Добър ден милички!То пак станало обяд,но така е който седи по цели нощи буден ще си спи през деня.
Луци честит ви розов памперс.Желая ти още много приятни и незабравими моменти до края на бременността.
Анмар миличка честит рожден ден!Нека всичките ти желания да са моите пожелания.Как благородно ти завиждам за това че си на море в момента.Въпреки че и аз бях до скоро това мисля че е място на което мога да живея цял живот без да замина за другъде.
За Раши:зрял боб (фасул) - 2 ч.ч.
кромид лук - 1 глава
праз лук - 1/2 стрък (или 1 глава кромид лук)
морков - 1 бр.
джоджен - 1 ч.л.
чубрица - 1 ч.л.
олио - 2 с.л.
червен пипер - 1 с.л.
магданоз - 1 китка
вода
Начин на приготвяне: 1. Почистеният и измит боб се накисва за през нощта във вода.
2. Лукът и моркова се нарязват на дребно и заедно с боба се изсипват в голямо глинено гювече.
3. Добавят се джоджена и чубрицата и всичко се залива с вода така, че водата да остане около един пръст под капака.
4. Ястието се слага във фурна или на печката да ври докато бобът омекне. През това време се следи водата да не изври.
5. Червеният пипер се запържва с олиото в тиган след което с черпак в тигана при непрестанно бъркане се сипват 2-3 черпака от сварения боб.
6. Съдържанието на тигана се изсипва в гювечето, разбърква се и се оставя да поври няколко минути.
7. Преди сервиране ястието се поръсва с магданоз.
Честит ви нов дом!