Здравейте д-р Birdie,
Дъщеря ни е на 1г и 3м и от 6м има проблем с повтаряща се диария. Тогава изкара много твжка диария / казаха ни вирусна инфекция/ и продължи около месец като се оправи с диета с Ал110 и Биогая /+кърма, казаха да не спирам кърменето/. На 8 м възраст изкара още една вирусна диария и оттогава сме само на безлактозно мляко Ал110, като изключим къменето /става дума само за млякото/. Иначе я захраних с обикновените за възрастта и храни, но при всеки опит да минем на нормално мляко се появяваше диария. Захранена е със сирене на 10м и с кисело мляко на 1г., нямаше проблеми. Последните няколко месеца има диария през около 2 седмици и даже някои от храните, с които нямаше проблем сега не и понасят /домати, чушки - давала съм само варени/. Сега от 3 дена е пак с разтройство и сме на строга диета, само ориз, картофи и Ал110, моркови - сварени / предписаха ни Ентерол и Хидрасек, но още не съм дала/. Вече се оправя, но се притеснявам от честите разтройства и не знам дали няма някоя по-сериозна причина.
От раждането си е на кърма + добавка АМ /на Хип тогава/. Още я кърмя, но е по-скоро символично /около 100 - 150мл на ден по моя преценка/. Наддава добре и GP-то казва, че тези диарии не са притеснителни, но исках да получа още едно мнение. Благодаря предварително!