0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: последна априлска тема на бременните -58
« Отговор #120 -: Април 30, 2010, 11:16:07 am »
Здравейте мацки :)

Много сте изписали брех ;)

Жаси, наистина си като една енциклопедия. Като се видим, ще черпя инфо от източника ;)

Бобка, а колко ти е кръвната захар? Много интересно това за този различен УЗ.

Шани, една приятелка ми обеща да следи за съботни и неделни лекции. Ако искаш, като ме информира, ще ти пиша и може да идем заедно. Да ти кажа и аз нищо не зная на тази тема. Не остава време, а и все си викам, че още е рано и така.

Момичета, някоя от вас пила ли е Магнерот. Изписаха ми го от ЖК, но пък другата докторка ми каза, че няма смисъл да го пия - не се пиело толкова рано ако нямаш контракции. Аз контракции не усещам, но нали били неусетни едни такива знам ли. Докторката каза, че при ранни контракции се усещало тежест в дъното на матката и ти се пишка много. Сега съм в чуденка да го купувам ли или не.

Усмивки и прекрасен ден! :)

*
« Отговор #121 -: Април 30, 2010, 11:30:11 am »
Раши, аз пия магнерот от 11 г.с., не се притеснявай щом са ти го предписали го пий.Обикновенно контракциите в тези ранни седмици се усещат като болки както при месечен цикъл.
*
« Отговор #122 -: Април 30, 2010, 11:30:33 am »

Момичета, някоя от вас пила ли е Магнерот. Изписаха ми го от ЖК, но пък другата докторка ми каза, че няма смисъл да го пия - не се пиело толкова рано ако нямаш контракции. Аз контракции не усещам, но нали били неусетни едни такива знам ли. Докторката каза, че при ранни контракции се усещало тежест в дъното на матката и ти се пишка много. Сега съм в чуденка да го купувам ли или не.

Раши, за Магнерота.Според д-р Сигридов и д-р Шевкетова Магнерота почва да действа след 16-17 седмица, защото преди това нямало още изградени рецептори за него.Ако го започнеш по-нататък, не го заменяй с Магнерич, нищо че е по-евтин.Няма лошо ако го почнеш и по-рано, но според тях по-рано е безмислено.Това е което аз знам, може и други да се включат.
*
« Отговор #123 -: Април 30, 2010, 11:34:19 am »
Благодаря Кети, Таис :)

« Отговор #124 -: Април 30, 2010, 11:37:19 am »
Шани, лекциите са всяка сряда - безплатните имам предвид. Иначе платените са когато ви е удобно - може и събота и неделя. Тук може да се запишеш:
http://www.ma-mabg.com/mama_babymall.php

Ако до сряда не подкупя малкия ще ходим заедно ако искаш :)
Раши, аз пих магнерот една седмица към 16-17 г.с. и после при нужда.

