0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Не е алергия това.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Благодаря Ви.
Здравейте, синът ми е на 11 месеца  и от 3 месеца е постоянно с разстройство. Пазихме диети смених му млякото с ALL110. Детето от 3 месеца яде само картофи, ориз и моркови, попара без масло и безмлечни каши. Не мога да му давам и месо, хапне ли нещо различно от това и положението се влошава. Пие мезим форте и ентерол.  Сега ни изписаха и метронидазол. Правиха ни изследвания за коли, салмонела и глисти - отрицателни са.Сега не знам какво да правя вече да го пробвам ли този метронидазол. При условие че изследванията са отрицателни за бактерии. Диарията започна след прием на антибиотик Аугментин. Пихме и пробиотик, но и от него няма промяна. 
*
Д-р Бърди, вече цял месец пием АР мляко, но все още повръща. Вижда се промяна по-скоро в количеството повърнато, но като честота все още си е същото.Има ли някакво правило, за колко време трябва да има видим резултат или при всяко дете е различно? А хреми и др. вирусни инфекции оказват ли влияние ли на рефлукса, т.е. при подобни състояния той да се засилва?
Само да допълня, че докато чакам отговор спрях всички лекарства на своя глава оставих само пробиотика. Детето от 2 дни ака нормално. Почвам да се чудя дали не го дразни сиренето, което му давах в попарата и нея спрях сега. Почнах да давам  по 2   супени лъжички пюре от пуйка картоф и морков и засега е добре. Смятам днес да му дам повечко пюре от пуйка да видим. Дали от антибиотика не се е раздразнила чревната флора и не сме получили някаква лактозна непоносимост??? Мисля да въведа повечето зеленчуци, пилешко, заешко и пуешко месо и после пак да пробвам със сирене и мляко. А яйце дали да пробвам да му дам???
Здравейте,
Дано да има някой със сходен проблем,
от близо 20 дни синът ми, които е на по4ти 8 месеца, не иска да пие мляко.
Изведнъж, както си пиеШе АМ по 5 пъти на ден, запо4на да го плуе и да не иска никакво мляко, под никаква форма.
Така, запо4наха изследванията, ходенето по лекари и вси4ки казват, 4е понякога ставало така 8O Просто детето не искало мляко, а  други храни.
Сега 4акам последните изследвания на урината, да видим как е, дали има някаква инфекция(за 3 ти път му правим).
Така, той яде  плодови( 2 пъти)и по 1 път зелен4уково и 1 път телеШко или пилеШко на ден. което не е достатъ4но и не увели4ава теглото си.
Роден е в 35 г. с.2360кг.,45см.,а сега е 6900кг. 69см.
Ами за мен това не е нормално, лекарите казват да 4акаме за сега.
Съвети приемам всякакви.
Благодаря ви.

