0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #640 -: Ноември 27, 2009, 21:31:16 pm »
Благодаря!  :)

Зинат сме пили,но явно е сметнала за по-добро това. Той няма хрипове, но тежко диша.
Ние често боледуваме и явно ще ми е доста полезно да се консултирам и с вас, въпреки че го водя и на частно,но в момента я няма тази лекарка, и се доверих на джи пи то,а ми е непознат този антибиотик

Благодаря отново
« Последна редакция: Ноември 27, 2009, 22:59:27 pm от Birdie »
:) ;(
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #641 -: Декември 04, 2009, 21:48:39 pm »
Мацки, какво давате за зачервено гърло?
Гърлото е придружено със зъбоникнене на втори кътник и температура 37.4-38.1. След Панадол спада и пак се качва. Понеже знам, че над 37.5 е пределна граница за обяснението "зъбоникнене", клоня към извод за начало на вирусна инфекция.
Та с какво да облекча гърлото, което според докторката е със зачервени дъги. Тя предписа Дактарин, но той е антибиотик за гъбичики. Третирах с Алоклер.
Препоръчайте нещо друго, ако има по-ефикасно.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #642 -: Декември 04, 2009, 22:14:14 pm »
никога не са ни предписвали нещо конкретно за гърлото.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #643 -: Декември 04, 2009, 22:15:42 pm »
На нас Тантум Верде, 30 минути преди хранене 2 пъти дневно.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #644 -: Декември 04, 2009, 22:18:20 pm »
На нас Тонзилотрен-хомеопатично -според възрастта за възпалено гърло.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #645 -: Декември 04, 2009, 22:18:40 pm »
никога не са ни предписвали нещо конкретно за гърлото.
И правилно.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #646 -: Декември 04, 2009, 22:19:10 pm »
На нас Тантум Верде, 30 минути преди хранене 2 пъти дневно.
Бургас, Бургас... тъжна приказка.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #647 -: Декември 06, 2009, 20:53:51 pm »
Здравейте доктор Бърди!
Синът ми е на 18 месеца. Загрижена съм, защото ходи по голяма нужда само 2 пъти седмично. По точно, на 3-ия или 4-ия ден. Него това не го притеснява - в добро настроение е, активен е, с апетит. Само дето коремчето му с вески изминат ден нараства. Хапва плодове (ябълки, круши, грозде), кисело мляко, прясно, от пресните зеленчуци само краставици, супи, манджи. Не яде растворими каши и не пие АМ. Пие около 500-700 мл на ден вода или чай
Това продължава от половин година.
Трябва ли това, че ходи по голяма нужда на 3-4 дни по веднъж да ме притеснва и да предприемам нещо?Ако да, какво бихте ми препоръчали?
Предварително Ви благодаря. Хубава вечер!
*

