0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #20 -: Април 07, 2006, 12:49:27 pm »
Да се включа и аз по темата.

Оня ден се разхождам из аптеките за да си търся някви витамини, добавки и квото там се сети човек за да си оправя тънката лигавица.
И влизам в една билкова аптека... питам, разпитвам....жената ми казва по принцип за разни билки и ме пита:

-Пушиш ли? А кафе пиеш ли?
-Пуша - викам аз.. по малко пуша... по полвин кутия... и кафе само по едно пия... продължавам да се оправдавам...
- Цигарите и кафето директно удрят в половата система на жената. Каквото и друго да пиеш... ще е все едно от една страна наливаш, а от другата изливаш.

Тия нейни думи така ме освестиха пак за това колко пречат цигарите, че още на вратата ми се прищя да изхвърля кутията с цигари.
Сега мотивацията ми да ги спра е страшно голяма и се надявам да успея. Вече направих 1вата крачка.

Знаем колко са вредни, но навика да пушим ни кара да се САМОЗАБЛУЖДАВАМЕ че не са пък чак толкова вредни...
И да си викаме ..."Е кво пък толкова... не са така вредни... другите как пушат и раждат..."

Мели, мерси за това дето си дала по-горе... В толкова кратък и синтезиран вид до сега не съм срещала инфо колко  и как точно влият цигарите. Имах нужда от точно какава информация.
И аз искам да прочета статията, та да не губя мотивацията дето я имам сега, но не се справям с английския, ще чакам превода.

mimij Трябва да направиш всичко възможно да увеличиш шансовете при инвитрото. Залога е много голям.... и най-важното .... струва си. Трябва да ги спираш цигарите. Нали не искаш от другата страна да изливаш........
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #21 -: Април 07, 2006, 13:01:12 pm »
Мели,
аз бих могла да се включа с превод на статията. Ако решиш, прати ми я на някой от следните е-мейли:  rali.pretty@abv.bg или ralif@abv.bg
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #22 -: Април 07, 2006, 13:18:56 pm »
http://www.protectyourfertility.org/docs/smoking_infertility.doc

Който ще я преведе, да каже, да не я превеждат няколко души.

Тук има още няколко много добри статии - за наднормено тегло, стрес, възраст, сексуално трансмисивни болести и инфертилитет.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #23 -: Април 07, 2006, 13:29:03 pm »
Мели, аз ще я преведа, само кажи до кога трябва да е готова и дали искаш библиографията - преведена?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #24 -: Април 07, 2006, 13:30:52 pm »
с цигарите нямам проблем с отказването, въпреки, че пушех по кутия-кутия и малко на ден, ама с кафето незнам как ще се преборя- на ден пия по 2-3, щото много трудно се събуждам :sleeping: (това ми е голям проблем)
*

mimij

Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #25 -: Април 07, 2006, 15:14:28 pm »
благодаря на всички, които ме мотивираха, че цигарите пречат на репродукцията. От днес се опитвам да ги спра и ще съм наистина щастлива ако успея. А това неменуемо ще ми донесе само полза. Благодаря Ви. А след инвитро опита ще Ви пиша...
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #26 -: Април 07, 2006, 18:12:51 pm »
Цитат на: Rommi
-Пушиш ли? А кафе пиеш ли?
-Пуша - викам аз.. по малко пуша... по полвин кутия... и кафе само по едно пия... продължавам да се оправдавам...
- Цигарите и кафето директно удрят в половата система на жената. Каквото и друго да пиеш... ще е все едно от една страна наливаш, а от другата изливаш.