здр. ние имахме същия проблем. дъщеря ми на 3 ,5 месеца отказа да яде каквото и да е млякоплуеше го, пиеше по 20 - 40 мл. и така до началото на 4 месец.И ние ходехме по лекари изследвание, детето беше физочески здраво, но надаваше твърде малко за възраста си. Една педиатърка каза че се е прехранила и затова, но небеше точно прехранване не съм превишавала никога дозата с млякото та така изкарахме до нач. на 4 месеца и започнах захранване, оакза се че е капризна към пюретата, неядеше на ганчев само хипп, овко и гербер, но как чдеше само по 2 -3 лъжички и така откарахме до 6 месецв 6 месец нямаше изцяло замеменено хранене с пюре и половин бурканче неможеше да изяжда,.Търсех съвети и сходни проблеми но се оказа че никой не се е сблъсквал с подобен проблем.Ходехме по лекари изследвания вс беше ОК. но детенце неискаше да хапва, напълно отказа в един момент и плодовите пюрета.и така и в края на 6 месец на своя глава спрях млякото през деня и я осатвих само на пюрета колкото яде(половин бурканче на ядене. а млякото само сутрин към 5 -6ч, и вечер запреспиване след баня. и в един момент започна да си го търси сама.в момента е на 1 год и пие по 160 мл. мляко сътрин и вечер и е на обща храна (за нейната възраст).Според мен не е проблем за шашкане просто търпени и здрави нерви, чвно бебчо ше е капризно дете.Моята е доста капризна към храната а и не яде по много.щом детето се развива добре и надава по малко не е болка за стряскане,няма ли заболявания и вс ис е ок тогава няма за какво да се притесняваш вс с времето си ще мине а и ти ще свикнеш с капризите надетето ..Успех
д-р Бърди дъщеря ми предоледува вирусна ифекция изаради която лежахме в болница.там и слагаха 2 АБ, прибрахме се в къщи и след 2 седмици беше със зачервено гърло и хрема. заведохмеч в спешното и от там ни казаха че може да е морбила а и бузките и бяха червени и изпръхнали, въпреки това се прибрахме във вкъщи, и се оказа че няма нищо подобно но ми изписаха АБ който аз недавах редовно, след 5 дни отидохме при л.лекар прегледа яи каза че гърлото и отново е малко червено и пак и изписа АБ от който получи разстройство, но изкарахме 5 дневен кърс както и да е. това го оправихме но останаха червените петна по бузкитету изчезват ту се появяват. мислех че еалргия към марката шампоан и го спряхме , но вчера излязохме на вън и изяде една обикновенна вафла и до вечрта отново се повиха червените петнапо лицето. намазах ги със судо крем до сутринта затихнаха отново.Днес отново ч водехме при педиатър и тя ни изписар зиртек и калциев клюконат+вит.С. Сега съм ма обърката така и нададе точен отговор на въпроса ми на какво се дължи това зачервяване, от този противоалергичен препарат нямали опсност отново да се подрисак (имаго в опътването като противококазание).дайте ми съвет нз какво да правя
Благодаря ви предварително.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
много ми е интересно, щом питаш в тази тема дали детето ти е под годинка и ако е така как по дяволите предлагате "обикновена вафла" на тази възраст, която всъщност никак не е обикновена, дори напротив, не е храна, която децата ни в тази възраст трябва да ядат
АБ или даваш или не, не може- не давах редовно, ти просто нищо не правиш така, съсипваш организъма на детето си
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
детето този месец навърши 1 год, а колкото до вафлата когато ядат др деца няма как да го избегна. колкото до АБ наистина допуснах грешка като не го давах редовно, но лкарката от спешен кабинет каза че може да е и морбила и от там зачервено гърло и хрема, нормално е човек да се обърка от подобно изказване, и когато се оказа че морбилата е поредната лекарска измислица, се  че отново има леко зачервено гърло ,и от там започна цялата обърквация. а колкото до зачервените бузки те са от преди АБ, но лекарите не им обърнаха внимание,.
« Последна редакция: Март 19, 2010, 17:47:59 pm от елинор »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
оф, хайде сега ние не гледаме деца сигурно
ми моите не ядат обикновени вафли, защо не гледаш от мен, че аз не давам  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
помолих за съвет , а не да ми давате уроци с какво да си храня детето. Като неможете дададете адекватен съвет не се слагайте. успех в отглеждането и храненето на вашите деца.
*

