Здравейте,
Ще си позволя да дам мнение, защото съм посетила 3-ма "светила" във Варна (не че имам проблем, просто имаше един граничен МАТ, който сам си влезе в норма, граничен тестостерон, който също сам си влезе в норма):
- доц. Христозов - мазно и незаинтересовано отношение, искаше да ми прави биопсия на щитовидната жлеза и едва ли не ми внуши, че може да имам раково образувание - просто той е завеждащ в Терапията и прави тези неща, така че може да очакваш по-груби манипулации от негова страна. По отношение на хормоние за мен не е специалист, защото започна да гледа какво ми е написала Сарджева. Аз не бих му се доверила. Все пак наистина имам нещо в щитовидната, но то мамалява стремглаво пак от самосебе си. Коректно беше да ме накара да го проследя, а не да ме праща на биопсия веднага.
- д-р Сарджева - разбира си от работата, внимателна е, задава много въпроси, но много се кара и повишава тон, когато разбере, че пациента й е чел в интернет "допълнителна литература". Не обича да и се задават много и допълнителни въпроси, иначе 1н, 2 въпроса - може. От нейния кабинет си тръгнах с две диагнози и нито едно изписано хапче. Завъртях се в омагьосания кръг - ендокринолог-АГ: единия казва едно, другия казва друго;
- доц Николова - за мен - ТЯ е моят доктор. Има опит с жени с репродуктивни проблеми, защото е работила в Олимед (не, че уважавам последните), просто тя се е сблъсквала с повече такива случаи. Мога да твърдя, че знае и обяснява най-много от всички. Знаеше и говореше точно това, което бяха написали в американския наръчник на клиничните ендокринолози. В крайна сметка стигна до същите изводи като при д-р Сарджева, но наистина "по протокол", както си му е реда.
Доц Николова преглежда в клиниката на Марешки в Младост. Имам и само мобилния и не би било коректно да го пиша тук, но може на лични да ви пратя. Преглеждаше само вторник и четвъртък или нещо такова.