0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #400 -: Октомври 21, 2009, 15:22:32 pm »
Добре. Щом го е видял хирург- добре. Щом не искат УЗ- какво да се прави... .
Разширявайте храненето.

Второ СРП, седмица след първото, е добре да се направи като контрола.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #401 -: Октомври 21, 2009, 15:33:13 pm »
Добре. Щом го е видял хирург- добре. Щом не искат УЗ- какво да се прави... .
Разширявайте храненето.

Второ СРП, седмица след първото, е добре да се направи като контрола.

Непременно за СРП-то!

Благодаря Ви и успешен ден!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #402 -: Октомври 21, 2009, 21:32:26 pm »
Здравейте и днес.
Докторе,
рано сутринта се приготвихме да атакуваме УЗ. Но атаката ни беше отбита...
Кое ми прави впечатление - нашите доктори се съревновават на ниво пъчене на гърди. А те на гърба на едно болно невинно същество си мерят...и аз не знам какво. Нищотото.  
Нина, първо се радвам , че детето е по-добре.
Това за УЗ прегледа не го разбирам - ми мамка му, отнема 5 минути, но дава категорично инфо за коремни органи. Що ги мързи българските лекари, незнам.
Точно си описала поведението на нашите доктори. Един от плюсовете на моята педиатърка е, че сама предлага и търси при кой специалист да заведа детето, ако се наложи. Последния път директно ми забрани да използвам талона за УНГ-то в кварталната поликлиника, при предишните отити самата тя интересуваше за читава МБ... Понякога е важно дори отношението, стремежа да се опиташ да помогнеш...

Да те питам за доктор Мангъров - лични познати ли сте или просто записа час за посещение?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #403 -: Октомври 21, 2009, 21:35:56 pm »
Лейди, ако ще те успокои - това с УЗ е и тамян за дяволските немски лекари :x И тук не искат да правят такива неща, да не говорим пък за урина, ПКК и тем подобни...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Nina

• 2643
« Отговор #404 -: Октомври 21, 2009, 21:39:42 pm »
Здравейте и днес.
Докторе,
рано сутринта се приготвихме да атакуваме УЗ. Но атаката ни беше отбита...
Кое ми прави впечатление - нашите доктори се съревновават на ниво пъчене на гърди. А те на гърба на едно болно невинно същество си мерят...и аз не знам какво. Нищотото.  
Нина, първо се радвам , че детето е по-добре.
Това за УЗ прегледа не го разбирам - ми мамка му, отнема 5 минути, но дава категорично инфо за коремни органи. Що ги мързи българските лекари, незнам.
Точно си описала поведението на нашите доктори. Един от плюсовете на моята педиатърка е, че сама предлага и търси при кой специалист да заведа детето, ако се наложи. Последния път директно ми забрани да използвам талона за УНГ-то в кварталната поликлиника, при предишните отити самата тя интересуваше за читава МБ... Понякога е важно дори отношението, стремежа да се опиташ да помогнеш...

Да те питам за доктор Мангъров - лични познати ли сте или просто записа час за посещение?

Не, не сме лични познати, обадих му се вечерта в 20.00 часа и дойде със собствен автомобил до нас до 20 минути. Телефонът за контакт ми го даде съфорумка от Зачатие. Не знам дали иска да я споменавам, не, че е нещо, но все пак ми пусна ЛС, за да ми го даде.
Седя у нас близо 2 часа.
Нищи не знаех за него, освен, че е от Инфекциозна болница, където ни пратиха да заведем Кристина за прием.

Поздрави!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #405 -: Октомври 21, 2009, 21:44:06 pm »
Как е детето? днес... .
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
« Отговор #406 -: Октомври 21, 2009, 21:46:45 pm »
Много съм обстоятелствена тези дни, но...искам да кажа още нещо.
През времето от понеделник до днес, в паниката си, в грижата за детето се обадихме къде ли не и чух имената на поне 20 чудесни и най-добри педиатри. И нито едно име не се повтори???? Това на мен не ми говори добре, но както и да е.
Минахме през имена в Инфекциозна, Токудa, Военна болница, шеф на детска коремна хирургия в Пирогов и стигнахме чак до сестрата на Бойко Борисов - д-р Красимира Иванова, педиатър и за нея чух добри отзиви.
Това ме навежда на мисълта, че човек трябва по някакъв начин да открие "своя" лекар и в крайна сметка да му се довери. Трудно е.
А в нета за всеки един доктор се пише от Осанна до Разпни го.
Включително и за Мангъров.
Аз съм доволна.

« Последна редакция: Октомври 21, 2009, 21:58:03 pm от Nina »
*

Nina

• 2643
« Отговор #407 -: Октомври 21, 2009, 21:50:34 pm »
Как е детето? днес... .

Има апетит, весела е, на моменти кисела, няма температура, но все още редки изхождания, вероятно ще продължат дълго време. Днес имаше повечко изхождания през деня, около 3 до 4, не всички обилни, едно изхождане със спазъм. Пие много течности.
Дано скоро се норамлизират нещата, че съм под постоянно напрежение.

