0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: последна априлска тема на бременните -58
« Отговор #40 -: Април 27, 2010, 09:38:05 am »
Оф, mari-al направо ме поуспокои, защото ме беше похванало шубето нещо  :? ами тогава ще пробваме да спим през деня  :lol:
« Отговор #41 -: Април 27, 2010, 10:56:14 am »
Добро утро :)
Красита, още малко :)
Анизи, пробвай да спиш с възглавница за кърмене - аз си купих такава за бебето, но май ще я пробвам и аз. Тя е голяма и пухкава и предпазва от това което аз направих тази нощ - легнах върху корема, защото ме болеше и ми се гадеше.
Аз тази нощ само се въртях, болеше ме коремче, гадеше ми се и сутринта за капак и гадене и трябваше и във 00 да влеза по спешност :(
[/url][/url]
*
« Отговор #42 -: Април 27, 2010, 11:04:46 am »
Добро утро милички. :)

Анизко, дано по-бързо спре да те боли този стомах.  

Леле, Жаска, бива ли да ти се гади толкова късно. Мислех си, че престава някъде към втория триместър. Брех...

Моите изследвания излязоха. Не са идеални ми се струва. В другиден съм на лекар да ги разтълкува.

Една откачалка ми видяла листа с резултатите, докато ги четях на спирката и ме заговори. Каза, че била гинеколожка и много ме наплаши. Според нея развивам гестационен диабет и след 20 години съм щяла да имам диабет, понеже кръвната ми захар е 5. Референтните граници са до 6.3.
Хемоглубинът ми е 128 и тя каза, че това е долна граница и скоро щял да падне - много да внимавам. Абе хем ме ядоса, хем ме стресна тази жена - не знам какво да си мисля. Аз бягах от нея, но тя се  качи на трамвая с мен и продължи да ми мели.

*
« Отговор #43 -: Април 27, 2010, 11:07:03 am »
Добър ден, щях да ви го кажа и аз за възглавницата. Жаси като я имаш как си се въздържала до сега да не я пробваш. Аз си спя с нея от 2 месеца-точно това подпиране, от което имаме нужда прави. После просто ще я изпера и ще се ползва по другото и предназначение. Те са пълни със силиконов пух и се перат идеално в пералнята. Аз уж съм добре за сега, дано не вдигна и тая вечер температура, че хич не е приятно-за момента поне не кихам като вчера, че ще предам четата.
Хубав ден.
Раши, що се връзваш на откачени-и моят е 5 и какво от това-в рода ми няма диабетик, това са глупости.
« Последна редакция: Април 27, 2010, 11:08:48 am от shanoar »
« Отговор #44 -: Април 27, 2010, 11:11:05 am »
Рашинка, моя хемоглобин не падна цялата бременност, поддържах със червено цвекло и спанак. И долната граница не е 128 за бременна а под 110 мисля. Не е задълже да падне. За кръвната захар - 5 е съвсем нормално.

За гаденето - за цялата бременност се случи два или три пъти и това е, ама сега накрая верно си е смешно :lol:
Шаноар - просто не съм имала нужда да спя с нея.
[/url][/url]
*
« Отговор #45 -: Април 27, 2010, 11:18:15 am »
Жаси, никак не е смешно, а напълно нормално в края да имаш такива проблеми-знам, че с извинение и разстройство можеш да получиш и други такива неприятни стомашни усещания, просто организма се подготвя за големия ден.
*
« Отговор #46 -: Април 27, 2010, 11:26:55 am »
Мерси милички, явно много и се вързах на тази откачалка.
То не е лесно да си бременна - ту топло, ту студено, ту гадене и болки, ту нищо - все едно не сме бременни. Важното е бебоците да са добре ;) Целувам ви всичките!

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #47 -: Април 27, 2010, 11:35:48 am »
Жаси нямам такава възглавница, но май трябва да се замисля за закупуване на една такава, че да ми подпира шкембето.
Раши  :bighug: и аз все това си повтарям - мен да ме боли, но бебо да е ок. Пък ти не слушай разни си там по улицата. Ама какви са тези хора бе непознати ще те заговарят за изследвания и ще те плашат  osi_6 не им ли идва на ума че като се притесниш е по-лошо. Нека доки да прецени и нищо не е толкова страшно - ще се вземат мерки и няма да има проблеми  :bighug:
« Отговор #48 -: Април 27, 2010, 11:44:05 am »
Раши, не се връзвай на ненормални нахалници. Както са ти казали момичетата 5 е ок за кръвна захар, хемоглобинът ти си е съвсем чудесен, под 120 го дават проблемен, а при 110 някъде май изписват лекарства. От къде на къде ще ти се намесва в личното пространство и ще ти гледа изследванията?! Направо съм в шок как е възможно да има такива натрапници!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #49 -: Април 27, 2010, 11:47:01 am »
Раши, я не се връзвай на тази откачалка, според мен всичко си ти е ок, хемоголобина си ти е супер за бременна, моят последно беше 101 и преди малко ходих при доктора- изписа ми Феро фолгама, но като му казах колко е ми каза да не се притеснявам, не бил чак толкова нисък...а и имам малко бактерии в урината, а уж си я правих стерилна по правилата..сега пак ще пускам нова. Дано този път всичко да е наред! А за спането вечер от ден на ден ( нощ на нощ) ми е все по трудно..ей това е голем зор да се обърнеш от ляво на дясно или обратно :lol: но ще стискаме, малко остана  :D
Хубав ден на всички!
« Отговор #50 -: Април 27, 2010, 11:50:01 am »
Раши тази не е много в час. Аз предния път имах хемоглобин под 100 и не са ми казалаи, че е някакъв проблем, а моята приятелка под 60, тя е с анемия, и роди 2 живи и здрави деца.
КЗ 5 също не е висока и това са глупости за доабета след 20 год. Не им се връзвай въобще. Егати хората има, каква е тази злоба....

