0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Не им вярвам! А трябва да потърся помощта им...
« Отговор #20 -: Януари 06, 2010, 21:18:21 pm »
Jbrul, момиче, много болка има в първия ти пост :(
Първо, добре дошла при нас и дано не се задържиш дълго в тази тема! Има едни много по-хубави теми, на бременните и майките, пожелавам ти скоро да пишеш в тях. :)

Натрупала си много негативизъм. Съвсем разбираемо е, при всичко, което си преживяла...
Добре е, че си попаднала на форума и още по-добре, че се реши да излееш душата си тук. Ще видиш, че си на правилното място. Много от нас сме "влезли" тук по подобен начин - със съмнения и колебания, а после не могат да ни изгонят :wink: Вярвам, че форумът ще помогне и на теб и в двата аспекта, които са ти нужни - да намериш кураж и успокоение и да събереш конкретна информация.

Аз избрах лекарят си с четене в този форум и мисля, че това е добър начин. Не чети само отзивите и споровете. Тук има много споделени лични истории и обсъждания на конкретни теми. Прочети тях. Едните ще ти дадат поглед върху личното отношение на пациентките към даден лекар, а другите - как различните лекари се справят (или не справят) в дадена ситуация. Вярно е, че това първо иска много четене, второ не ти дава никакви гаранции, но е най-близко до обективния избор.
Щом си така крайно скептично настроена, при теб директните препоръки няма да вършат работа. Няма да си доволна, ако отидеш при някой лекар, само защото от 10 отговорили ти, 7 са казали, че той е най-добър, дори това да е абсолютната истина. Отношението ни към лекарите в голяма степен е лично и емоционално, не е само обективно. Затова потърси "твоя" лекар със собсвените си сетива. И моят съвет е като на cygnus - чети :) (и пиши също :wink:)

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
« Отговор #21 -: Януари 06, 2010, 21:18:41 pm »
JBrul, щом нещо те е подтикнало да пуснеш тази тема, значи почти си "преглътнала маслинката". Съжалявам, че късно си открила форума, може би щеше да си спестиш много разочарования. И аз като Ледена луна и Сигнус мисля, че д-р Даскалов е много добър избор, а и е близо до Стара Загора. Ако ти се говори по темата "на живо" и искаш да се срещнеш с хора, които имат същите проблеми - страрозагорската група сме насреща.

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #22 -: Януари 06, 2010, 21:22:28 pm »
Чувала съм, че д-р Даскалов прави цветна снимка с упойка (наистина не всички лекари се навиват да правят тази манипулация под анестезия), в същото време е добър специалист, близо е до града, в който живееш, не се чака с години за първичен преглед при него. Изобщо все неща, които в твоят случай са добре дошли. Защото е много трудно всичко това на куп да го откриеш. Ето, че започваш с доста уверена стъпка и то още след първият публикуван по темата пост. Аз самата се полутах поне няколко месеца. Браво и Успех още веднъж !!!
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 21:25:06 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #23 -: Януари 06, 2010, 21:59:09 pm »
Мале, мале аз съм много назад явно, ама вече и много напред   :wink: Назад съм, защото...въобще не знаех, че има групи по тези въпроси, още по-малко пък в моя град.
Ами кажете нещо повече за групата тогава, начин за конткат с вас, събирате ли се някога, някъде? Остава да се окажем и познати с някой   :lol:
Напред съм, защото Д-р Даскалов явно е силна кандидатура, а и щом е по безболезнените манипулации - определено ще се срещнем с него. Хем е и наблизо. Предполагам в нета има координати на клиниката му, утре ще звънна за час.
Може и да не ми вярвате, ама вече ми е много по-спокойно, отколкото преди осем часа примерно, за което ви благодаря. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #24 -: Януари 06, 2010, 22:04:27 pm »
А, чак групи ;) Неформални срещички на форумките, които пишат дълго време тук са това. То не става само да пишем, все пак - трябва и по една бира да пием и да се наприказваме на воля :) А заралийките са готини :)
*
« Отговор #25 -: Януари 06, 2010, 22:07:57 pm »
Хех, групи е силно казано  :D. Просто сме от един град и се виждаме. Кога и къде обикновено се уговаряме или тук във форума или на скайп. Нищо чудно да се окаже, че познаваш някоя от нас, града не е толкова голям. Виждаш ли колко е хубаво да споделиш със себеподобни  :). Радвам се, че вече се чувстваш по-добре. Ако искаш координати на д-р Даскалов пиши.

