0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: последна априлска тема на бременните -58
« Отговор #80 -: Април 28, 2010, 19:52:45 pm »
Гледам за музика пишете, аз още съм много голяма чуденка дали да водя нашето бебе на концерта на AC/DC... така ми се ходи,билетите ни са подарък, но май ще пусна само таткото с компанията ни диваци. И без това само им се дразня като пият бира край мене  :lol:
Ама как няма да го водиш, твоето е още малко и не чува, няма проблем. AC/DC бяха тук при нас, когато бях в 12-13та седмица и аз също отидох. Е вярно,че не можах да пия бира, ама пак беше супер. Сега ако беше, нямаше да отида, защото бебка вече чува, но в ранните седмици не мисля, че има проблем.

anizi, къде ги намери техниките? На мен за сега не ми трябват, ама е добре да ги имам за всеки случай. Иначе моята мома като рита ми разтяга целия корем и отвън вече се вижда, но не ме боли за сега. Мисля, че сигурно не ме е ритнала където трябва.

Боби
« Последна редакция: Април 28, 2010, 19:57:42 pm от Bobbie »

« Отговор #81 -: Април 28, 2010, 22:23:46 pm »
Кремче и аз снощи след баня имах някакво изтичане та си изкарах акъла, ама сега няма нищо слава богу. Да те питам нещо, този тест който са ти правили за гестационен диабет предварително ли ти бяха казали за него или като отиде ти сервираха, защото на мен пак не са ми дали никакви бележки за изследвания и не знам какво да очаквам. Миналия път ми се накараха, че не съм дала кръв, а не ми бяха дали пак бележки та после ми се извиняваха. Утре съм на Ж.К. та за всеки случай ще ида гладна и жадна да не оцацаме пак нещо.

За теста знам от други бременни и от една изпатила колежка. Прави се 24-28 г.с., искай направление утре. Ако не ги ръчкаш си траят. Взима се кръв на гладно, изпиваш след това 75 мг глюкоза в 300 мл вода и след час отиваш пак да ти вземат кръв. После още 1 или 2 пъти пак след час. През това време не трябва да ядеш нищо.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #82 -: Април 28, 2010, 22:40:55 pm »
Боби ето двата линка, които имам
http://www.estestveno.com/childbirth/pregnancy%20and%20childbirth%20techniques%20and%20exercises
http://www.estestveno.com/node/114
само не знам ефект имат ли! Ама аз пробвам, че ми се приревава от време на време!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #83 -: Април 28, 2010, 22:42:29 pm »
И мен ме оращат на това изследване...
Хормоните ми не са се подобрили изобщо, качвам бързо кг и ендокриноложката ( Д-р Тодорова ) май се стресна нещо...
Каза да пазя диета - без сладко и с малко въглехдрати, само във вид на черен хляб, картофи и ориз...Сладкото не ми е проблем, нямам никакъв афинитет към него, но тестените изделия ще ми липсват.Също да пия само вода  :(, може фреш, но не повече от 1 на ден.
И трябва да отида на това изследване с глюкозата.Написа ми коя седмица, но изобщо не съм гледала подробно какво ми написа, защото имам доста време  Написа ми рецепта !!! за тази глюкоза - трябва да си я вземеш от аптеката и да си я носиш там. Също ми даде кординати на лекарка, която работи по някаква програма и било безплатно. Не ми се вярва изобщо нищо да не се плаща, но знам ли!

Идеята ми е, ако някой се интересува по-подробно да си взема утре писанията и да видя какво точно ми е написала.

Въпросче  :)
- дойде ми машинката за слушане на бебка. ( май я наричате Доплер...) Но аз нищо не чувам, та си мисля - явно трябва да напредне бременността. От кой месец започва да се чува ?

Сънувам страяни щуротии ей!
О да, днес в пощата ми объркаха колета. И аз нали се вълнувам, веднага като излязох навън отворих кутията да видя уредчето, без изобщо да погледна за кого е пакета. Гледам вътре торба, на английски пише "подаръци за бебе". Викам си, тоз пък как се постарал...а то какво било! Отварям вътре и някакви нещица за бебче. Розовки имаше...не съм ги гледала подробно, но все пак погледнах малко  :oops:
Имаше някакви лигавничета, други разни работи и едни супер малки крокс сандалки...явно за съвсем малко бебче бяха подаръците. Веднага се върнах в пощата и казвам, сори че отворих пакета, не видях че е грешно името...не е моя колет.
Жената от пощата се притесни и ме пита - ама вие нали нищо не сте взели от колета??? и 3 пъти го премери колко грама е...
 :lol: аз така се изненадах! последното което би ми минало през акъла е да открадна чужди бебешки дрешки.
« Отговор #84 -: Април 28, 2010, 23:32:51 pm »
Рая, много яка изненада, а :)
За доплера - слуша се след 16та седмица(поне с моя). Слагаш го много ниско долу, в ляво. И търсиш - важното е да е ниско и плоъзгаш наляво-надясно. Ако имаш проблем пиши :)
[/url][/url]
« Отговор #85 -: Април 29, 2010, 08:43:11 am »
anizi, Боби, техниките за обръщане бяха пускани тук от White, която два пъти беше успяла да си обърне бебето с тях. Така че - има човек, който да потвърди, че работят.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #86 -: Април 29, 2010, 08:47:40 am »
Добро утро,момичета :)

