумана,9ч.-попара от сухар и солено сирене,12ч.черна каша,3ч.каша ориз и моркови специално за диарии и орална дехидратация,6ч.картофено пюре с малко сирене,към 12ч.пак лечебна хумана. Давам между храненията вода с хидратин алфа от днес,оризова вода и чай от джоджен/пие много малко/,ентерол в храната му давам 2пъти по едно прахче, смекта
« Отговор #83 -: Юни 29, 2009, 20:07:07 pm »
Смектата не я харесва и пие по една две лъжички, давам и Биогая 5 капки 2 пъти дневно, изпива около 500 мл вода от днес.Вчера имаше 2 по- редки изхождания, няма температура и повръщане, но още е много отпуснат и отпаднал, нервничи,спи много по-дълго и повече отпреди да се разболее.Въпросът ми правилен ли е този режим на хранене и прием на лекарства, за да се възстанови напълно?
P.S:Извинявам се за двете част на съобщението и благодаря предварително!
« Отговор #84 -: Юни 29, 2009, 20:29:58 pm »
AM e NAN Sensitive
*

Birdie

• 11040
« Отговор #85 -: Юни 29, 2009, 20:31:48 pm »
AM e NAN Sensitive
Ако детето наддава добре и няма някаква чревна инфекция, находката е без значение по принцип. Но зависи и от това как изглежда детето при прегледа.

НАН сензитив дава такива изпражнения- зелени, много неприятни на вид и нямащи нищо общо с нормалните по вид и консистенция. Да, знам, изглеждат много странно.
« Последна редакция: Юни 29, 2009, 20:36:15 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #86 -: Юни 29, 2009, 20:32:42 pm »

Синът ми беше на 3 месеца, когато се разболя от бронхиолит. По време на лечение с Азатрил и Вентолин получи изменения на кожата, които Ваши колеги диагностицираха като атопичен дерматит. Изменеията са локализирани само по ръцете, под лактите.

Той е на АМ от раждането, постояхме малко по-дълго в болницата и там му даваха НАН 1. По препоръка на педиатъра му продължихме с него. Всъщност, жената настояваше след изписването да премине на ХА варианта, но на мен такава профилактика ми се виждаше (и все още, въпреки настоящото положение, ми се вижда) излишна.

Месец и половина след началото на проблема, най-накрая се предадох и сменихме АМ с хипоалергенно (НАН 2). Обаче за 6 седмици не настъпи никаква промяна. Обривът (твърд и релефен) се появява по своя логика и пак така се успокоява. Пробвах какво ли не по предписания - Зиртек, калциев глюконат и витамин С, козметика за атопична кожа (непрекъснато хидратирам засегнатите участъци) и т.н. и т.н. Възпротивих се единствено на лечение с Урбазон.      

Моля Ви, кажете ми, има ли нещо, което мога да направя, за да облекча състоянието му?
Благодаря Ви.
Снимки?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #87 -: Юни 29, 2009, 20:34:58 pm »
Смектата не я харесва и пие по една две лъжички, давам и Биогая 5 капки 2 пъти дневно, изпива около 500 мл вода от днес.Вчера имаше 2 по- редки изхождания, няма температура и повръщане, но още е много отпуснат и отпаднал, нервничи,спи много по-дълго и повече отпреди да се разболее.Въпросът ми правилен ли е този режим на хранене и прием на лекарства, за да се възстанови напълно?
P.S:Извинявам се за двете част на съобщението и благодаря предварително!
Не знам диагнозата каква е... . Въпросът е в диагнозата.
Аз бих дал само лечебна Хумана и се бих постарал да му възстановя нормалното хранене колкото е възможно по-бързо.

Но без кисело мляко, попари, сладки плодове.
Ябълка-може.
Sir Alec Guinness
« Отговор #88 -: Юни 29, 2009, 20:38:43 pm »
AM e NAN Sensitive
Ако детето наддава добре и няма някаква чревна инфекция, находката е без значение по принцип. Но зависи и от това как изглежда детето при прегледа.

НАН сензитив дава такива изпражнения- зелени, много неприятни на вид и нямащи нищо общо с нормалните по вид и консистенция. Да, знам, изглеждат много странно.

Миналата седмица бяхме на консултация и казаха, че всичко си е наред. Качила е 800 г и 4 см за предния месец, пък и си изглежда добре, има си апетит и т.н.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #89 -: Юни 29, 2009, 20:40:53 pm »
Ами... добре тогава. :)
Sir Alec Guinness
« Отговор #90 -: Юни 29, 2009, 21:50:11 pm »

Благодаря Ви.
Снимки?

