Здравей, не, разбира се че не е тайна. Правя оптите в една клиника в САЩ, Мизури щат, но ми е интересно как се прави в БГ, в случай, че се наложи и там да опитам. Тука доктрите му казват "trial transfer" - и по същество представлява същата процедура като реален трансфер, само дето тръбичката, която се вкарва е празна - няма материал. Прави се 3-4 седмици преди трансфера, като идеята според доктра е да се види каква е дължината, наклон и други важни характеристики за да няма изненади на същинския трансфер. Един вид да се подсигурят и от тази гледна точка и да повишат шанса при самата процедура. Първият път, например при мен, дължината която измериха дойде 7 см, а на вторият опит показа 8 см. Един сантиметър си е доста, особенно като става въпрос за инвитро. Като получавам сметки от болницата една такава процедура ми струва към $1300. В зависимост от случая може да да дойде малк по-скъпо или по-евтино. Прави се без упойка, вкарва се солена вода и се извършва с помоща на видеозон отгоре, та доктора може да проследи накъде и колко влиза тръбичката. Неприятно е, но не е болка за умиране. Процедурата не е повече от 5 мин. по същество. Ще се радвам, ако съм била полезна с инфото.