0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 55 - Пролет е навън
« Отговор #40 -: Март 21, 2010, 18:42:45 pm »
Рашииииии появи се :) Добре дошла вече официално при нас, по-малко нерви и по-малко страхове и ще видиш, че всичко ще е наред :)
Glory M, Креми, честити ви розови гащи, а на shanoar сини. Сега след някой и друг месец ще чакаме и Раши да се отчете да видим тази година повече мъжки тигри ли ще имаме или тигрици :)
[/url][/url]
*
« Отговор #41 -: Март 21, 2010, 18:50:47 pm »
Жаси, благодаря ти приятелко! Ще видиш, че всичко ще е наред при теб!
Благодаря на всички момичета! Успех на всички ви. :)

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #42 -: Март 21, 2010, 19:27:18 pm »
Хихихихи !

Лека полека се изместват позицийте и вече не съм от най-младите бъдещи дебеланки  :D

Честито Раши !
Най-приятните  :cloud9: желая !
*
« Отговор #43 -: Март 21, 2010, 19:40:25 pm »
Добре дошла на Раши.Лека бременност до края.
« Отговор #44 -: Март 21, 2010, 19:42:05 pm »
Аз докато се усетя за новата ни темичка, вие вече сте я пресполовили. Ама така е, като два дена голяма хаймана в това време станах- в къщи не стоя, ако съм си тук, съм на двора на припек, смятам и корема да заголя утре на слънце, докато не е силно :wink:. Добре дошли на двете нови попълнения с общо 4 бебчета- лека и безпроблемна бременност ви желая! На Кремкарамел- чето честити розови гащи! Аз с нетърпение чакам съботата, за да видя дали наистина(както последно ми каза тукашното АГ от ЖК) цялата ми челяд ще е мъжка, или както си каза д-р Сигридов от преди, ще си имам женска компания. Жаси, не си вкарвай глупости за размисъл, а гледай положително на наближаващото събитие, главичката на бебчо ще си е наред! Аз бих си дала парите на докторката, която ще ме изражда, след като не съм доволна от досегашната, нали искаш съвет? Но ти си знаеш най- добре, остави се на интуицията си тя да реши, ако нещо все те притеснява със старата досегашна докторка, това е знак да я сменяш, докато е време. Ооооо, забравих-Честита пролет, бъдете здрави, весели, усмихнати и нека да сме положителни и заредени само с добри новини и неща от живота като всичко, случващо се през полетта!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*
« Отговор #45 -: Март 21, 2010, 19:45:13 pm »
Ей, Раши, много се радвам, че се престраши! Вярвам ,че всичко ще е наред, и ще имаш лека и спокойна бременност!!! Браво на твоя мъж! И моя е същият  :lol:
Руми, честито и на теб, браво, 3 бебока!! Леко бременеене!!
Да ви се оплача, аз съм лепнала някакъв чревен вирус. цяла нощ и цял ден си откарах в пустата тоалетна  :? като добавим и гаденето и повръщането, картинката е пълна. Пия смекта, оризова вода, дюли ядох, дано по-бързо минава, че е много неприятно.
Жаси, аз не разбрах защо трябва да й плащаш на твоята лекарка, която ти води ЖК, но с това отношение бих я сменила. мисля, че през цялата бременност имаш браво да си сменяш докторите неограничен брой пъти. най-ваното е да можеш да разчиташ и да ти е спокойно, а щом не може да ти осигури тези условия - бих я сменила.
« Отговор #46 -: Март 21, 2010, 19:59:05 pm »
mari-al  и аз мисля да я сменя. Ще ида във вторник да говоря с тази, която съм изжрала да ме изражда - по-добре при нея да идат.
Дианка- аз реших да съм с частен абонамент и понеже съм осигурена в частно дружество, те преведоха 200 лв. в началото и 200 лв. трябва да платя след издаването на 45 дневния болничен, които после те ми възстановяват (смени се и дружеството...абе дълга и широка). Та мислих, че като си плащам, при една от най-добрите, която при това се занимава с инвитро, ще бъда в добри ръце...но ето, тези калцификации в плацентата не ги е видяла, изписа ми витамините и каза "Пий ги", а после ми вика "Ама то много едро върви, защо така", като й се обадя да я питам нещо все ме пита при кой се следя (тоест не ме помни хич.
Единствено ме притеснява да не ми направят проблем, когато дойде време за издаване на 45 дневния болничен лист и да си ми дадат картона без проблеми (те го дават пак тогава). Та ще поживея и ще видя на 5ти април.
Утре ще пиша дали лекарката е видяла нещо по плацентата.
[/url][/url]
« Отговор #47 -: Март 21, 2010, 20:29:44 pm »
Жаси, махай я тая. Аз също не съм доволна от ЖК, но само защото нямах по-добра алтернатива, не го смених. На мен даже картона не поискаха да си ми дадат /за какво им е на тях не знам, а аз като отивам да раждам без картон излиза, че не съм ходила на преглед-нямам нито прегледи документирани, нито изследвания/ Няколко пъти им казах, че си искам картона, но всеки път ми отговаряха, че на мен не ми трябва. Накрая поисках да ми дадат да го снимам поне, и това ми отказаха. Предполагам, че в картона ми фигурират изследвания и прегледи, които не са ми правили в действителност, за това ми отказваха толкова упорито. За цялата бременност ми направиха 1 ехограф, 2 ПКК, 3 урини, 3 хемоглобина и една микробиология.
За витамините искам да ти кажа, че една от причините да откажа да ги пия беше тази, че бях чела доста из интернет за това че бебетата става по-едри от нормалното. Реших да си правя редовно изследвания /дори на своя глава/ и ако нещо не е наред, тогава да започна да ги пия.
Раши, много се радвам за теб. Дано нямаш повече притеснения относно бременността и след това. А моята половинка реагира по същия начин когато разбра втория път че съм бременна. Аз обаче не можах да не си кажа тук :)
Кремкарамел, Глори М, честит ви розов памперс :) Точно така, ще ни трябват на нас снахи :)