Имам едно въпросче..На 4 май съм на БХС , трябва ли съм гладна и жадна,че часът ми е чак за 13.20?
Хубав пролетен ден пожелавам :D

*
« Отговор #87 -: Април 29, 2010, 09:06:06 am »
Не е нужно да си гладна и жадна
*
« Отговор #88 -: Април 29, 2010, 09:21:16 am »
Като прочетох Раиса какво е писала за колетчето, да си кажа как се разстроих вчера с мойто.Беше обща поръчка, от Мадъркеар.Момичето, като ми го праща го сложила в хартиена опаковка, а го получих допълнително вакумиран в найлонов плик, като хартиения беше скъсан в единия ъгъл.Както се и оказа имаше липси - няма ми я помпата за кърма и една опаковка таблетки за студена стерилизация.Много се разстроих, как са улучили точно това ъгълче където е помпата.За съжаление нищо не може да се направи.Омръзна ми от разни неща, с които се сблъсквам по различни поводи и чувството на безсилие, че нищо не можеш да направиш.Ударих му един рев, не заради самата загуба толкова, колкото от това чувство, което описах по-горе.Звъннах насам-натам, отговора от началната и крайна дестинация-"Ами за съжаление госпожо нищо не може да се направи, някъде по пътя е станало, може би"
*
« Отговор #89 -: Април 29, 2010, 09:33:41 am »
Като прочетох Раиса какво е писала за колетчето, да си кажа как се разстроих вчера с мойто.Беше обща поръчка, от Мадъркеар.Момичето, като ми го праща го сложила в хартиена опаковка, а го получих допълнително вакумиран в найлонов плик, като хартиения беше скъсан в единия ъгъл.Както се и оказа имаше липси - няма ми я помпата за кърма и една опаковка таблетки за студена стерилизация.Много се разстроих, как са улучили точно това ъгълче където е помпата.За съжаление нищо не може да се направи.

Много неприятно - и аз тъкмо чакам такъв колет /с розови нещица :D/  и чак се притеснявам да не стане нещо подобно. Гадното е че човек започва да се чувства като ограбен - особено като знае че го прави за бебчетата.

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*
« Отговор #90 -: Април 29, 2010, 09:47:27 am »
Гадното е че човек започва да се чувства като ограбен - особено като знае че го прави за бебчетата.
Да, точно така се почувствах.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #91 -: Април 29, 2010, 09:54:08 am »
ЕЕЕЕ  ketti много гадно това бееее, тези хора срам нямат, чак мен ме хвана яд. За какво ще я използват помпата??? Сигурно даже не знаят какво е, ама нали е някакъв апарат....... :balk_149: Ням ли къде жалба да подадеш? Не трябва да ги оставяме така нещата, защото заради това сме на такова дередже!!!
Аз пък днес май съм по-добре (да чукна на дърво да не чуе рогатия) и мисля с една приятелка да изляза из парка на слънце да разходим и нейния бебок, че да пробвам и количката  :D
Хайде на всички мнооого усмихнат ден пожелавам!
*
« Отговор #92 -: Април 29, 2010, 10:07:58 am »
Здравейте, малко оф топик, дано не ми се скарат модераторите - майка ми работи на летището, където пристигат колетните пратки от чужбина - казвала ми е,тъй като пристигат в едни големи чували, се е случвало да отворят чувал, където би трябвало да има колети, а вътре всичко да е отворено, объркано и наистина в такъв случай няма как да знеш кое от къде е изпаднало. Обикновено скъсаните колети се слагат във вакуумиран плик и на него се изписва колко грама е разликата,между тази върху колета и тази, след като са го претеглили на нашето летище. Отделно колетните пратки от чуждите сайтове са в най-лошите и слаби опаковки - кашонЧета, хартиени пликове - конкретно за Ла Редут става дума. Съжалявам, че се е получило така, Кети. Дано помпата не е била Авент.
анизи, и да подадеш жалба, ако помпата е загубена извън България, нищо не може да се направи  :?
Лек ден ви желая :)
*
« Отговор #93 -: Април 29, 2010, 10:13:28 am »
Anizi, приятна разходка.А така, свиквай с количката.
За жалбата и да пусна и да не пусна все тая.Те минавали през два големи града допълнително и не се знаело къде точно може да е станало.Обяснихя ми,че е превакумирано, щото видиш ли, някъде по трасето видели, че е скъсано и го пакетирали пак да не ми се изгуби нещо.Да, ама системата нали трябва да е объркана, никъде няма печат или знак някакъв да се види къде аджеба е станало това препакетирване.
Дианка, помпата беше на Tomme Tippe.Но тя си идва от Бг., защото беше поръчка обща към едно момиче, която после разпраща към други във вид на колет и тя казва, че е била там.Ето това е.

