0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
здравейте момичета.............................Вчера си взех кис.мляко ФИНЕС 1%и да ви кажа беше много кисело .Направо отвратително!
Зайо, "Българското кисело мляко" не е Елби ( между другото Елби май не е много добро- поне мен не ме впечтлява твърде) . Сега си купих пак, от Враца е , и отгоре пише освен че е приготвено от "специално селектирано мляко и жива българска закваска" "Лактобациликус булгарикус" то колко има, е друг въпрос, но...Това, което купих в четвъртък миналата седмица, днес доста се беше вкиснало , но не е станало типично такова резливо, ами едно странно кисело, като лимон Обаче съм го виждала само на пазара Красно село и е с една фосфорециращо зелена кофичка
Алфи, Зайо - чак сега се заглеждам в темата... Това кисело мляко си го купувам от Фантастико в Младост 4, така че сигурно ще го има в цялата верига Фантастико.... Така че потърсете там
Пършевица не е зле, но Елена е мнооого кисело мляко. По нашия край В.Търновски и Свищовски регион харесват млеката на Чех и Драгаш Войвода.
Според мен, ако някой наистина държи да яде истинско кисело мляко - трябва да си го кваси сам.
Какво има в кофичка кисело мляко ..... Наличието на живи клетки от стрептококус термофилус и лактобацилус булгарикус е показател, който се реди сред най-важните тестове на киселите млека. Този параметър е известен на анализаторите като “колонии, образуващи елементи” (КОЕ), твърдят от БНАП. В една такава колония може да има повече от една клетка. Тестът не показва фактическия брой на живите клетки, а броя на комбинациите между тях. Малкото живи клетки в дадено кисело мляко може да се дължи на няколко фактора: Заквасване със закваска, в която има малко или изобщо липсват живите бактерии. Заквасване с качествена закваска, но последващо унищожаване на живите бактерии след някаква технологична обработка преди пускане на млякото на пазара. Съдържание на пълнители, консерванти или други химикали, убиващи бактериите. При изследването в един грам проба най-малко са били лактобацилус булгарикус в “FF вкус”, “Добруджанско”, “Данон” и “На баба”. А най-много - в “Топ милк”, “Герма”, “На дядо от село”, следвани от “Пършевица” и “Елби натурално”. От БНАП напомнят, че е възможно тези показатели да не са еднакви всеки ден. В помощ на потребителите от асоциацията добавят още, че има фирми, които произвеждат по няколко марки. Например, “Данон” и “На баба” са на “Данон”, фирмата “Бор Чвор” освен тази марка продава и “Герма”, и “На дядо от село”
“Топ милк”, “Герма”, “На дядо от село” - е не мога да ги намеря, а първите две ги знам много добре. Търсила съм в Била Мотописта, Фантастико Борово, Фамилия на Гоце Делчев и Ена Борово. Дайте идеи къде сте ги виждали...