0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #240 -: Март 06, 2010, 21:28:35 pm »
dianka На мен много ми се гадеше до 17 седмица,спасяваше ме това,че веднага лягах по гръб или хляб с маслини,повръщала съм само лекарства!Ти пробвало ли си Диган?Преди да забременея ссташно много повръщах от Бромокриптин и Дигана много помагаше,тогава АГ ми каза,че и на бременни се изписвал.След повръщане за дразненето на гърлото помага 1 лъжичка сироп за кашлица и или изтискани лимони.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #241 -: Март 06, 2010, 23:34:23 pm »
Ей каква хубава тема !  :)

От коя седмица може да се включа  :blob10:  :D

И на мен ми става лошо, всеки ден...по което време си иска.
И за мен солетките са спасение, даже това е малко лошо защото ми се яде само хляб и производни...
Но както изглежда при теб, Дианка, за жалост е по-тежко...Дано да отмине скоро!  :)
« Отговор #242 -: Март 06, 2010, 23:59:42 pm »
dianka, с риск да стана досада с моята прехвалена газирана вода...на мен само това ми помага и при киселини, и при главоболие и при гадене. Гледам в нас винаги да имам газирана минерална вода, без аромати. Другото беше съвет от мама - вечер преди да легнеш разбъркваш супена лъжица мед в чаша с вода и изпиваш водата сутрин на гладно. Яж нещо щадящо стомаха - варен ориз, варени или печени картофи ей такива неща.
Раиса, аз не разбрах в коя седмица си :)Погледнах постовете ти и вече трябва да си 9-10 или се лъжа? Интересно ми при кого се следиш, тъй като прочетох, че имаш и проблем с ТСХ-то и какво пиеш в момента?
П.С. Няма определена седмица за записване в темата, повечето момичета чакат да мине 12-13 седмица, но аз се записах тук още в 6та. Въпрос на избор.
« Последна редакция: Март 07, 2010, 00:08:59 am от jasmin_veni »
[/url][/url]
*

e36

• **
  • 60
  • http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycl
« Отговор #243 -: Март 07, 2010, 07:15:10 am »
Здравей !
Къде си бе човече и какво става с теб??????????????аз на 2.03 съм на нов или моя си лекар още незнам какво е положението при мен и бебока
моля те пиши
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #244 -: Март 07, 2010, 09:47:43 am »
 :) Аз за писането не толкова, но със лентичката ще изчакам до 12-13 .

Ходех до скоро при един лекар, сега го смених с Д-р Дяволов .
Та той ме насочи към Д-р Тодорова заради хормоните.

Според Дяволов съм 8-9 седмица, а според старият ми лекар 9-10 седмица.
Аз не знам ... последният ми цикъл дойде на 31.12. , но спрях да следя каквото и да било още началото на Октомври 2009, та нямам и на идея кога е станало.  :? Цикълът ми не беше редовен Ову също. Особено след всички хормони, които приех - още по-голяма каша.

В сряда съм при Дяволов на преглед, ще видим какво ще каже  :D

Сетих се нещо да попитам  :) от кой месец започват да се усещат тоновете на бебко? (от майката) И въобще движенията...
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #245 -: Март 07, 2010, 10:04:37 am »
Оп да, забравих.

Хапчетата...
Пих Метизол, още Декември заминахме на почивка за 2 седмици и аз си бях забравила хапчетата. Върнахме се, на мен ми беше доста по-добре без тях и не ги започнах изобщо. Само хомеопатичните капки си пиех.
На 20.01. спрях да пия каквото и да било. До ден днешен, освен витамините ми нищо друго не пия. И се чувствам прекрасно  :)
Искренно се надявам, във вторник като отида на преглед при Д-р Тодорова, да не ми каже да пия нещо...Хич не ми се иска. Но ако кажа - ще пия, къде ще ходя.
За сега изследванията ми са добри, та се надявам че ще се размина без лекарства.
 :bighug:
*
« Отговор #246 -: Март 07, 2010, 11:12:07 am »
Раиса  :)добре дошла и здраво бебче на финал.За ритането при всеки е различно аз започнах да го усещам в 5 месец а иначе тупкане и трептене към 18-20седмица.

Дианка ,при всеки е различно аз все още съм със силни киселини и ме успокоява но малко газирана вода с лимон и хапчета Талцит.Иначе като цяло повръщане не съм имала но киселини от стимулацията започнаха до сега.Дано се отървеш от тези неразположения или поне да намериш нещо което да ги облекчи.
« Отговор #247 -: Март 07, 2010, 11:19:57 am »
Ами аз за пръв път усетих бебо (и успях да разгранича усещането от газове ;) ) в 16-та седмица. От тогава насам го усещам рядко и значително по-слабо от този първи път - явно се беше развилнял яко. Сега очаквам с нетърпение да започна да го усещам редовно, защото това ще ме кара да се чувствам по-спокойна. Иначе акълът ми е все в следващия УЗ преглед...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #248 -: Март 07, 2010, 11:47:03 am »
Здравейте момичета,  :grouphug2:
да се похваля и аз. Вчера бях на преглед и вероятно ще сме в розовия отбор  :bori_007:, важното е, че е живо и здраво, и е в рамките на нормите за 16 седмица. Но моето ТСХ пак скочи от 0,56 миналия месец, вече сме на 4,34 и след консултация с д-р Тодорова отново започвам да пия еутирокса. Моля се това да не се отрази негативно на бебчето. След 20 дни пак ще си пускам изследвания и дано вече да сме в границите.
Аз преди 2 дни, за пръв път усетих нещо като придраскване  :ask: надявам се да е бебчето, защото и аз с огромно нетърпение очаквам да усетя риничетата.