http://www.mothercare.com/dp/B0031JYUQC/ref=ord_cart_active/279-7397567-8829738?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&mcb=core
Това са таблетките
http://www.mothercare.com/dp/B000NK1TCU/ref=ord_cart_active/279-7397567-8829738?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&mcb=core

п.п.И аз се извинявам, ако това е спам  :oops:
« Последна редакция: Април 29, 2010, 10:24:18 am от ketti »
« Отговор #94 -: Април 29, 2010, 10:45:16 am »
Аз затова си пазаравувам с фирма-посредник. Може да плащам комисиона, но сега, като по погрешка са купили грешните очила (пооръчах един модел, от магазина са им изптарили друг, но са го таксували на цената на първите) ще направят отстъпка от следваща поръчка.
Кети, в началото и аз исках помпата на Томи, поръчаха я доста момичета, но нещо се обърка и пристигна само една. Отвори я момичето, което поръчваше и после ни каза, че не е доволна. Чашката където влиза гърдата е много твърда,има една клапа, която не се стерелизира, а е като хармоника и трябва яко да се търка.
Аз в крайна сметка съм с Медела-ръчната и скоро ще пиша отзиви :)
[/url][/url]
*
« Отговор #95 -: Април 29, 2010, 11:09:30 am »
Раиса, на мен са ми правили изследването за гестационен диабет по тази програма.
Абсолютно безплатно, колкото и да не ти се вярва  :lol: Купих си само прахчето, но то беше супер евтино.
« Отговор #96 -: Април 29, 2010, 11:43:55 am »
Аз също го правих с направление, иначе струва 9 лв. А глюкозата си купуваш от аптеката за 0,90 лв.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #97 -: Април 29, 2010, 11:57:40 am »
Кети, много гадно се е получило.  :(
И аз поръчах доста неща от Мадъркер вкл. и помпа, стерилизатор, шишета на Авент, заради промоцията 50% и се надявам да не се изненадам неприятно.За първи път пазарувам по този начин. И аз като Жаси ползвам посредник, но само за транспортирането от английския адрес на фирмата до България.Лошото е,че никога не може да си сигурен дали всичко по веригата ще протече ок.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #98 -: Април 29, 2010, 14:34:16 pm »
Пфу, че гадно верно.
И аз това се замислих вчера, като ме пита жената "ама вие нали нищо не сте взели" , че и три пъти го премери на кантара  :lol:
Аз си помислих, добре бре, тази жена не ми ли вижда корема...точно аз ли ще взема чужди бебешки неща?!?! Че и принципно, кой нормален човек ще вземе наща за бебче, пък дори да му трябват.

Явно има кой.

А за изследването - верно, чак не ми се вярва че има нещо безплатно  :lol:
То сигурно си е евтиничко по принцип. Защо не ми платят хормоналните изследвания всеки месец, по 95 лв  :lol:

А с доплера нищо не става. Явно ще трябва да зачакам повечко време да мине. Работи си машинката, моето сърце го чувам ( не много силно, обаче! )  :lol: но на бебка - не.
« Последна редакция: Април 29, 2010, 14:35:56 pm от Raissa777 »
« Отговор #99 -: Април 29, 2010, 15:44:32 pm »
Не знаех, че изследването е безплатно, сега съжалявам, че не съм отишла и аз на него. Съжалявам и че никой не ме насочи към него, а уж акушерки, лекарки, не знам си какво.
Както и да е -тъпа история. Ще казвам на всички познати бременни да си настояват за изследването за диабет, както и за изследване на периферията на ретината - мен ме цакаха 30 лв. а се полага от касата.
Уф, смотах се нещо.

Раиса, какъв е доплера ти? Слагаш ли достатъчно гел, защото без него почти нищо не се чува. Твоето сърце трябва много ясно да се чува.
[/url][/url]