Аз днес се събудих в 7 сутринта тоооолкова гладна, че можех да изям котката. Ама знаех, че ако закуся ще се разсъня, затова се задоволих с едно блокче на Сербона и пак легнах. В 11 вече наистина мислих, че няма да издържа да си изчакам кафето за закуска и се оглеждах за котката :lol: След купичка овесени ядки още ме гони глад....ужас...
[/url][/url]
« Отговор #125 -: Април 30, 2010, 13:41:54 pm »
Раши, аз магнерота си го пия от 15- 16-та седмица постоянно/ Пробвах веднъж да го спра за 2 дена, но веднага си усетих контракциите и пак си го започнах. Дори напоследък съм си увеличила дозата в рамките на допустимото и след консултация с д-р Сигридов. За магнерота казват, че не е проблем да се пие до края на бременността. Макс. му доза е 3*2. Ти си го имай, пък като нямаш контракции- недей го взима, ако усетиш нужда- тогава. Сигурна съм, че тялото ти само ще ти подскаже, ако има нужда. Жаси, с твоите съвети, научено на лекциите, вчера до сред нощ стоях на компютъра да сменям козметиката за бебетата. Тъкмо си бях н аправила списъка с разните му козметики, памперси и др. неща за първия поне месец, и сега почвам да променям. Най- вече някои мазила за подсичането например- съгласна съм, че за новородено е хубаво да е медицинска козметиката(особено за моите, които ще са недоносени). Но не те обвинявам, не ме разбирай погрешно, напротив- много си полезна, благодаря ти за което!  И мен ме гони голям глад тия дни- дивачетата явно растат с всеки ден.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*
« Отговор #126 -: Април 30, 2010, 14:36:00 pm »
Хапвайте, хапвайте  :lol:  :lol: аз от вчера ръфам семки кат' дърта циганка  :lol: и не мога дасе спра. Пришка ми излезе на езика, и пак продължавам.
От бебешката козметика съм най-доволна от Себа Мед - имаше един сайт, в който подробно беше обяснено какво съдържат повечето от известните козметични серии, вкл. и бебешките - от там помня, че Нивеа, Мустела и още една от известните беше бъкана с някакви забранени неща. Ще се опитам да го намеря, и ще го пусна.
Не е нужно да се запасявате с цялата серия -  ще я ползвате мноооого време. Най-необохдимо ми беше миещо блокче (не гел или шампоан), олио за тяло и крем за дупе. За жегите предпочитах лосион за тяло, но при дебелите бебета където има гънка, има и опасност от подсичане в жегите - та в гънките не мажех нищо.
Аааа, още нещо - с две ръце гласувам за антикомарната серия на Чико - имат специални устойства, на батерии и за в контакт, които не са с таблетки или течност, а гонят гадините с ултразвукови вълни. Особено това с батериите вършеше прекрасна работа в парковете след залез слънце  :D
Раши, Магнерота аз съм го започнала вече - пия го 3х1 таблетка. Знам, че за да действа, трябва да има натрупване на магнезий в организма. Т.е. ако усетиш контракции, започвай го. Като цени е 50 табл = 13-14 лв, 100 табл = 26-27лв.
« Отговор #127 -: Април 30, 2010, 15:11:08 pm »
Раши, на мен д-р Сигридов ми изписа магнерот от 16-17 г.с. 3*1. Каза, че е безвреден. Аз имах болки долу ниско като преди цикъл.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #128 -: Април 30, 2010, 16:00:48 pm »
Благодаря ви момичета :)
Тя и моята докторка ми каза, че ще го почвам към 16-17 седмица. Мисля да не го купувам сега. Ако имам някакви болки - ще меткам Но-Шпа. А към края на Май, ще почна и Магнерота.
Ще взема до ги видя тия Себа Мед дето толкова много ги хвалите :)

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #129 -: Април 30, 2010, 16:18:56 pm »
shanoar , Раши - той си е нормален 2Д ултразвук, просто е различно това, което гледат. Разделят корема на 4 квадранта и мерят по някакъв начин колко води ( то е относително) има във всеки от тях и после ги събират. Не знам в какви мерни единици ги изчисляват, но нормално трябва да са между 5 и 25, а моите са 16 таа че е супер. На вас това не ви трябва. На мен сега ще ми го правят всяка седмица, защото от диабета може да се увеличат много водите. И бебка ще я мерят по-често, пак заради диабета, че ставали много големи бебета, ама тя за сега върви дори малко по-малка, така че нямаме причини да се притесняваме. Другото, което гедат е дали диша. То не е дишане, но на тази възраст вече си движи диаграгмата и гълта в белите дробове околоплодни води, защото така тренира за дишането във външният свят. Гледат там и дали се движи, но тези неща на всеки ултразвук ги гледат, така че различното е само това с водите.

Боби

*
« Отговор #130 -: Април 30, 2010, 16:32:30 pm »
И аз бях се насочила към Мустела, но четох, че съдържала някави съставки парабени, които не знам какво са, но били вредни.Но пък говорих с приятелка, на която детето страда от атопичен дерматит от бебе и тя каза, че е много доволно от тази марка.Не знам, не мога да реша.
*
« Отговор #131 -: Април 30, 2010, 17:30:02 pm »
И аз бях се насочила към Мустела, но четох, че съдържала някави съставки парабени, които не знам какво са, но били вредни.Но пък говорих с приятелка, на която детето страда от атопичен дерматит от бебе и тя каза, че е много доволно от тази марка.Не знам, не мога да реша.

Намерих го сайта, заповядайте: http://www.cosmeticsdatabase.com/

дано ви свърши работа!
*
« Отговор #132 -: Април 30, 2010, 19:27:30 pm »
Мали колко сте изписали днес. Аз днеска цял ден митлосвам, та сега ви чета. Ако искате ще вървим на лекции, нямам нищо против. Ще бъде полезно да научим нещо.
*
« Отговор #133 -: Май 01, 2010, 13:15:02 pm »
Честит 1- ви май. :D Днес всички май са навънка.Голяма скука тук.
« Отговор #134 -: Май 01, 2010, 22:29:47 pm »
Ехоооо!  :D
Здравейте мили момичета. Много ми липсвахте... Благодаря Ви за подкрепата!
Аз малко отсъствах от форума / :lol: :lol: :lol:/, ама по обясними причини - вече шест дни съм щастлива мама на безценните ми Камен, Мина и Стоя. Децата са добре, стабилни са по думите на педиатрите, захранването им върви добре.
Утре съм на линия вече и тук.
Спокойна вечер и лека нощ от мен.
Целувки
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #135 -: Май 01, 2010, 23:08:08 pm »
Стана ми интересно за този специален ултразвук-дали тука го правят, поне на мен информацията която дава ми се струва полезна.

Ето тук няколко думи за биофизикален профил.

Пожелавам на всички бременни лека бременност и успешно раждане! :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #136 -: Май 01, 2010, 23:33:17 pm »
Ето тук няколко думи за биофизикален профил.
Мели, може ли да обясниш накратко какво е това зрялост на плацентата? На мен не са ми казали нищо. Правиха доплер на пъпната връв, но за зрялост на плацентата нищо не споменаха.  Те ми казаха, че са 5 показателя - води, дишане, движения, още нещо, което забравих (но не беше плацента) и сърдечните тонове. Дали са я гледали и не са ми казали или трябва да си го поискам?

Момичета, аз от днес в допълнение на мултивитамините започнах да взимам и DHA, което е омега-3 мастна киселина. Лекарката каза, че било добре да го взимам,защото спомагало за развитето на мозъка и очите на бебето. Дали е така не знам, но мастна киселина няма как да навреди според мен.

Боби
« Последна редакция: Май 01, 2010, 23:44:03 pm от Bobbie »

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #137 -: Май 01, 2010, 23:40:19 pm »
Боби, не се притеснявай, съвременните ултразвукови апарати, както и напредъкът на медицината в тази област, позволяват много добра оценка на майчино-плацентарния кръвоток, както и на кръвотока в различни съдове на бебето. Това с особено внимание и прецизност се прави при бременни с риск, както е при тебе. Доплерът е голяма работа!  :)

Нещо друго се канех да ти кажа, но забравих преди. Нали ядеш млечни продукти, сирене, ядко, риба и яйца /това във връзка с диетата/. Защото ако караш само на месо и зеленчуци ще ти е много тежко. За плодовете - много драстична е тази забрана, все пак не много сладки плодове не ти ли разрешават?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #138 -: Май 01, 2010, 23:50:28 pm »
Боби, не се притеснявай, съвременните ултразвукови апарати, както и напредъкът на медицината в тази област, позволяват много добра оценка на майчино-плацентарния кръвоток, както и на кръвотока в различни съдове на бебето. Това с особено внимание и прецизност се прави при бременни с риск, както е при тебе. Доплерът е голяма работа!  :)

Нещо друго се канех да ти кажа, но забравих преди. Нали ядеш млечни продукти, сирене, ядко, риба и яйца /това във връзка с диетата/. Защото ако караш само на месо и зеленчуци ще ти е много тежко. За плодовете - много драстична е тази забрана, все пак не много сладки плодове не ти ли разрешават?

Мели, пия по една чаша мляко на ден. До преди диетата пиех по 3-4 чаши. Сега взимам калций отделно за всеки случай и пак започнах да си взимам редовно витамините. Не са ми сложили забрана напълно,но ме сложиха на накаква много контролирана диета. Трябва да се побъркам, че да спазвам всичките части въглехидрати, мазнини и протеини дето са ги подредили за всяко ядене. Аз  сама установих, че като хапна плод сутрин и особено вечер и захарта ми скача невероятно. По някаква причина на обяд няма проблем и тогава гледам да хапна нещо такова.

Б.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #139 -: Май 02, 2010, 08:30:01 am »
С моя доплер нищо не чувам  :(
Купих си гел, струва ми се хубав...специално за ултразвук е, български ,изглевда точно като тези в лек. кабинети, за 3.20 ( стори ми се тънканайка...)

Но нищо не чувам...
Все си повтарям, че е рано и ще трябва да зачакам, но усещам че лека полека полудявам , а прегледа ми е чак на 12ти ! Как ще изчакам толкова време не знам! По-скоро ще отида някъде на ехограф в понеделник и така...

Защото сутринта станах в 6, въртях се час и половина в размисли и страсти и на финала станах за да не изкукам!

Хубав ден бъдещи и настоящи мами (на 3 бебока!)  :D