Сигурно всеки знае тези правила при пазаруване в интернет, но парен каша духа и напомня:
- Ако имате кредитна и дебитна карта, плащайте с кредитната.
- Ако търговецът позволява плащане с кредитна карта и PayPal, плащайте с PayPal.
Винаги съществува риск да се злоупотреби с данните на картата ви и тогава главоболията са големи. Дебитната карта все пак е свързана със сметка, в която парите са ваши, не на банката.
(Освен ако не е нарочна дебитна карта само за покупки в интернет - когато пазарувате, вкарвате пари, иначе сметката е празна).
Тези съвети ми харесаха много и реших да се вслушам в тях. Така и така имам сметка в Пощенска банка с безплатно интернет-банкиране, при това и активно, и пасивно (в Уникредит ми дават само пасивно, а за активното искат електронен подпис). Открих си още една сметка, към която има карта Виза електрон - точно такава, каквато ми трябва. Ще прехвърлям пари от основната ми сметка (чрез интернет-банкирането) във визата, за да пазарувам и ще си следя транзакциите онлайн. Поне на теория звучи добре
А, таксите - Пощенска иска по 0,5 лв. на месец за всяка разплащателна сметка - моите се водят такива.