Ау, и кафето ли  :cry:

Малко по-нататък ще го откажа и него  :(
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #27 -: Април 07, 2006, 21:41:01 pm »
Na men dok.Tabakova mi kaza ce moze 1-2 kafeta na den ,no cigarite v nikak6v slucej!!!!!!Sega pocnah da pija TABEKS .Za 4 dena minah ot 1 kutija na 5 cigari i misla do 2 dena da gi spra !!!!Dano da uspeja.Trjabva!!
Uspeh na vsicki. :lol:  :lol:  :lol:

Пиши на кирилица!
*

mimij

Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #28 -: Април 08, 2006, 11:55:25 am »
adi и аз си взех табекс, но нещо не ми действат както трябва. вярно, че и аз намалих цигарите, но се притеснявам, че като свърши курса отново ще ми се пуши. А нещо трудно се справям с волята си
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #29 -: Април 08, 2006, 23:52:38 pm »
mimij, по-голям стимул от това да дадеш живот на едно бебче здраве му кажи. :goodluck:
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #30 -: Април 09, 2006, 00:17:56 am »
Аз пък,като ходех на хомеопат той ми каза,че цигарите не са толкова вредни,ами кафето било по-вредно 8O ,та тогава бях спряла кафето за 3 месеца и се чувствах много странно без кафе,направо ужас.Сега си пия по 2,3,4 кафенца на ден.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #31 -: Април 09, 2006, 00:23:51 am »
Цитат на: morkovche
Аз пък,като ходех на хомеопат той ми каза,че цигарите не са толкова вредни,ами кафето било по-вредно

Абе аз отдавна съм обещала да удуша някой хомеопат с голи ръце.  :evil:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #32 -: Април 09, 2006, 00:25:57 am »
:bighug: ХИ-ХИ
Знам аз
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #33 -: Април 09, 2006, 09:38:16 am »
Мимий мила Табекс помага да е по лесно  но трябва да имаш воля!!!
Спомни си какво си прочела в статията на Мели и колко много намалят цигарите шансотете за бременност.!Не си заслужава заради едни цигари..........Честно казано и на мен ми се пуши ,но си давам кураж защото за мен е по важно да си имам бебе.
Има една поговорка ......помогни си сам за да ти помогне господ.....
Така че миличка направи всичко възможно за да ги оставиш!!!!
Аз днес мисля вече да непуша дано да издържа.УСПЕХ мила и на теб!
Дано след няколко дена да сме в група на непушачи. :lol:  :lol:  :lol:
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #34 -: Април 09, 2006, 10:03:40 am »
Момичета, помагайте!

Моят мъж спря да пуши преди година и малко, но тъй като работата му "се грижи" за доволна ежедневна доза стрес , припалвал през ден по цигарка две. Аз това "инцидентно" пушене го приемам тежко, няма нещо, което да мразя повече от цигарения дим, а си и мисля, че човек трябва да умее да надскочи себе си, тогава когато има някаква цел! Той ми развива теории за личния избор, както и да е, твърди че щом е казал, че не пуши, значи не пушел. По една цигара не било проблем да се пуши на ден, не вредяло. Аз обаче съм сигурна, че вреди и то много.
Помагайте моля с материали за вредата макар и от една цигара дневно, ще ме улесни, надявам се, да го убедя. На приказки, че с една цигара се стига до две кутии дневно, моят хитрец не се връзва, нямало такава опасност :x Пред мен обаче не е пушил нито веднъж, откакто ги спря, знае че ще се пръсна на място :cry:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #35 -: Април 09, 2006, 10:45:07 am »
Момичета,
можете да видите превода на статията "Тютюнопушене и безплодие"  ето тук
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #36 -: Април 09, 2006, 11:18:38 am »
Браво, Рали! Благодаря!!!

Само да уточня, че odds ratio си е така и на български, а CI е доверителен интервал.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #37 -: Април 09, 2006, 11:22:32 am »
Благодаря ти зайко, може да съм объркала в превода и други неща, съжалявам за което, все пак срещнах доста специфични термини.  Ще нанеса поправките.
*
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #38 -: Април 09, 2006, 23:59:02 pm »
Браво Рали!!! Много си бърза!
Благодаря ти!
:-)
Тютюнопушене и ин витро
« Отговор #39 -: Април 10, 2006, 07:05:59 am »
Здравейте!

Хвърляйте ги тези цигари! Не искам да правя реклама, но аз след 14 год. пушене ги спрях сравнително лесно с дъвките Никорете! Опитайте поне! Аз ги дъвчех при нужда от цигара и ми ставаше толкова гадно от тях, че и за ядене не помислях... Успех!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"