« Отговор #48 -: Март 21, 2010, 22:55:18 pm »
Ихааааа, Раши! :D Страхотна новина! Желая ти леки 9 месеца! Групата се увеличава! :lol:
*
« Отговор #49 -: Март 21, 2010, 23:02:36 pm »
Не разбирам-като си правите изследванията няма ли как да си ги снимате преди да ги дадете на АГ от ЖК?Аз се презастраховам като си снимам всичко,а това,което ми е писала в картона според мен са неща,който не отговарят на действителноста и по-скоро биха объркали лекаря,който ще ме изражда!
« Отговор #50 -: Март 21, 2010, 23:38:56 pm »
Раши, честито! Страхотна новина! Добре дошла и лека бременност ти желая! За мъжа ти - какво да ти кажа, моят още трудно споменава факта (едва преди седмица призна, че казва на разни хора, че чака бебе), разговори за времето след термина почти не се водят... и те са наплашени милите, прояви разбиране ;)

gbg123, според мен зависи къде си правиш изследванията. На мен в Тина Киркова ми отказаха да ми сложат печат на бележката за лабораторията, така че не можех да ида никъде другаде и да си ги пусна по Здравната каса - а и ми "препоръчаха" любезно да си ги правя в тамошната лаборатория. Резултатите можеш да си ги вземеш само от кабинета на лекаря, защото от лабораторията отиват директно там. Но с това поне не съм имала проблем - хората са изключително любезни, дават ми изследванията, аз си ги снимам и на следващия преглед им ги нося.

(Само да вмъкна, че съм изключително доволна до тук от следящия ме лекар в Тина Киркова - д-р Ташков - забележително любезен, включително такива са и акушерките, с които работи, много внимателен и дори ме гледа на УЗ хихи. За разлика от други лекари, за които съм чувала.)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #51 -: Март 21, 2010, 23:52:32 pm »
 :lol: По повод мъжете да вмъкна и аз,

моят, една седмица след като му бях казалаче съм бременна, ме питаше дали е сигурно...
Всеки ден ме питаше:
-"ама сега...то сигурно ли е че си бременна?" :lol:

