Бина, съжалявам за притесненията, които имаш. Напълно те разбирам, защото съм минала точно по този път. На мен също двама доктори ми казаха, че виждат плоден сак в матката и накрая се оказа извънматочна. Странно, но е факт. Преди време един лекар ми беше казал, че гледането с ехограф е доста субективно. Един вид-всеки може да види различни неща. Просто човека който гледа трябва да е добър специалист, за да види каквото е в действителност. Аз си обеснявам "виждането" на нещо, което го няма с това, че някак си са предубедени. Знаят че си бременна и ТРЯБВА да видят нещо, иначе може да подложиш на съмнение професионализмът им. Както и да е. Хубаво е обаче наистина да поискаш още едно мнение, за твое успокоение. Другото което ме притеснява в твоят случай е.. Как доктора прецени, че непременно ще ти махат тръбата? Преди моето лапаро, моят лекар ми обясни, че ще ми махнат тръбата ако плода се намира в долната и част, т.е. откъм матката. Ако е горе до яйчника ще я запазят. Слава Богу, плода се оказа горе и запазихме тръбата. След това забременях от същия яйчник и най-вероятно малкия юнак в линийката ми е преминал по оперираната тръба. Така, че непременно искай второ мнение.
Извинявам се на всички за дългия пост.