Здравейте! Ще ви бъда много задължена , ако ми отговорите ,защото и аз ,подобно всички момичета ,тръгнали да се " преборят" с хламидиите ,вече незнам кого да слушам и как да постъпя. Ето моята история вкратце.
Преди 7-8 години лекувах хламидия уСтановена с вагинален тест . Лечение със Сумамед. Контролата - отрицателна. Сега ... вече съм на 39 и правим опити за бебе от 7 месеца. Станах пациентка на известен лекар по репродуктивна медицина в София , койтто ми предписа пълна кръвна картина и изследване за хламидия. Резултата- в пълната кръвна картина пише-
Хламидия Трахоматис IGG - резултат 1/64 референни ст-сти <1:16 negative
В другото изследване -кръвно - пише
Хламидия Трахоматис IGG резултат >1/256 референтни стойности <1:16 negative
Та така- на базата на тези изследвания лекарят ми, на когото безрезервно вярвам, ми изписа Вибрамицини за 10 дни и после препоръча лапароскопия, за да видим какви поражения са нанесениот хламидията. Допусна, че въпреки хидротубацията, котяо показа проходимост на двете тръби ,може да има нанесени поражения някъде . та така. Лекуваме се сега и незнам- имам ли , нямам ли хламидия. Колко време да се пазим с бебеправенето след антибиотиците и кога да си Направя контрола и каква контрола да си направя- кръвна или с вагинален тест.
Благодаря ви предпарително и пожелавам успех на всички!