0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #820 -: Януари 19, 2010, 23:22:31 pm »
Да ви кажа че от едно ходена на гости го е лепнал това нещо сега звънях на свекито да огледат котката там на комшийката и даже ходихме до свекърва ми но по котката няма абсолютно нищо знам какво трябва да е тъй като преди 6 години сме имали котка вкъщи и имаше такъв проблем незнам от къде го е лепнал мажа си го и ще видим след 2 дни как ще е  :? ще пиша да си кажа де естествено  :wink:
Искренно ви благодаря на всички които се включихте с мнение и за отделеното време!
*
« Отговор #821 -: Януари 19, 2010, 23:32:30 pm »
Да ви кажа че от едно ходена на гости го е лепнал това нещо сега звънях на свекито да огледат котката там на комшийката и даже ходихме до свекърва ми но по котката няма абсолютно нищо знам какво трябва да е тъй като преди 6 години сме имали котка вкъщи и имаше такъв проблем незнам от къде го е лепнал мажа си го и ще видим след 2 дни как ще е  :? ще пиша да си кажа де естествено  :wink:
Искренно ви благодаря на всички които се включихте с мнение и за отделеното време!

Ами то най-често не може да се разбере кое откъде е лепнато, важното е да се разбере какво е и да се оправи. :) Разбира се, че си притеснена, ама дето викат бабите на село:
"ууууу това да му е проблема на тУЙ дЯТИ"  :lol: Дано мине скоро и не се повтаря, живо и здраво да е детенце!
« Последна редакция: Януари 19, 2010, 23:40:23 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #822 -: Януари 20, 2010, 00:44:14 am »
Лейди, може и да си права, не твърдя нищо със сигурност, само това за мазането извън червената линия съм сигурация
навремето така са ми казали- така съм запомнила за това петно :)
Докторе, хъркането от нослето вече го няма, детето е в перфектна форма, благодаря ви за компетентните съвети
исках да питам още преди, но ми изхвърча- в чужбински сайтове предлагат спрейове за почистване на ушичките за деца над 2 години- какво ви е мнението за подобен род препарат
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #823 -: Януари 20, 2010, 07:18:49 am »
минии в БГ има такива,но за деца над 30м. ,ето този например:
http://www.framar.bg/%D1%85%D1%8E%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%88%D0%B8-75-%D0%BC%D0%BB.-pid30009744.html
<br />
« Отговор #824 -: Януари 20, 2010, 10:32:31 am »
Аз да се отчета - тази сутрин този червен кръг не е толкова ярко червен,но проблема е че се появиха две много малки червени точици до него и ми се струва че ще стане пак такова нещо почнах да ги мажа и тях утре сме пак при личната да видим  :?
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #825 -: Януари 20, 2010, 17:02:45 pm »
Моля, ако някой от вас е имал подобен проблем да сподели!
След последните боледувания на Вики по празниците започна трудно заспиване вечер. Ритуалите не са променяни. Като беше болна трудно дишаше и я вдигах за да се успокои и да заспи.
Проблема е следния - ляга, опитва да заспи, спокойна е и в един момент започва да пищи и да рита. Това е всяка вечер. Не може да се успокои дълго. Налага се да я взема, да я гушна и така да я успокоявам. Да обаче хитрушата реши, че така е по-хубаво у мама. Сега иска само така да заспива и прави всичко възможно да ме провокира да и направя забележка за да почне рев и писъци и да се наложи пак да я взема. Лошото е че на моменти, ми се струва, че чак посинява от рев.Комшиите сигурно вече знаят кога се приспиваме!
Скоро не е ходила на ясла - там казват, че заспива първа и без проблем, даже искала госпожицата тишина! В къщи сме или аз с нея или баща и с нея. Навън скоро не е ходила защото е кучи студ тук. Не виждам на хоризонта никнене на кътник. След като заспи спи спокойно, пробужда се и заспива, но няма такива ревове и чудеса.
Приемам всякакви предположения и съвети!
*
« Отговор #826 -: Януари 20, 2010, 20:39:18 pm »
Период е, Тони също е имал такива. Нека заспива така както иска, после като тръгне на ясла постепенно ще се урегулират всички навици. :wink:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #827 -: Януари 21, 2010, 11:09:00 am »
ох, Перденце, дано е така, ръце нямам вече! Снощи беше същата работа, но не отстъпих, рева, рева и накрая заспа до мен!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #828 -: Януари 21, 2010, 13:13:11 pm »
Яна, при Алекс има такива периоди - заспива, събужда се с рев и писъци и не можем да го успокоим. Случвало се е да пищи около 40на минути без да разпознае никой от нас. Обикновено помага като си легнем заедно на спалнята, говорим си, гушкаме се и той така заспива, а аз после го местя в леглото му.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #829 -: Януари 21, 2010, 13:23:03 pm »
Здравейте,за първи път пиша тук и се надявам взаимно да получаваме отговори на въпросите ни.
Имам син-Мишо,който е на 2г.8м..В края на декември ,та чак досега имаше сополи,а по късно се появи кашлица.Всичко отмина, с изключение на кашлицата,която не е толкова постоянна както в началото(оказа се че е ларингит) ,а само сутрин,когато се събуди,през останалото време на деня не кашля.Сополите също бяха много упорити,и това ме накара да пусна носен секрет преди три дни.Днес откривам в резлутатите ето това:
Изолира се в голямо количество Moraxella /Branhamella/ catarrhalis. Допълнение към антибиограмата: Cefixime - S Chloramphenicol -S 
и на много от изброените ,при които има много S-ki..
Моля,някой ако някой от вас знае,да сподели с  мен.
Благодаря предварително!
Хубав ден!