В момента и излизат едновременно и трите последни кътника. В никакъв случай не ги обвързвам със случая, но венците и са ужасно подути, червени, пробили са на всички по 2 връхчета и тя на моменти е нервна. Доста и се посъбра. 
*
« Отговор #408 -: Октомври 21, 2009, 21:54:13 pm »
Мда, Нинче от година и половина търся "доктора" на Тони, но ние тук сме просто на едно ниво, не добро за съжаление.
Имаме новооткрита частнва болница, ще ги прослушам и там, дано открия "нашия" лекар, който да ме грабне поне на 1/3 като д-р Бърди.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

lady_11

• 3217
« Отговор #409 -: Октомври 21, 2009, 22:20:03 pm »
Много съм обстоятелствена тези дни, но...искам да кажа още нещо.
През времето от понеделник до днес, в паниката си, в грижата за детето се обадихме къде ли не и чух имената на поне 20 чудесни и най-добри педиатри. И нито едно име не се повтори???? Това на мен не ми говори добре, но както и да е.
Минахме през имена в Инфекциозна, Токудa, Военна болница, шеф на детска коремна хирургия в Пирогов и стигнахме чак до сестрата на Бойко Борисов - д-р Красимира Иванова, педиатър и за нея чух добри отзиви.
Това ме навежда на мисълта, че човек трябва по някакъв начин да открие "своя" лекар и в крайна сметка да му се довери. Трудно е.
А в нета за всеки един доктор се пише от Осанна до Разпни го.
Включително и за Мангъров.
Аз съм доволна.
За това разбирам доктор Бърди, че е просто една птичка и не излиза от анонимността си, макар и да практикува в друга държава. Пак ще го разпнат /те и анонимен пак си го критикуват/.
*
« Отговор #410 -: Октомври 21, 2009, 22:31:43 pm »
Перденце, аз вече 5 години търся "доктора" и вече нямам надежда, че ще го открия. А откак се роди бебето минах през толкова премеждия и вече съм убедена, че Педиатрия в България няма /или поне в Бургас/ и поне засега да се намери педиатър в истинският смисъл на думата в Бургас е обречена кауза. За частната болница става въпрос за тази във Ветрен, нали? Но нали там са същите тези педиатри, които практикуват и в Бургас или бъркам?
« Последна редакция: Октомври 21, 2009, 22:34:24 pm от tan »
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #411 -: Октомври 22, 2009, 08:31:09 am »
Перденце, аз вече 5 години търся "доктора" и вече нямам надежда, че ще го открия. А откак се роди бебето минах през толкова премеждия и вече съм убедена, че Педиатрия в България няма /или поне в Бургас/ и поне засега да се намери педиатър в истинският смисъл на думата в Бургас е обречена кауза. За частната болница става въпрос за тази във Ветрен, нали? Но нали там са същите тези педиатри, които практикуват и в Бургас или бъркам?

Същите са, но пък мотивацията мисля е по голяма. А и физически, няма как да прослушам всички педиатри, не е и нужно.
сори за спама /ето снощи по новините, за кой ли път се коментираха злоупотребите на Бургаската болница, какво повече.Най некъдрните и най алчните хора, най много претенции имат./
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #412 -: Октомври 22, 2009, 09:15:06 am »
Здравейте отново докторе  :D противно на моите очаквания синът ми пие аугментин таблети без никакъв проблем  :D след доста ровене из нета по мои изчисления трябва да пие по 1-таб.на 8ч.
Моля ви кажете ми дали съм права?
Става дума за Аугментин 375 детето е 16 кг.на почти 5г.
Благодаря ви искрено за съветите.
Докторе моля ви за отговор.Немога да се свържа с лекарката и доста се притеснявам дали давам правилно лекарството.
Наистина е много трудно да попаднеш на свестен педиатър, аз съм една от щастливките, които са попаднали на верният човек  :D засъжаление той замина на някаква специализация за 6 месеца, а тази която го замества е.....без коментар  :?
Добре че е д-р Бърди да ни помага.Благодаря ви докторе  :thankyousign:
« Отговор #413 -: Октомври 22, 2009, 10:48:31 am »
Здравейте,
Моята голяма дъщеря на 5г. и половина за втори път тази година боледува от едно и също.Може би предния път точно /преди месец/ не е до излекувана.На кратко: Общото и състояние е добро, играе и пее, спи спокойно със затворена уста.Миналия месец започна да не чува , мислех че е разсеяна, но след седмица започна суха кашлица .Сливиците са уголемени с крипти и зачервени, УНГ казва ,че тъпанчетата са червени, на рентген двустранни интерстициали петнисти сенки, ретроградно срещаните бронхи са със задебелени стени.От лаб: СУЕ 25, останалото в норма.Лекувана с Панцеф, Вентолин, АЕриус,АЦЦ,Отиракс,витамини,Муконазал спрей плюс.След 10 дни без хрипове, започна да чува по- добре и УНГ казва че вече е по- добре.
Сега започна с болки в ушите , пак не чува.Личния лекар пак чу хрипове, изпрати ни на пулмолог след рентген пак същото положение.Започнахме с Аугментин, Медрол,Вентолин,Аериус,АЦЦ,Отипакс и Хидрокортизон в носа.След 7 дни пулмолога казва ,че пак чува хрипове и според него е по-добре да купим инхалатор с кортизон Екобек и да пръскаме 1 месец.
Има ли хомеопатия която да ни спаси, защото мисля, че имунитета вече е сринат.
Бебето ми на 4мес и то започна да има хрема и вече се плаща , че няма край.........
Благодаря за търпението да изчетете всичко !!!!Моля за съвет.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #414 -: Октомври 22, 2009, 21:37:11 pm »
ДрДеси, Според мен преди месец сте почнали с вирус и сте завършили с инфекция. При първото заболяване Панцеф-а по антибиограма ли беше изписан? Вентолин - защо, бронхоспазъм ли е имало? След противоалергичните капки, вентолин и подобни са следващото нещо което масово изписват бг педиатрите по мое наблюдение за симптоматика "кашлица" като вид презастраховка? В тази връзка да питам доктор Бърди вярно ли е че честа употреба на Вентолин натоварва сърдечната дейност?
Ето какво бих направила аз на твое място, ако не си го направила до сега:
1. Преглед на детето при добър УНГ , по възможност да се направи тимпалограма.
2. МБ на носен, гърлен секрет и храчка.