*
« Отговор #26 -: Януари 06, 2010, 22:21:27 pm »
Ами разбира се, ако имате координати на Д-р Даскалов - давайте ги :)Щом си уговаряте срещи тук, явно ще трябва да следя кога и къде ще се пие бира, нямам ви скайповете все пак, свиркайте като решите да се видите и аз да се дотътря.

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #27 -: Януари 06, 2010, 22:46:43 pm »
Съжалявам за спама, но не мога да се стърпя. Тази тема много ми хареса по няколко причини:
- толкова много момичета се включиха със съвет
- Jbrul само за няколко часа откри "светлина в тунела"
- откри и нови приятели  :wink:

Много се радвам на развоя. Ще следя с нетърпение как протичат събитията, които Jbrul надявам се ще споделяш с нас  :wink:

П.П: Jbrul определено ще се почувстваш много по-спокойна след среща със специалист по репродуктивни проблеми. Няма нищо общо с обикновените прегледи при гинеколози.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #28 -: Януари 06, 2010, 23:02:55 pm »
crow Искрено се надявам, че няма много общо с прегледите и отношението с което съм се сблъсквала до момента. Никога и в никаква ситуация не съм се чувствала по-унизена, безпомощна и неразбрана, както при срещите ми с някои гинеколози.
Разбира се, че ще споделя какво развитие има при мен, ако има такова :)

До сега обяснявах на мъжа ми при кой доктор ще ходим, доволен е защото аз изглеждам доволна. Да видим нататък. Вероятно ще трябва да почакаме за час, поне според това което прочетох дотук, ама няма проблем.

*
« Отговор #29 -: Януари 06, 2010, 23:28:43 pm »
Jbrul, здравей! Много горчилка си натрупала, но вече си на правилното място (звучи банално, но е така). Трябва да си призная, че благодарение на този форум и пишещите в него ми отне само година и половина да забременея (при нас се предполагаше, че ще има проблем и бързо разбрах, че няма голям смисъл да отлагам).  :D Намерих страхотни приятелки. И разбрах, че далеч не съм единствената и спрях да се самосъжалявам. Благодаря ви, момичета!  :youwoman: :youwoman: :youwoman:
Всичко останало са ти го казали другите, писали до момента. Ние затова сме тук - да попитаме, понякога да отговорим, да се оплачем или да се похвалим. Добре дошла и скоро да изпиташ радостта от положителния тест, бременността и една или няколко малки рожби!

*
« Отговор #30 -: Януари 07, 2010, 00:07:38 am »
blue_sky, като чета теб и другите - явно много жени са си решили проблемите благодарение на този форум т.е. благодарение на пишещите в него хора. Надявам се и аз да се окажа между тези с разрешените проблеми и да пиша по твоя начин някой ден, да мога самата аз да помогна на някой в моето сегашно състояние...Дано :)
Като каза положителен тест за бременност, се сетих че четох една тема тук за разочарованието от очакването и от това, че няма резултат за пореден път.
Истината е, че никога не съм изпитвала подобно разочарование, понеже никога не съм имала реално очакване, че ще ми се случи. Може би ви звучи странно, сега като се замисля и на мен ми звучи странно, ама факт. Правим бебе цял месец старателно и същевременно си планирам живота, спрямо времето в което очаквам да ми дойде...дори веднъж не си помислих, че може и да не ми дойде. В този смисъл, аз съм си перманентно разочарована, че не се случва, понеже никога не повярвах, че ще стане за което нямам никакво, ама никакво рационално обяснение. Май е крайно време да си наложа да повярвам, че и на мен ще ми се случи да се окажа бременна. Може пък позитивната настройка да ми помогне малко :)

*
« Отговор #31 -: Януари 07, 2010, 11:10:18 am »
Оффф, аз късно, но да се включа! :oops:
Jbrul , прочетох историята ти и много ми напомни за моята с малки изключения!
Аз също съм от Стара Загора, и също се лутах по лекари тук и таме, но от както влезнах във форума вече съм положително настроена, че скоро ще се случи и нашето ЧУДО!
Радвам се, че за кратко време вече си се настроила и ти положително, а не негативно, както в първият пост  :D
Ако имаш въпроси, ние сме на среща, не се притеснявай! А за среща в Зарата - да отминат празниците, пък и можем и да спретнем някоя! :D
*
« Отговор #32 -: Януари 07, 2010, 11:49:46 am »
Jbrul, и аз също като теб си мислех, че никога няма да видя положителен тест за бременност, че никога няма да усетя промените в тялото си, вследствие на бременността. Но...и това се случи!  :D Просто наистина трябва малко повече вяра и увереност, че си поела по правилния път и рано или късно това ще се случи и на теб.  :crossfingers:

А правилният път е точно този - специалист по стерилитет. Това е първата и най-трудна стъпка - да осъзнаеш, че наистина имаш нужда от него, да си запишеш час и да отидеш на първичен преглед. Ние го отлагахме почти три години. По същата причина - от страх, от срам, от неудобство, че това се случва точно на нас. Аз, слава Богу, не съм попадала на такива "лекари", както ти - и двамата, при които ходих, след като разбрахме, че проблем явно има, ни препоръчаха да се обърнем към специалисти по стерилитет. Но просто ние не бяхме готови. Когато все пак се престрашихме и посетихме клиника по стерилитет се чувствах щастлива и удоволетворена от това, че вече правя нещо за преодоляване на проблема и то на правилното място. След това всичко се случва много бързо - изследвания, процедури, надежда, вяра, уви и разочарования от неуспеха. Но връщайки се назад си мисля, че дори всеки един преживян неуспех от отделните процедури ми е действал по-малко затормозяващо от бездействието в предните години. Защото вече знаех, че съм тръгнала по правилния път за сбъдване на мечтата ми да имам дете.

Този форум и Сдружението са помогнали на много момичета да повярват и да сбъднат мечтата си. И аз съм една от тях - благодарение на многобройните статии по проблема стерилитет, на споделения опит, на съветите, дори на ежедневната връзка с някой, който има твоите чувства и болки, спрях да се самосъжалявам и да се приемам за "различна". Така че и аз, като другите момичета тук ще ти кажа, че вече си на правилното място и искрено се надявам късметът скоро да се усмихне и на теб. Успех ти желая!  osi_9
« Отговор #33 -: Януари 07, 2010, 13:30:42 pm »
Мила аз съм с две ръце за док. Александров АГ Варна :)
И аз съм за този доктор, но незнем от къде си и може Варна да е далеч за теб.
По отношение на упойките - има процедури, за които наистина само се носи слух, че не се понасят и много момичета се паникьосват само от прочетеното. А една упойка понякога не е най-добрият вариант. Говоря например за цветна снимка на тръбите. Болката трае 4-5 минути максимум, а и рядко е нетърпимо болезнена.
Всички останали изследвания са напълно безполезнени, а оперативните са си с упойка :)
П.П: Ако не е прекалено лично би ли споделила на колко години си? Защото си писала, че "адски си закъсняла" ?
Jbrul аз също подкрепям с две ръце тези мнения, както пишеш, че разстоянието не е от значение за теб, а Ст. Загора не е чак толкова далеч от Варна, мисля че повече си заслужава да се срещнеш с д-р Александров. Пиша това, защото съм имала същата съдба, като тази, която описа, в перида 2000 - 2007 г. т.е. до стрещата ми с д-р Александров. Искрено ти пожелавам успех.

Дълбок поклон д-р Александров,
 за професионализма,
 за всеотдайността,
 за човечността,
 за честността,
 за това, че ни върнахтее вярата
 в хората и в живота.
Благодаря.
« Отговор #34 -: Януари 07, 2010, 15:35:53 pm »
Истината е, че никога не съм изпитвала подобно разочарование, понеже никога не съм имала реално очакване, че ще ми се случи. Може би ви звучи странно, сега като се замисля и на мен ми звучи странно, ама факт.
....
 Май е крайно време да си наложа да повярвам, че и на мен ще ми се случи да се окажа бременна. Може пък позитивната настройка да ми помогне малко :)

Не е странно, естествена защитна реакция е. Не си позволяваш да повярваш, за да не допуснеш да изпиташ разочарование. Нещо в теб инстинктивно знае за болката, която то носи и се опитва да те предпази. Това не означава, че психиката ти е пощадена :(, просто си се предпазвала от ударите...

