0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kamii

Тук не става въпрос  за оплодена яйцеклетка, която не се развива - тук тя се е развивала и се е имплантирала, което си е чиста бременност. Иначе тестовете нямаше да го хванат.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Светле,
а другите хормони, освен прогестерона и на щитовидната жлеза на кой ден от цикъла си ги изследвала?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

svetla1

Le,много ти благодаря.Ама наистина страшно много.Намерих целия текст и мисля,че точно това се случва с мен.Там пише още:

Можете да направите тест за бременност 15-16 дни след положителен тест за овулация, ако менструацията Ви не е започнала. Не тествайте с евтини тестове от интернет или такива, които претендират, че могат да уловят бременност още преди деня на следващата менструация. Може да Ви пречинят повече безпокойство. Трябва да устоите на желанието да си направите кръвен тест (освен ако няма медицинска причина за това. Оплодени яйцеклетки, които не се развиват са ужасно, но обичайно явление и се случва в около 75% от случаите, когато се получава несигурен положителен тест през първите 14 дни, а това може да Ви подложи на огромно напрежение. До времето, когато ще си направите домашен тест за бременност бебето Ви трябва да се е закрепило здраво и Вашите притеснения за аборт ще спаднат до нормалните 10%;

Сигурно наистина  е много често явление.Между другото само в някои упътвания за тестове за бременност пише,че голям процент от най-ранните бременности се прекъсвали в рамките на цикъла.Предполагам,че производителите на такива тестове са правили проучвания и тези цифри/някъде са 50%,другаде 75%/ се базират на някякви изследвания.Наистина няма да се шашкам.

Rally_g,здравей! Тези хормони съм ги тествала на 5 ден от М.
Пишете ми .
Чао засега!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Светле,
а в коя лаборатория си ги изследвала, аз мога да ти дам реф. ст-сти за Кандиларов и Бодимед във фоликулярна фаза, те всъщност са едни и същи ЛХ 2.4-12.6, ФСХ 3.5-12.5. Стурва ми се, че ЛХ-то ти е високичко, на горна граница и това пусто съотношение ЛХ/ФСХ, също не ти е оптималното за забременяване - единица. Но и при мен е така, само че е под, а при теб над 1. Не съм сигурна как се тълкува, надявам се и други момичета да се включат.
Успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Svetla1

Благодаря ти,Rally_g!
Забелязах,че ЛХ ми е на горна граница и съотношението ЛХ/ФСХ е 1.68.Това не е хубаво,защото четох,че при съотношение над 1.5 трябва да се предполата синдром на поликистоза.Но докторката ми каза,че имам овулация,прогестеронът ми е висок,някак не се връзват нещата.Ако има момичета с подобно съотношение на ЛХ и ФСХ,моля ги да се включат.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Пуснала съм тема в хормоналния подфорум за моите лх и фсх, та там Денис ми е написала, че единичните хормонални анализи не могат да са 100% показателни за хормоналното състояние на организма, може пък (да се надяваме) да е каръшки месеца. А за поликистоза - чела съм при съотношение 2
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Цитат на: rally_g
 .... това пусто съотношение ЛХ/ФСХ, ........... Не съм сигурна как се тълкува, надявам се и други момичета да се включат.

Идеалното съотношение: ЛХ/ФСХ е 1.
Ако ЛХ/ФСХ е повече от 1,5 -съмнения за поликистоза , а при 2 се говори за СПКЯ. Но за да се постави тази диагноза (то всъщност не е диагноза) ,не е достатъчно само това.Интерпретацията е и на базата на другите хормони (напр.естрадиол,общи естрогени,тестостерон и т.н)
Ако ЛХ/ФСХ е по-малко от 0,5 съмнения за остарели яйчници,намален яйчников резерв . Но тогава и ФСХ е по-висок от рефер.граници.(и пак интерпретация на базата на другите хормони)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Моята лутеална фаза е 15-16 дни, така че тестове си правя по-рано - към 13-14 ден. Само от време на време де, щото вече три години не става и не съм много ентусиазирана да се тествам. Но никога не съм виждала ама никаква втора черта - бледа, на границата на въображението - никога.
Така че съм съгласна с теб, че като не става бебето е добре да се установи въобще случва ли се нещо - и това е ценна информация.

Пожелавам ти успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
Цитат на: FreshBreeze
Моята лутеална фаза е 15-16 дни, така че тестове си правя по-рано - към 13-14 ден. Само от време на време де, щото вече три години не става и не съм много ентусиазирана да се тествам. Но никога не съм виждала ама никаква втора черта - бледа, на границата на въображението - никога.

При някои жени по-рано,а при други по-късно се отделя гонадотропина в урината.Фреш,а при теб установено ли е отде иде проблемът?Много се надявам скоро да успееш!И ти,Светле!
Колкото до тия съотношения нищо не разбирам-и моите стойности не са еднакви,но доктора ми каза,че всичко е наред.Ето ги,за сравнение:
FSH-15.5(3-20),LH-14.1(2-15) Пък,ако нещо не е съвсем както трябва с хормоните,то се лекува! :balk_103:
Цитат на: le
Фреш,а при теб установено ли е отде иде проблемът?Много се надявам скоро да успееш!

Благодаря, Ле :D , успех и на теб!

Ми не е установено, преди имахме малко проблеми с мъжкия фактор, ама сега сме ОК.
Благодаря ти, Бени!

*
Цитат на: FreshBreeze

....ама сега сме ОК.

:balk_602: