0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #560 -: Юни 03, 2010, 09:51:40 am »
Здравейте момичета!Искам да попитам има ли сред вас някои,които са със започната стимулация/или с поставен блокаж/ и на които им се пада пункцията или трансфера да са в периода между 25.06-30.06?!и какво ще се случи, след като лекарите и ембриолозите няма да ги има заради конгреса?Питам защото при мен се получава точно така,а никой нищо не казва.Аз съм с блокаж от 31.05. и ми е доста притеснено какво ще стане-дали блокажа няма да е бил напразно поставен????Благодаря ви предварително за отговорите
*
« Отговор #561 -: Юни 03, 2010, 10:00:49 am »
Не се притеснявай, те са направили сметка, иначе нямаше да ти сложат блокаж.
Вале, като ходя на консултации гледам, че им се поскарват за водата-чакаме заедно на 3 етаж. Обаче и мацките хич не пият-на по 1 малко шишенце с вода се мръщят и влизат така, а някой и не са чули, че трябва да се пие, аз поне на 2 съм казвала, та ходиха да си купят, за да пият-не знам на какво се дължи. Може и проблема да е в това, че на този етаж няма машина за вода, да ги подсеща.
« Отговор #562 -: Юни 03, 2010, 10:02:22 am »
Леле , при мен е абсурд да изпия такова количество вода.
Аз имам проблеми с бъбереците и ако изпия такова количество ,просто няма да мога да излезна от тоалетна.
При първият си опит не бях пила грам вода и едва устисках 2 часа . Стана ми лошо и се разтреперах ,защото не мога да стискам.Пишка ли ми се .... ,на момента трябва да отида до тоалетна  :(
« Отговор #563 -: Юни 03, 2010, 10:05:52 am »
Момичета днес останах разочарована от трамвай 7 от бул България за Централна гара - нямаше такъв.. по бул Черни връх нейде разкопали /да и дам също!/.. та не върви - не го чакайте. Имало някакъв автобус 7 по същата линия.. но не знаех къде му е спирката... а с такси е 5 лв.
От понеделник трамвайте са със сменени маршрути.....четох им новите посоки на движение, но дори и аз, която живея точно в посочените квартали не разбрах нищо!
« Отговор #564 -: Юни 03, 2010, 10:09:35 am »
Пие се и то по 2 литра. Аз отидох с изпито едно малко шишенце 330мл и се наложи да пия там още 1.5 литра и ми казаха че доктора се сърди ако не съм пила достатъчно вода и можело да отложи трансфера.
Не мисля, че има такова нещо! Въпросът не е да умирате там, а пикочният мехур да е пълен. Това означава - да ви се пишка, но не задължително да е нетърпимо. Лично аз прецених, че няма да издържа, защото имаше забавяне и дори отидох до тоалетната да пишкам малко, за да ми олекне. Недейте да се наливате с вода излишно, защото това само увеличава дискомфорта, а не подобрява резултата. Плюс това, на тази вода й трябва време да мине през бъбреците и да стигне до пикочния мехур.

Точно така!
Моят личен съвет е да спрете да ходите до тоалетната примерно 2 часа преди уречения час за трансфер, за да може пикочният мехур да се напълни, но без да прекалявате с пиенето на вода.
« Отговор #565 -: Юни 03, 2010, 11:13:13 am »
Благодаря за отговорите! Аз съм мн доволна, сега ми се обадиха от клиниката и двете яйцеклетки са оплодени и ще чакам да ми се обадят за трансфера - утре или в събота.
« Отговор #566 -: Юни 03, 2010, 11:22:33 am »
Remi G., браво на теб, желая ти и два прекрасни бебока !!!
Аз, другия месец, силно се надявам да съм на това положение, че с тези конференции много се притеснявам.
УСПЕХХХХХХХХХХ
« Отговор #567 -: Юни 03, 2010, 11:27:34 am »
Shanoar,проблема при мен е ,че блокажа ми е сложен в друга клиника която работи съвмесно с Малинов и там се получи разминаване с инфото за този конгрес.В клиниката където ми сложиха блокажа,до последно си мислеха,че все ще остане някой лекар и ембриолог в този перод/25.06-30.06/ и това няма да е проблем,но уви-всички заминават.За това попитах дали има и други такива случаи и какво са им казали?Така като гледам май ще ми се размине този месец стимулацията и блокажа може да се окаже,че е бил напразно :(
*
« Отговор #568 -: Юни 03, 2010, 12:02:05 pm »
niki75, блокажа действа дълго време, може да започнете стимулацията с няколко дни по-късно. С блокаж на 31 май спокойно може да започнеш стимулация на 20 юни например и ще се вместиш с времето, поговори си с лекаря от тази клиника.
*
« Отговор #569 -: Юни 03, 2010, 12:07:32 pm »
Shanoar,проблема при мен е ,че блокажа ми е сложен в друга клиника която работи съвмесно с Малинов и там се получи разминаване с инфото за този конгрес.В клиниката където ми сложиха блокажа,до последно си мислеха,че все ще остане някой лекар и ембриолог в този перод/25.06-30.06/ и това няма да е проблем,но уви-всички заминават.За това попитах дали има и други такива случаи и какво са им казали?Така като гледам май ще ми се размине този месец стимулацията и блокажа може да се окаже,че е бил напразно :(
Аз бих се обадила в клиниката, за да изясня нещата в такъв случай-не е лошо да се поговори директно с лекарите, а не чрез посредници, така че ако имаш телефон на лекаря се обади-не знам при кой ще си в Малинов, но все някой ще ти услужи с номер на телефон.
« Отговор #570 -: Юни 03, 2010, 12:22:12 pm »
Здравейте първо успех на всички.Започнахме ин витро и от вчера съм на стимулация с Гонал и се чуствам странно а ще трябва и да си поставям сама инжекцийте.Има ли и някой друг като мен?Ние сме мъжки фактор а на съпруга ми нищо не му дават,вчера бях на преглед при док.и забравих да питам.Моля ви пишете.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #571 -: Юни 03, 2010, 13:50:32 pm »
Аз съм с блокаж от 31.05. и ми е доста притеснено какво ще стане-дали блокажа няма да е бил напразно поставен????Благодаря ви предварително за отговорите