Тук има теми и за това, как тревогите и положителната нагласа влияят на зачеването. Всичко е много индивидуално. Ти ще намериш за себе си отговорите. От личен опит мога да ти кажа само, че когато тръгнеш по правилната пътечка и почувстваш, че правиш нужните неща, вярата и надеждата сами ще се върнат при теб. osi_9

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #35 -: Януари 07, 2010, 16:25:29 pm »
Щом си от Стара Загора, грабвай си мъжа и идвайте тук. При д-р Даскалов - ти и при Мели - съпруга ти. Той ще ти обясни всичко, ще ти напише изследванията които са ти нужни. Цветните снимки при него ги правих с упойка, така че спокойно - няма да има болка. Няма да те размотават, няма да гледат на теб като на "касичка". Това ще го потвърдят и много други момичета тук.
Другия вариант е Варна, както са ти казали. Ти реши кое ще ти е по-удобно.
А относно плащането - то и без това повечето неща си ги плащаме, защото не се поемат от ЗК.
Успех!
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 16:27:00 pm от Pesheck »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #36 -: Януари 07, 2010, 16:27:06 pm »
Jbrul, приличаш ми на по-млада моя версия :D
Посети д-р Даскалов. Ще видиш колко спокойна ще се почувстваш - той е коренно различен от лекарите, които описваш.
Има и други добри лекари, разбира се, но д-р Даскалов първо ти е най-наблизо, после на едно място получаваш консултация и за мъжки и за женски репродуктивни проблеми и не на последно място - няма да ти назначи изследвания или манипулации, които не са необходими. А това все пак си е важно от финансова гледна точка.
Освен това най-хубавото е, че той води и раждания - та ще затвориш цикъла.

И ако се чудиш защо толкова хора ти го препоръчват, те уверявам, че не взимаме процент за реклама от него :lol: Но пък когато имаме нужда от помощ или съвет, той винаги е насреща. Можеш да видиш снимки от всичките ни събития и протести - винаги е с нас.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #37 -: Януари 07, 2010, 16:59:02 pm »
JBrul, първо да кажа, че историята ти е сходна с 99% от момичетата, пишещи тук. Харесва ми подписа ти  :lol: Винаги можеш да намериш рамо, на което да поплачеш, да се похвалиш, та даже да си изкараш яда! Насреща сме.
Тръгнеш ли по пътя връщане назад да няма, така ще стигнеш до прекрасният финал, сигурна съм!
Успех!
*
« Отговор #38 -: Януари 07, 2010, 18:06:49 pm »
Благодаря на всички, които се включват в тази тема. Емоционалното ми състояние от вчера насам е доста променено, определено към по-добро  :D
Дано не се засегнете, че не отговарям на всеки поотделно, но още не съм свикнала с опциите на форума, от години не бях влизала във форум и постоянно обърквам нещо.
Вече ми дадоха координатите на Д-р Даскалов и утре звънкам за час при него. По описанията ви, мисля че отговаря на изискванията ми, първо като отношение към пациентите (което на този етап ми е водещо по важност), а и за чисто професионалните му качества и методи на работа, за сега не открих някой да е споделил негативна информация. За Д-р Александров от АГ Варна, също пишете много позитивно, но като че ли мненията се припокриват с тези за Д-р Даскалов. Първо ще опитам в Пловдив, вижда ми се най-разумно, понеже ми е доста по-близо от Варна и ще си спестя доста шофиране така. Като чета какви изследвания са основните...ще ми се налага през няколко дни да ходя май, поне в началото. Наистина няма значение по принцип къде се намира клиниката, нищо не би ме спряло да си постигна целта. Но при сходни "препоръки" за тези двама лекари, ми се струва по-логично да отида първо на по-удобното и близко място. То да бяхме нормална държава с нормални пътища...ок, ама особено през зимата, през тези проходи да се разцъквам до Варна всяка седмица си е жива досада. Ако по някаква причина не се получи с Д-р Даскалов, ще се ходи и във Варна - каквото се наложи.
Мислех да си направим някои изследвания преди първото посещение, но явно е безсмислено. Няма да изследвам нищо, което докторът да не назначи и без това, а и да му покажа изследвания - едва ли на тяхна база ще си прави изводите и с право.
Някой има ли представа за спермограмата, на колко дни трябва да са човечетата? В смисъл, кой е най-оптималният за изследване вариант? Моите досегашни "лекари" все различно отговарят - от "няма значение", до 3-4 дни, че и седмица след последната еякулация...Компетенции  яко :?
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 18:24:00 pm от Jbrul »

« Отговор #39 -: Януари 07, 2010, 18:56:05 pm »
3-4 дни, без секс, алкохол и горещи вани/ сауни и т.н.  :wink: ... май други удоволствия не бяха забранени  :)