Birdie

• 11040
д-р Бърди дъщеря ми предоледува вирусна ифекция изаради която лежахме в болница.там и слагаха 2 АБ, прибрахме се в къщи и след 2 седмици беше със зачервено гърло и хрема. заведохмеч в спешното и от там ни казаха че може да е морбила а и бузките и бяха червени и изпръхнали, въпреки това се прибрахме във вкъщи, и се оказа че няма нищо подобно но ми изписаха АБ който аз недавах редовно, след 5 дни отидохме при л.лекар прегледа яи каза че гърлото и отново е малко червено и пак и изписа АБ от който получи разстройство, но изкарахме 5 дневен кърс както и да е. това го оправихме но останаха червените петна по бузкитету изчезват ту се появяват. мислех че еалргия към марката шампоан и го спряхме , но вчера излязохме на вън и изяде една обикновенна вафла и до вечрта отново се повиха червените петнапо лицето. намазах ги със судо крем до сутринта затихнаха отново.Днес отново ч водехме при педиатър и тя ни изписар зиртек и калциев клюконат+вит.С. Сега съм ма обърката така и нададе точен отговор на въпроса ми на какво се дължи това зачервяване, от този противоалергичен препарат нямали опсност отново да се подрисак (имаго в опътването като противококазание).дайте ми съвет нз какво да правя
Благодаря ви предварително.
Съветът,който искате, без преглед е невъзможен.
Иначе, наистина, вафла за дете дори и на 2 годинки не е подходяща храна.
Не е казано с лоши чувства- нужно е да създадете добри навици. С гледане какво правят "другите", нещата само по-лоши стават.
« Последна редакция: Март 19, 2010, 21:50:16 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
мда, и доктор ти го каза. Ние не се "слагаме", а се опитваме да помогнем, да те накараме да мислиш в правилната посока. Защото от няколко вафли сега детето ти няма да стане 30 кг. на 2г., но след време ше се чуди какви диети да пази, за съжаление.
Обяснение и говорене му е майката, както се казва, винаги можеш да обясниш на детето, че не трябва да яде определени неща, а когато пък е малко и не разбира е най-лесно да го разсееш, да му отклониш вниманието...
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
Момичета излизат ни едни пъпки по бузките, много неприятни, зачервени, вече няколко пъти.Лекарката на предишната консултация каза, че може да съм му дала от нашата храна и да е от консерванти.Но аз не му давам, изписа ми Елоком, аз не го взех и минаха.Преди два дни беше много слънчево и топло и просто за няколко часа избиха, цели осем пъпки на скулата под оченцето.Забравих да го снимам, но мога да ги опиша като пъпките, които ми излизат преди цикъл, като акне.Днес малко Локоид им сложих,не реагират.Някой имал ли е подобен проблем?Дали изобщо да ги третирам или да ги оставя като минали път, но тогава бяха само 1-2.
Здравейте,д-р Бърди! Нашия проблем е следния: Симона е на 3 месеца и е с хемоглобин 100 след едномесечен прием на Малтофер по 10 капки на ден/преди месец беше 98/Установи се че е желязодефицитна анемия,желязото и е 5.6/реф.с-сти 6.60-26.00/. Трябва ли да ме притеснява много тази стойност? Защото педиатъра ни от доста време ме тормози "да започвам с картофеното пюре и най-късно в 5-тия месец да съм въвела и месото" Симона е само на кърма и смятам твърдо да захранвам след 6-тия месец. Уж и аз хапвам повечко богати на желязо храни, но не се покачва. Добре ли е да се посъветвам с хематолог или не е толкова притеснително. В крайна сметка за хемоглобина разбрахме случайно, като пускахме ПКК поради съмнения за отит, иначе първите контролни изследвания се пускат в 6-ти месец и дотогава нямаше да знаем че е нисък, тъй като тя не проявява други симтоми-нито е отпаднала, нито е много бледа.
Благодаря Ви предварително!
*

Birdie

• 11040
Направете подробен скрининг за носителство на таласемичен ген (хетерозиготно таласемично носителство).
Изчислете по формули показателите за да се ориентирате.
Изследвайте и други показатели а не само серумно желязо ( феритин, ЖСвързващ Капацитет).

Междувпрочем, нормалните стойности на Хб за тази възраст са 95-115 и 100 е нормална за възрастта стойност ( за дете на 3м възраст).
Sir Alec Guinness
Благодаря Ви за бързия отговор,Докторе, ще направим тези изследвания, но при положение, че според Вас хемоглобина е в нормата все пак,възможно ли е въпреки това да е носител на таласемичен ген? Да бързам ли да ги правя или мога да изчакам, да видим как се движи хемоглобина примерно през следващите 2-3 месеца?
*
Здравейте! Малката е на 10 месеца и има рагада на дупето. Индекстола ми казаха, че не се произвежда. Моля, кажете с какво друго мога да я намажа?  :?
*

Birdie

• 11040
Бетноват/Гарамицин.
Или това, което е достъпно в Бг като комбинация на Бетноват с АБ за кожно приложение.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Благодаря Ви за бързия отговор,Докторе, ще направим тези изследвания, но при положение, че според Вас хемоглобина е в нормата все пак,възможно ли е въпреки това да е носител на таласемичен ген? Да бързам ли да ги правя или мога да изчакам, да видим как се движи хемоглобина примерно през следващите 2-3 месеца?
Да, възможно е.
Затова и за да интерпретирате правилно са нужни пълните изследвания, а не едно по едно.
Иначе Хб е в нормите за възрастта - ако имате съмнения за каквото и да е било, изчислете по формулите на база данните от общите кръвни изследвания.

Така се прави... .
Sir Alec Guinness