*
« Отговор #830 -: Януари 21, 2010, 13:38:03 pm »
Трябва да се лекува само и единствено с АБ мила eti123.
Тони два пъти ми правеше хрема с ужасно зелени сополи и манаваха уж без АБ, но самият факт че се разболява през интервал от 2 седмици от едно и също е доказателство за бактерията.Пускахме посявка и излезе Мораксела /пихме Зинат/ и всички такива симптоми които описваш минаха още след 3-ият ден от АБ.

« Отговор #831 -: Януари 21, 2010, 13:50:18 pm »
Благодаря ти,Perdeto
Значи това е вид бактериална инфекция и единствено с антибиотик ?Последния му антибиотик беше преди около седмица,капките за нос,също имаха...незнам вече какво да правя.Притесних се ужасно,немога да се свържа и с педиатърката,за да чуя нейното мнение.В понеделник бях при нея и тя ми каза,че е излишно да пускам носен секрет,но добре че не я послушах.
Освен това на антибиограмата пише:
Cefuroxime S  ( Zinnat;Zinacef )
От легендата разбирам,че той има алергия към Зинат(дори на повечето има S ).
*
« Отговор #832 -: Януари 21, 2010, 14:14:47 pm »
S означава Sensitive/чувствителен или няма проблем да даваш този АБ на който e отбелязан този знак. Знак R означава Resistent/ резистентен или АБ на който няма да реагира бактерията.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #833 -: Януари 21, 2010, 14:16:20 pm »
S в антибиограма означава, че изолирания щам е чувствителен/податлив/ на лечение с определения препарат
ако е R- резистентен/устойчив
дали е алергичен към антибиотик се разбира едва след приема му- пъпки, разтройство до диария и т.н
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #834 -: Януари 21, 2010, 14:59:39 pm »
Това е антибиограмата:
Забележка : НОСЕН СЕКРЕТ : Изолира се в голямо количество Moraxella /Branhamella/ catarrhalis. Допълнение към антибиограмата: Cefixime - S Chloramphenicol -S 20.01.2010г. **  
 Изолиран микроорганизъм Moraxella (Branhamella) catarrhalis
Penicillin -
Oxacilline -
Amoxicillin -               ( Amopen;Ospamox )
Ampicillin -
Amoxicillin- Acidum clavulanicum S( Augmentin; Moxiclav; Amoksiklav; Curam)
Ampicilline-sulbactam S  
Piperacillin-
Tazobactam -(Tazocin)
Cephalothin -
Cefuroxime - S( Zinnat;Zinacef )
Cefoxitin -
Ceftriaxone -  ( Rocephine )
Cefotaxim -
Cefepime -
Gentamicin- S
Tobramycin -S
Doxycycline- S( Vibramycine )
Tetracycline - S
Erythromycine- S( Erythran )
Azithromycin - S  sumamed,Azatril
Clarithromycine- S( Klacid )
Clindamycine - R
Vancomycin -
Sulfamethoxazole-Trimethoprim R( Biseptol,Trimezol, Sumetrolim, Seprin)
Rifampin - S( Rifamicin,Rimactan,Tubocin )
Ciprofloxacin -S
Bactroban -(Mupirocin)
Teicoplanin -
Linezolid -
Quinopristin/Dalfopristin - (Synercid)

