На луковичните им няма нищо и сега да се посадят, но аз лично ще изчакам тъй като и без това имам карантинен период поради третиране на почвата с химикал против едногодишни и двугодишни плевели. Иначе сега се прави семе за разсад - самия разсад се прави след двайсетина дни.
За стайните - балконските цветя - рано им е още според мен, още повече че в месечната прогноза за БТВ дадоха и възможност от слани.
При пресаждането се внимава с каква почва се присажда - примерно за рододендрома знам, че обича кисела почва. При пресаждане - не вярвайте на това, че като купите пръст от магазина , тя е чиста от акари. Правя следното : изсипвам я в съд, който може да се оттича, сварявам необходимото ми количество вода - заливам почвата, и след два три дни , когато изсъхне - действам. Така се застраховам срещу акари и други гадинки. Има цветя, които се засаждат само в торф и тъй нататък. За обогатяване на почвата на саксийни цветя върши работа и няколко зрънца амониева силитра /ръцете след това се измиват обилно/.
Надявам се да съм била полезна.