lady_11

• 3217
« Отговор #648 -: Декември 06, 2009, 22:35:09 pm »
Здравейте доктор Бърди!
Синът ми е на 18 месеца. Загрижена съм, защото ходи по голяма нужда само 2 пъти седмично. По точно, на 3-ия или 4-ия ден. Него това не го притеснява - в добро настроение е, активен е, с апетит. Само дето коремчето му с вески изминат ден нараства. Хапва плодове (ябълки, круши, грозде), кисело мляко, прясно, от пресните зеленчуци само краставици, супи, манджи. Не яде растворими каши и не пие АМ. Пие около 500-700 мл на ден вода или чай
Това продължава от половин година.
Трябва ли това, че ходи по голяма нужда на 3-4 дни по веднъж да ме притеснва и да предприемам нещо?Ако да, какво бихте ми препоръчали?
Предварително Ви благодаря. Хубава вечер!
С круши и грозде не се изхожда често? Хм. А гроздето със семките ли го даваш?
Не си споменала каква е конситенцията на изхожданията - дали е рядко и кашаво, или напротив - като на малки топчета.
Според мен количеството вода и чай плюс прясно мляко ми иде множко за дете на осемнадесет месеца.
Ако даваш Зрънчо, солети, гризини, брускети и тем подобни просотии - не се учудвай.
« Отговор #649 -: Декември 07, 2009, 10:29:52 am »
Гроздето не го давам със семки, мога да опитам. Консистенцията на изхожданията е твърдо, като една - две големи топки. Като настане момента, малкия плаче, повръща от напъване.
Зрънчо, солети и т.п недавам, най-много 2-3 бисквити на ден и хляб на закуска.
Не е ходил от сряда и ще да отида на лекар - т.е. да му помогнат там да се изходи...Хич не ми се иска.
Благодаря!
« Отговор #650 -: Декември 07, 2009, 14:24:16 pm »
Ябълката запича. Давай повече круши и грозде. Криси също имаше проблем с изхождането и плачеше, но това беше от Фризовома. Като го спрях и спря запека.
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #651 -: Декември 07, 2009, 14:37:13 pm »
На закуска давай плодове на гладно, при нас действат много добре. Или прясно мляко на гладно, не избързвай с лекарства/
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
« Отговор #652 -: Декември 07, 2009, 15:58:00 pm »
Здравейте докторе!
Дъщеря ми е на 2г7м. В момента има сополи и кашля. В носа слагаме капки Тобрадекс 2х3к. в ноздра и правим пронивка с физ.р-р, а за кашлицата пием Проспан. Според педиатъра имаме задна хрема, вероятно на алергична основа. Предиса Зиртек 2х5к. поне 1месец. След като излекуваме моментното състояние на хрема и запушен нос да започнем лечението на задната хрема със спреи Фликсоназе 1х1 пръскане + Зиртека.
Има ли друг начин за лечение на тази задна хрема, защото от нея кашляме вече няколко месеца сутрин след ставане?!
Как се доказва диагнозата "задена хрема на алергична основа"?
Толкова съм против противоалергичните препарати, а като спомена за кортикостероид/Фликсоназе/ направо се отчаях.
Моля Ви кажете няма ли и друг начин да се справим с проблема?!
Благодаря са съвета!
*

lady_11

• 3217
« Отговор #653 -: Декември 07, 2009, 21:04:02 pm »
Гроздето не се дава със семки. За това попитах как го даваш, да не би от семките да са проблемите.
Другото, което се сещам - смени хляба.
« Отговор #654 -: Декември 09, 2009, 11:59:15 am »
lady, ema, tutto bene,
благодаря за съветите. Продължавам с пробите: ще включа леща, грах, соя в менюто, продукти богати на фибри. Купих сушени кайсии, пресни няма. Ще се опитвам да го тъпча с още повече пресни плодове като ябълка, круши и т.п. Хляба го сменяме - всеки ден е различен. 
С пресните зеленчуци е по-трудно. Освен краставица - и то рядко - чушки, домати не се харесват. Ако имате идея - помагайте.
Дано скоро да има промяна. Има ли някой, който е преборил подобен проблем?
Благодаря!
« Отговор #655 -: Декември 09, 2009, 12:51:35 pm »
Мечо Пух акито ви твърдо ли е? Щом зора е такъв като дойде момента то се подразбира ама...Щом проблема датира от навършване на годинката дали не свързано с промяня в храненето със същата давност =попарите например запичат повечето деца. Ако отидеш на лекар ще ви измислят такава схема от диети и лекарства че лошо ще ти стане.Тава е опита на приятелка с дете на същата възраст като вас.
« Отговор #656 -: Декември 09, 2009, 19:19:22 pm »
Розичке, педиатърката не е обезпокоена от този факт. Каза, че трябва да пробваме различни храни, с времето сме щели да оцелим какво кога и по колко. Давайте му плодове и зеленчуци. Това беше съвета на лекарката...Половин година мъчене ми се струва много, не знам къде бъркам. Попари яде много рядко - 1-2 на месец. На закуска обикновено е кисело мляко или хляб с кашкавал и шунка, понякога яйце със сирене или плодово пюре.
« Отговор #657 -: Декември 10, 2009, 09:23:11 am »
Здравей, MechoPuh!
Момичетата са прави, че плодовете и зеленчуците са от значение за нормално ако, но на тази възраст децата все още не ядат всичко. Мога да ти препоръчам от опит с дъщеря ми да купиш сиропчето ФрутиЛакс http://www.ecopharm.bg/lang_bg/product.php?id=73.
Съдържа само натурални съставки - воден екстракт от плодове на смокиня и слива.Надявам се да не сте алергични към тези плодове. Опитай! При нас имаше успех.
« Отговор #658 -: Декември 10, 2009, 10:46:25 am »
Благодаря за идеята Valton!
« Отговор #659 -: Декември 10, 2009, 11:32:31 am »
Моля те, пиши дали има ефект при вас!