При първия ми опит д-р Персенска ми обясни, че блокажа действа до 28 дни и преди това време трябва да се започне стимулацията.Обикновено стимулациите почват две седмици след блокажа, а ние почнахме три седмици след това.

Разбери се с лекарите, могат да те прегледат и да ти пуснат естрадиола преди конгреса, например на 23.06.-24.06., да ти дадат инжекциите за четири дни да ти ги слагат на друго място, например от 27.06.-30.06. и на 01.07. на преглед, нещо такова.

...............................................................................................
Аз искам нещо да ви питам за мен, според вас операция за прекъсване на тръбите може ли да се направи по всяко време.
На мен д-р Стаменов ми каза, че иска с хистероскопия да ги прекъсне, не с лапароскопия, да не ме дупчи.
Доколкото знам стандартната хистероскопия се прави до 10 ден, та да не се е удебелила лигавицата, а лапароскопията по всяко време, та може би е възможно при мен да се направи по всяко време  :ask: .
« Последна редакция: Юни 03, 2010, 14:24:15 pm от silvanchence »
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #572 -: Юни 03, 2010, 13:57:41 pm »
Благодаря ви момичета!!!Ако знаете само как се поуспокоих!!!много се бях шашнала.Аз съм при Стаменов/но няма значение/нали работят заедно.Не знаех че стимулацията може да започне и на друг ден освен 14-тия след блокажа.След няколко дни ще пътувам до София и ще разпитам за това
*
« Отговор #573 -: Юни 03, 2010, 19:10:54 pm »
И моите планове се пообъркаха заради конгреса, някой има ли имейла на Др Стаменов и мислите ли че ще ми отговори до 1 седмица, ако му пиша, пробвах да му звънна на мобилния, но той не вдига, а не съм и спешен случай та да настоявам много, просто искам да го питам как да действам, ако МЦ ми дойде по време на конгреса + някой знае ли кога е първия им работен ден след него- 1 юли ли?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #574 -: Юни 03, 2010, 20:51:27 pm »
Цитат
Точно така!
Моят личен съвет е да спрете да ходите до тоалетната примерно 2 часа преди уречения час за трансфер, за да може пикочният мехур да се напълни, но без да прекалявате с пиенето на вода.
5 трансфера имам и съм твърдо зад това мнение. Поне 2 часа преди трансфера не пия нищо и не ходя до тоалетна. До сега не са ми отложили трансфер. Веднъж така се прекарах да ми се препълни мехура, че едва изчаках да минат 20 минути и ако не беше дошла Катя щях да си стана сама и да отида в тоалетна. Няма смисъл да се наливате с 2 л. течности.
« Отговор #575 -: Юни 03, 2010, 22:17:53 pm »
някой знае ли кога е първия им работен ден след него- 1 юли ли?

02.07.2010
*
« Отговор #576 -: Юни 03, 2010, 23:12:15 pm »
евита, супер, мерси за бързия отг, някой нещо за имейла на док? :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #577 -: Юни 04, 2010, 07:34:10 am »
Момичета здравейте, от вчера започнах ме стимулация на Гонал и до неделя ще ми го слага една приятелка- мед. сестра и в понеделник сутринта трябва да сме в клиниката, да ми изследват Е2 и Прогестерон и в 12.35ч съм при Персенска.
Когато отида сутринта направо в лабораторията ли отивам, която се намира ... :oops:? Извинявам се за глупавия въпрос, но вчера, когато се обадих да си запиша час за понеделник, жената на телефона, едва ме записа, защото не ми вярва че съм на стимулация и ми каза, че колегите от лабораторията нямало да работят. Малко се притеснявам- Кое, как, къде става?
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*

TaIChi

• **
  • 125
  • Няма отстъпление. Има маневра. :)
« Отговор #578 -: Юни 04, 2010, 09:25:25 am »
Когато отида сутринта направо в лабораторията ли отивам, която се намира ... :oops:?

Като отидеш сутринта минаваш през рецепцията и казваш, че си за взимане на кръв в лабораторията. Ако си по Фонда, си носи бележката, която Силвия ти е дала при започване на стимулация, защото обикновено искат да я видят (а и после в лабораторията там отбелязват колко хормона са изследвани), ако не - си плащаш хормоните (х 18 лв. хормона) и ти дават бележка, че е платено. Дават ти номерче и чакаш да ти дойде реда да отидеш в лабораторията. Самата лаборатория се намира в приземния етаж.
Успех!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #579 -: Юни 04, 2010, 10:21:49 am »
Може ли да ми дадете телефона на д- Шефкедова, моля ви!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.