jam, аз го написах грубо, при някои може да отнеме 10 дни, но при други - повече; зависи от разстоянията и условията за пътуване (напр. зимата);
мимка, дори и от София, нямаш никкава гаранция и сигурност, че като отидеш сутринта и имаш час за 8.00ч. ще влезнеш точно тогава и към 9.00 например ще успееш да стигнеш на работа; освен това в повечето случаи графиците на докторите са препълнени, дават ти, какъвто свободен час има, а не те питат кога ти е удобно и пр.; ами в случаите, когато ти дадат час за 11.00ч или за 15.00ч... дори и в 12.00 или в 12.30 да имаш час, как точно в рамките на обедната си почивка ще успееш да стигнеш, да си изчакаш реда, да те прегледат и да се върнеш...
в София, по-специално, трафикът е ужасен (като изключим Август и Юли); задръствания...трудно става, затова просто е нормално човек да си вземе отпуск за периода на стимулация или да търси вариант с болничните; но личният лекар дава 5 дни, които не стигат, след това...не върви след болничните да излезнеш в отпуск...по-вероятно е да ти кажат, че сега не е удобен момент да излизаш в почивка;
от София или не, чакането пред кабинетите за почти всички жени е еднакво; затова повечето момичета тъсят вариант с по-дълъг болничен, който да покрие периода на същинската стимулация; трудно е да си направиш точна сметка на часовете, които ще ти дадат, на времето, което ще чакаш, за да можеш да си осигуриш сутрешни или следобедни (вечерни) часове;
освен това не можеш да разчиташ да си пускаш отпуск само в дните за посещение, защото винаги в даден момент могат да ти кажат, о не, днес имаш мн. важна среща и да не те пуснат (аз съм ставала свидетел на това как 1 колежка беше планирала отпуска, предплатила почивка и точно с такъв предткст й казаха, че няма да ходи на почивка); тя изгоря с капарото....знам, че е др. случаят, просто като пример го давам;
алия, съгласна съм с написаното от теб, но дори и да живееш в града, в който правиш опити, пак ще трябва да ползваш отпуск или да търсиш вариант с болнични;