И го беше страх да каже на техните, а камо ли на някой друг.
*
« Отговор #52 -: Март 21, 2010, 23:55:25 pm »
Да, това с изследванията е доста неприятно - жалко, че няма към кого да се обърнеш, за да им търсиш сметка. При моята лекарка от ЖК така се процедира с вагиналния секрет - взима го и те праща да си го занесеш на долния етаж в лабораторията. от там й го пращат на нея - но кога става това, не е ясно. ами ако има нещо притеснително, не зная дали биха ми се обадили - все пак следващият ми час е след повече от месец  :? Колкото до ПКК и урина, още в началото им казах, че мисля да ползвам друга лаборатория и да им нося изследванията. в ДКЦ-то сутрин стават ужасни опашки от баби (нищо лично), един път чаках близо час да ми вземат кръв и от тогава реших да не повтарям. И лекарката ми слага печат на всички направления.
Джиджи, не зная от къде си, но...абе важното е, че и ти и бебо сте добре!! При теб сигурно са поизточили парички  :x както и при много други. Ами не знам, освен да пожелая да имаме късмет, за да попаднем на свестни доктори и Господ да помага!!
« Отговор #53 -: Март 21, 2010, 23:57:49 pm »
Рашиииии, страхотна новина  :D :D :D Всичко да върви по мед и масло, лелееее, много се зарадвах като прочетох!  :youwoman:

Руми, честита тройна радост и на теб! Все така бързо да се увеличават чаканите бебчета в темата!

Карамелче, честити розови памперси!  :P
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #54 -: Март 22, 2010, 01:26:38 am »
Раши, добре си ни дошла и честито. Моят мъж се престраши да каже няколко човека чак след 20та седмица ( след подробният ултразвук). Ама то и на мен самата доста време ми отне да започна да казвам. Дори тук се записах доста късно, а първо само четях и не пишех.

Боби

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #55 -: Март 22, 2010, 07:45:34 am »
Честита първа пролет, момичета!
Рашиииии,  :bighug: добре дошла , миличка от кога те чакам тук! Лека, безпроблемна и много красива бременност ти желая   :cloud9: и естествено най щастливия финал  :babyflips:
Момичета, ще ви помоля и тук да стиснем палци и да се помолим днес за Радосттинка! Тя има нужда от положителната ни енергия! Благодаря ви!!!
*
« Отговор #56 -: Март 22, 2010, 10:48:53 am »
Благодаря ви, сладурчета! :) Много сте мили. Всичко най-добро на всички пожелавам и само хубави моменти :)

Сега започвам да чета темите назад да се образовам :)

Скарлетче, как си ти?

Дано Радостчето да е добре. Много се притеснявам за нея!  

« Отговор #57 -: Март 22, 2010, 11:15:41 am »
Рашинка, добре съм, сладур, освен, че сериозно се търкалям вече. + 9 кг дотук и ооогромен корем, ама така е като се опитвам да изям целия свят. Анизка, при теб как е положението, че гледам, че по едно време вървим? То това са бели кахъри разбира се, ама аз да си питам. Ти как я караш, Рашко, има ли гадене или още не е почнало. Много да се пазиш, миличка, сигурна съм, че всичко ще е наред и ще си имаш красив младеж, аз така ги виждам нещата в моята кристална топка.  :lol:
Жаска, по-добре да отиваш при твоята си лекарка, при която ще раждаш, няма смисъл да си даваш парите за нещо, от което не си доволна. В крайна сметка си плащаш. Радвам се, че всичко е ок от ФМ.
Чакаме и Маймунката да не забравя.  :D
Сега бих искала да помоля и аз всички да отправим всичките си положителни мисли към Радостинка, за да може по-бързо да се оправи! Бъди силна, миличка!
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #58 -: Март 22, 2010, 11:38:26 am »
Скарлетка, да чукна на куха глава (т.е.моята)  :lol: съм добре, надявам се и с Божията помощ все така да е. От миналата седмица щръкна едно шкембе дето преди го нямаше, та изглеждам странно , ама така ще е какво да се прави. Утре съм на преглед да видим какво прави юнака и ще дам отчет. Ти как си?
Аз отивам да мятам крачоли из града, че нали имаме празник и да позяпам сергии  :lol:, да си купя свирка и балонче,  после да разни концерти, после "Звук и светлина".....все хубави работи....
« Отговор #59 -: Март 22, 2010, 11:41:53 am »
Честита първа пролет момичета!
:welcome_1: на Рашито и голямо честито! Лека и безпроблемна бременност до термин.
Късно снощи прегледах щъркеловата тема, не бях влизала отдавна и ми се срина настроенитето. Най-малко това очаквах да прочета. Изпращам цялата си положителна мисъл към Варна и се моля Радостинка да преодолее по-бързо голямата болка.