Хубав ден

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #51 -: Април 27, 2010, 12:27:05 pm »
Благодаря ви момичета, успокоихте ме :) Ами тази жена явно не беше в ред. Личеше си, че е лекарка. Но, явно не е добър човек. Дори и да е права, не може така да гони непознати хора по улицата и да ги плаши ненужно.

Отивам да хапна, че не бива да се оставяме гладнички :)

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #52 -: Април 27, 2010, 13:34:10 pm »
Рашинка ти що не и каза "Ци ! Циба!"  :lol:

И аз имам такава възглавница за кърмене, само че моята вътре е с някакви малки топченца...като стереопор. Ползвам си я  :D

Вече съм сигурна, че си усещам точно бебка...доста рано усетих за пръв път, а сега става все по-често да усещам и си е съвсем същото.

Голям път пътувах аз този уйкенд, дано всичко е наред на следващият преглед, че отдавна не съм ходила и вече много ми се ходи!  :lol:

Днес давах кръв в Бодимед, за хормони...92 лв. Супер. След обеда съм на ендокринолог, днес ще фалирам  :lol:

Ники, от кога те чакам!
Добре дошли и на другите две нови попълнения  :D Успех до финала!

Жаси, най-хубавата булка! И аз за миг си помислих че вече се гушкате ...
( подкупи го с нещо този младеж... :D )

Да ви се похваля...цяла събота гушках и разнасях едно бебче...все ми се караха, че младежа бил 8 кг ( на 5 месеца ) и е тежък да го нося. Аз пък не исках да го пусна!
Бебетата миришат уникално...нямам търпение да мине лятото... :D
« Отговор #53 -: Април 27, 2010, 13:39:56 pm »
Раши, те май доста гинеколожки са ненормални, като моята досегашна, дето ми говореше глупости за серклажа- как можело да ми ампутират матката. Не и се връзвай, че само страхове можеш да си докараш от неискани съвети. Много се възмущавам на приказки на такива "лекари", още повече поднесени на бременна жена, пък и непоискано мнение. А долната граница съвсем не е 128, както са ти казали момичетата преди мен.  Относно възглавницата, аз отдавна си подпирам тумбака с каквато имам под ръка и си има ефект, въпреки че не от е тия хубавите пухести специално за кърмене дето са и обират прекрасно луфтове и издатини.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

« Отговор #54 -: Април 27, 2010, 15:34:48 pm »
Момичета, преди около 1 час имах някакво изтичане, но не беше бяло течение. Микробиологията от преди месец е добра, цитонамазката показа наличие на гъби, имаше ги и в урината. Д-р Сигридов ми изписа глобули Гино-певарил и крем Низорал. Бялото течение понамаля, но днес си изкарах акъла дали не са околоплодни води. Как може да се изследва, с микробиология ли?
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #55 -: Април 27, 2010, 15:40:22 pm »
Kremkaramel отиди до най-близката АГ и кажи, че имаш такива съмнения. Има някакъв реактив, който показва дали е това. При всички положения щом казваш, че се съмняваш за твое успокоение иди. Резултатът излиза бързо.
Раиска, подкупвам го, ама нъцкиии :) 
mari-al верно ли така ти е казала? Все си мисля, че лекарите като дойде жена с инвитро и тризнаци знаят, че е попрочела това-онова, та спестяват такива изказвания. Ама това наистина може да те хвърли в егати драмите, ако се вържеш.
[/url][/url]
« Отговор #56 -: Април 27, 2010, 15:51:38 pm »
Аз като запозната много добре с изтичане на водите да ти кажа, че е като течение. При мен се оказа че 3 седмици са изтичали по малко, започна в 21 г.с. и го открихме в 23 г.с. Точно така капва се едно което прилича на йодосепт, и ако превръзката стане зелена, значи са води.
Отиди да те видят, не е шега работа.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #57 -: Април 27, 2010, 15:58:40 pm »
Николина, на мене Д-р Сигридов ми каза, че ако околоплодни води тръгнат да изтичат, не спират, така че ако е еднократно не е това, че и аз се бях изплашила след баня, ама май ми е влязло вода.
« Отговор #58 -: Април 27, 2010, 16:02:17 pm »
Благодаря ви, момичета! Отивам до болницата.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #59 -: Април 27, 2010, 16:05:11 pm »
shanoar  повярвай ми изтичат, малко по-малко, Нали загуби близнаци в 25 г.с. по този начин. Казвам го от опит, не за друго. При мен Марков видя в 21 на ФМ че има по малко води и от там се започна.
Лежах в Токуда 14 дни преди да родее, всчки ден по малко изтичкаа и със системи се възстановяваха. Не пожелавам на никой, това което преживях.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...