Там, където има любов, няма страх.
                  Апостол Йоан
« Отговор #249 -: Март 07, 2010, 11:52:22 am »
При първа бременност пише бебчо се усеща 18-22 седмица - така пише по книгите. Аз го усетих доста по-рано - 15-16 седмица, ама това май защото бях пила доста Кола същия ден и малкия все едно му бях дала РедБул :lol:Така заскача, че го усетих.
Дама_купа честити розови гащи :)
[/url][/url]
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #250 -: Март 07, 2010, 12:41:14 pm »
 :) Дама купа - честити розови гащи !  :sleepingbabygirl:

Не се притеснявай за стойностите, ще слязат  :)
Какато изглежда, имаме противоположните проблеми и един и същ лекар.

Ех, 4-5 месец...явно аз още доста време ще чакам от преглед на преглед. :)
Мисля да си купя лекарска слушалка  :lol: може би с нея ще е малко по-рано.
« Отговор #251 -: Март 07, 2010, 14:03:47 pm »
Raissa777, аз като теб хич не можех да чакам и си поръчах това:

http://cgi.ebay.com/ANGELSOUND-HOME-USE-NEW-BABY-PRENATAL-FETAL-DOPPLER-B4_W0QQitemZ350324639285QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_Maternity_Pregnancy_MJ?hash=item5190f9c635

Е, аз го взех малко по-евтин, но ми е удобен и до днес - ако нещо не усетя бебо някой ден, слагам на корема слушалките и слушам сърчицето. В Продавалника скоро някой предлагаше.
[/url][/url]
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #252 -: Март 07, 2010, 14:29:35 pm »
дама купа - Честити ти розови гащета. :) И на мене много ми се искат едни такива, но ще почакам още докато се разбере какви ще са. :D
Джинка - честита бебка, много щастие заедно ви пожелавам.
Фибс - не остана миличка. :bighug: :crossfingers: :bighug:
аз съм утре за 1 път на консулатцията и ако всичко е наред ще чуем и сърчицето, защото бебка досега не сме я(го) чували, а само я(го) видяхме. Ще ходя с една приятелка която бях с нея на първия и неин преглед. Утре ще пиша повече ако имам време. :D
<br />[/url][img]http://ticker
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #253 -: Март 07, 2010, 20:54:47 pm »
 :) Жасмин изглежда страхотно !

Ще го потърся, Благодаря!  :bighug:
Аз доста пазарувам от и-бей, щатския обаче.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #254 -: Март 08, 2010, 01:54:42 am »
Момичета, таман писах почти за всички, които бяха писали след мен и по погрешка  взех, че си затворих страницата. Много ме хвана яд! Сега не ми е пише цялото наново, та само ще кажа много поздрави от мен на всички. Гледам все добри новини има. При мен за сега няма нищо ново, освен че бебка май набра сили, защото вчера за първи път риташе доста силно, така че да ми повдигне лекичко ръката, която ми беше на корема. Много ме зарадва. И мъжа ми успя най-после и той да се пробута и него да го ритнат :-). Днес обаче съм я усетила има-няма 2-3 пъти. Все едно се измори от вчера и днес релаксира. Ние с мъжа ми пък започнахме ремонт в нейната стая. Нямам търпение да я свършим, че да започна да си я подреждам както си ми е кеф.
Много поздрави на всички и да погалите коремчетата.

Боби

« Отговор #255 -: Март 08, 2010, 08:35:19 am »
Bobbie, завижд, завижд за ритниците .... :) Айде, дано бързо приключите ремонта, да се фокусираш върху приятните занимания с подредбите. Мойто мъж категорично отказва да се говори и мисли за подредби, креватчета, имена и др. под., така че аз още чакам знак, кога ще е безопасно според него. Иначе само мечтая и си представям момента и как ще се развихря, като дойде!
Поздрави и прекрасна седмица!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #256 -: Март 08, 2010, 09:16:15 am »
Честит 8 март мили дами, желая на всяка от вас да гушне най-чаканото съкровище и да бъде много щастлива през тази година!
Весело изкарване на празника
« Последна редакция: Март 08, 2010, 09:57:32 am от shanoar »
*
« Отговор #257 -: Март 08, 2010, 09:28:14 am »
Честит 8-ми март!
Нека бъдем силни, търпеливи и винаги обичани.
« Отговор #258 -: Март 08, 2010, 09:52:21 am »
Честит празник, мили момичета! Бъдете обичани и желани като Жени- работещи, като Жени и като Майки!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*
« Отговор #259 -: Март 08, 2010, 10:43:20 am »
Честит осми март  :)желая ви много здраве и семейно щастие момичета ,нека половинките ви ви правят най обичаните и желани жени :)

Боби  :)страхотни са ритничетата и ще стават все по ясни и силни.
дама купа  :) Честити ти розови гащета и добре дошла в отбора.