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=394724&pid=13239119

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=394724&pid=13238256

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=394724&pid=13239220
*
« Отговор #91 -: Юни 29, 2009, 22:31:45 pm »
Здравейте д-р Бърди.

Неуспях да снимам напуканите устни на Андрея, фотоапарата явно няма добър макро режим  :(  Но вече почти се оправиха с бебешки балсам за устни на Себамед. Взех това, защото бяхме на консултация при педиатърката ни, която не ни взе на сериозно с този проблем, тя ме посъветва да я мажа с крем Здраве или Бочко 8O Прозвуча ми несериозно и на своя глава взех този балсам, доволна съм от кремовете на тази фирма.

Сега имам друг проблем отказа да яде пюрета в събота. Започнах да я захранвам на 08 юни (6м и 0дни), въведох тиква, картоф, морков и пащърнак в този ред. Днес опитах да и дам ябълка преди кърмене отказа, след кърмене изяде 3 лъжички и отказа. От почти 3 месеца я мъчат 4-те горни зъба. Все още не са пробили венеца, доста неспокойна е последните 4 дни. В тази връзка ви моля за съвет как да постъпя. Само на кърма сме и не отказва да суче 6 пъти на ден.

« Последна редакция: Юни 29, 2009, 22:39:56 pm от Малина »

« Отговор #92 -: Юни 29, 2009, 22:39:37 pm »
Приеха ни с диагноза гастроентероколит,но епикризата ще ни я дадат по-късно.Препоръчаха ни диетата за период от една-две седмици, като след това ми казаха да захранвам постепенно както съм захранвала в началото.
Ако се върнем на нормално хранене, няма ли да се разстрои детето отново?
Какво мислите за даването на Хидратин алфа след обезводняването, забелязвам че така синът ми изпива много повече вода?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #93 -: Юни 29, 2009, 23:05:03 pm »
Не е практика да се захранва наново с месеци.
Лечебната Хумана е достатъчна.
Ако не давате неподходящи неща, няма да имате проблеми.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #94 -: Юни 29, 2009, 23:07:52 pm »
Здравейте д-р Бърди.

Неуспях да снимам напуканите устни на Андрея, фотоапарата явно няма добър макро режим  :(  Но вече почти се оправиха с бебешки балсам за устни на Себамед. Взех това, защото бяхме на консултация при педиатърката ни, която не ни взе на сериозно с този проблем, тя ме посъветва да я мажа с крем Здраве или Бочко 8O Прозвуча ми несериозно и на своя глава взех този балсам, доволна съм от кремовете на тази фирма.

Сега имам друг проблем отказа да яде пюрета в събота. Започнах да я захранвам на 08 юни (6м и 0дни), въведох тиква, картоф, морков и пащърнак в този ред. Днес опитах да и дам ябълка преди кърмене отказа, след кърмене изяде 3 лъжички и отказа. От почти 3 месеца я мъчат 4-те горни зъба. Все още не са пробили венеца, доста неспокойна е последните 4 дни. В тази връзка ви моля за съвет как да постъпя. Само на кърма сме и не отказва да суче 6 пъти на ден.

Опитайте круша вместо ябълка.
Или оризово бебешко брашно с круша.
Няма да се получи диария от крушата... не се безпокойте. :)
Тиква не се комбинира с картоф/морков. Едното е сладко, другото неутрално.
Sir Alec Guinness
« Отговор #95 -: Юни 29, 2009, 23:32:35 pm »
Благодаря Ви Д-р Бърди!
За лекарствата ли имате впредвид, че са неподходящи или храните? :o
*

Birdie

• 11040
« Отговор #97 -: Юни 30, 2009, 02:11:10 am »
Благодаря Ви Д-р Бърди!
За лекарствата ли имате впредвид, че са неподходящи или храните? :o
Храните.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Sir Alec Guinness
« Отговор #99 -: Юни 30, 2009, 09:21:56 am »
Слънчев ден Докторе !

Ние най-после се преборихме с подсичането :)
Сега искам да знам как да не стигаме пак до там. Трябва ли да слагам Дактакорт профилактично, да мажа ли Пенатен след всяка смяна на памперса ?
Искам да Ви питам и още нещо:
От време на време под дясното оченце на Дани излиза една пъпчица. Има ситно бяло връхче и широк червен участък около него.Виждам, че доста го сърби и дразни. Нашата лекарка не можа да каже какво е.. изписа Фенистил гел.
Опитах се да го снимам, но той е по-бърз от мен :) Не е много ясна снимката..Ето:

http://kachi-snimka.info/images/bfi1246334347u.jpg

Всичко добро Ви желая !