аз като разбрах,че съм бременна веднага се заех да си търся лекар,като мислех,че като в българия ще стане бързо,но в нашия град нито един кабинет неможеше преди края на януари,а аз исках все пак да се види дали не е извънматочна и т.н.записах се в друг град,но пак трябваше да чакам около месец...тогава се изнервих и реших да изсимулирам спешен случай,че така вече ставаше.отидохме посред нощ в една клиника и аз казах,че имам спазми,прегледаха ме фалшиво любезно.тя просто си проведе един бърз и кратзк монолог,от който аз почти нищо неразбрах и си ме изпрати (поне разбрах,че не е извънматочна) няма да ви кажа колко беше сметката,но добре,че ми се поема от здравната каса.така...след това аз реших да си запиша час в нашия град и да отменя този за след месец,че така и така бях вече разбрала,че нормално съм бременна и мога да почакам два месеца.така и направих и на 11.01. сега трябваше да извърша първия си нормален ЖК преглед при гинеколога,който смятах да ми следи бременността,но като отивам то с еоказа,че пропуснали да ми запишат часа и направо аз съм си чакала тоя дето духа.вината беше тяхна и те с цялото си нахалство ми казват,че имат друг час за април.да съм си потърсела друг.е как? то и при друг шанса м ие същия.така с еозовах при личната си лекарка и така дефакто сзм без гинеколог и само с направления по преценка ще посещавам такзв.идва ми да им смажа тиквите прости на тия глупави швейцарки.ей момичетааа много тъпа нация са тия хора вярвайте ми.ние сме си много добре.да им ...да не кажа какво на уредената държава.не бях сънувала,че няма да може бременна жена да посещава гинеколог.