На Аугментина пише S,преди два месеца,точно от този антибиотик,получи обрив по цялото тяло,оказа се,че има алергия към него.
Благодаря ви за отговорите и търпението !
« Последна редакция: Януари 21, 2010, 15:11:31 pm от eti123 »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #835 -: Януари 22, 2010, 10:17:08 am »
пак ти казвам, това че пише S срещу антибиотика няма никаква връзка с алергията на детето към него
просто щом е направил алергия личния лекар трябва да изпише друг антибиотик, към който изолирания щам е чувствителен и да не съдържа съставките на Аугментина
поздрави и бързо оздравяване
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #836 -: Януари 22, 2010, 10:22:44 am »
Яна, при Алекс има такива периоди - заспива, събужда се с рев и писъци и не можем да го успокоим. Случвало се е да пищи около 40на минути без да разпознае никой от нас. Обикновено помага като си легнем заедно на спалнята, говорим си, гушкаме се и той така заспива, а аз после го местя в леглото му.
Опитайте да сложите нещо топло под гръбчето на детето в леглото.

Плюс другите възможни причини... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #837 -: Януари 22, 2010, 17:05:55 pm »
Благодаря на всички! Благодаря и на вас, Докторе за включването! Ще опитам всички възможни варианти, дано налучкам удачния при нас!   
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #838 -: Януари 23, 2010, 19:44:44 pm »
Здравейте, чета и пиша често тук -и повярвайте толкова много приличат нашите кашлици, сополки, болки в гърлото и т.н на вашите, че понякога е абсолютно достатъчно да копирам вашето лечение и да се лекуваме по вашата схема.
....не съм чела обаче и не сме коментирали /май/ въпроса за инхалаторите в домашна обстановка.Напоследък няколко приятелки ми споделят,че след като са били в болница и са видяли полза от инхалациите там си купуват инхалатори за вкъщи и ги ползват при първи симптоми на хрема, кашлица и т.н.За тях и за децата им.
Въпроса ми е-бихте ли ползвали вкъщи инхалатор. Ако да, защо -ако НЕ, пак защо?
Също бих помолила и Бърди да се включи с обяснение и помощ по този въпрос.
Моята Вселена се казва Дани

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #839 -: Януари 23, 2010, 20:39:15 pm »
аз имам вкъщи инхалатор и го ползвам- на Чико е
например декември ни обгазиха, Стефания веднага се поддаде, започна груба кашлица, на втората вечер беше предспазмено състояние
първоначално направих само инхалации с физиологичен разтвор /Тонимер 5 мл./, а когато видях че работите отиват към спазъм /дишането става много специфично/ добавих 2 мл Вентолин, направих точно 3 инхалации през около 4 часа и овладяхме нещата, след това още ден продължих с чисти инхалации и всичко мина без Урбазон, без АБ и стандартното което прилагат с 4те й спазъма