Отделно на това:
1. Какво е обяснението на пулмолога за прибягне до кортизонов препарат като инхалатор?
2. Ако има инфекция в семейството, няма как бебето да няма хрема. За това доктор Бърди съветва при наличие на чести заболявания в семейството да се изследват всички за носителство.
3. Според теб какво ще ти помогне хомеопатията?
*
« Отговор #415 -: Октомври 22, 2009, 21:59:59 pm »
лейди, детето е на 5.5 г. :wink:
*

lady_11

• 3217
« Отговор #416 -: Октомври 22, 2009, 22:20:11 pm »
лейди, детето е на 5.5 г. :wink:

Видях възрастта. И какво от това - 5.5 годишните са застраховани от инфекции ли? Каквато и да е възрастта , мисля, че не е нормално в рамките на един/два месеца да страдаш от респираторно заболяване. И да го лекуваш с Вентолин и кортизон.
Това го казвам заради това, че  искрено и лично в моето дество аз бях стигнала на 14 годишна възраст до "Обсервациум Мукависцидоза", съпроводена с два потни теста , с два коренно различни резултата, последвала брохоскопия и куп простотии...
« Отговор #417 -: Октомври 22, 2009, 23:31:00 pm »
Drdesi,колко дни давахте първия антибиотик?Ние през лятото имахме повтаряща се ангина,заради краткия курс на лечение с АБ първия път.Не знам защо е редовна практика това да предписват 5-дневен курс,точно днес имахме такъв случай.Малкият в 6 ч сутринта вдигна 38,8 температура,след това поддържаше дълго време 37,4 и към 14 ч. пак много висока.Никакви други симптоми,но си влачи хрема от няколко дни и подкашляше доскоро.При прегледа се установиха чисти гърди и червено гърло.Нито дума да се вземе секрет за изследване,намекнах да се погледнат ушите и последващ отговор да не се притеснявам,заради това,че са зачервени,било от температурата  8O.Снощи детето се оплака на два пъти,че го боли пишката,споменах го пред лекарката,но според нея е било от някакво механично дразнене и щом не е зачервена и подута няма проблем.В края на краищата диагнозата е вирусна инфекция и ако не се подобрят нещата и продължава да вдига температура повече от 3 дни,значи не е вирус и да започна да давам АБ-Medoklor 5/125 по 5 мл на 8 часа в продължение на 5 дни и после спокойно може да го пускам пак на ясла  :?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #418 -: Октомври 22, 2009, 23:35:34 pm »
"...Нито дума да се вземе секрет за изследване,намекнах да се погледнат ушите и последващ отговор да не се притеснявам,заради това,че са зачервени,било от температурата "

хе хе хе хе ...
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #419 -: Октомври 23, 2009, 00:04:13 am »

малко сте се изсилили с рекрутмънта, струва ми се. :)

а иначе, ти как си представяш един пациент да може да си оцени лекаря? по какви критерии - редовите пациенти нямат мед.дипломи? остава единствено общото впечатление, натрупаният опит с този лекар и изграденото доверие. затова всеки хвали своя избор. ти досега не си имала случай да го направиш, което е за завиждане. но все пак, добре е да се направи вече. тепърва ще почват детските болести. детето трябва да има ЕДИН личен педиатър, който да е изцяло в час с неговата история. изберете го и му се доверете. бъдете критични, дайте 100 дни доверие (или колкото там), след което решете.

п.п. каката на бате Бойко е неонатолог, доколкото съм чувала.
п.п.п аз лично отдавна не се впечатлявам от титли и началнически звания в медицината. рядко имат нещо общо с квалификацията, уменията или таланта - поне у нас.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!