Ей, днес в няколко теми ми направи впечатление, че модераторите откровено се заяждат с потребителите!
Това все пак са форуми където се изказват мнения различни от нашето и би трябвало да ги уважаваме!
Това,че момичето не е обяснило достатъчно ясно своето състояние не означава,че трябва да я нападаме, а да й помогнем ако можем или поне да й дадем малко кураж!
(надявам се, че не ме очаква бан )
Аз не виждам никой модератор да се е "заял" с момичето или да не го е уважил. Vvi, къде точно видя неуважение? В случая спорят - един модератор с друг (jam i evro) по въпроса, който doreta01 повдигна.
Аз изобщо смятам, за разлика от vvi, че модераторите в този форум даже са дискриминирани, всеки ги гледа под лупа, всяка тяхна дума се тълкува, сакън някой да се не засегне! Изведнъж току се пръкне някой и почне да търси под вола теле.
Що не влезете в някой друг форум, за да видите какво точно значи модератор? Бамва те и край - ходи се жалвай после на арменския поп, ако искаш!
Бих казала, че нашите модератори за твърде демократични и от там идват всички проблеми! И това го твърдя след дългогодишни наблюдения, защото аз съм от няколко години в този форум!
Всеки,
абсолютно всеки има право да пише във форума и като потребител - какво от това, че е модератор?
Можеш да се жалваш от поведението на модератор, само и единственно, ако те бамне без причина! Не можеш да се оплакваш за това, че пише в тема и има различно мнение от някой друг!
Освен това, скъпа ми vvi, модераторите в този форум знаят твърде много неща относно репродуктивната медицина и тяхното мнение бих казала, че е изключително ценно. И когато някой напише откровенна глупост - естественно е да има реакция от страна на модератор - най-малкото, за да не остане никакво съмнение у никой, в случая - как точно се оценява яйчниковия резерв или относно някой друг проблем! И лично мое мнение - понякога по-острата реакция даже е полезна, защото предотвратява и предпазва от грешки!
И понеже смея да твърдя, че съм достатъчно запозната точно с оценката на яйчниковия резерв - да кажа нещо и по темата.
Doreta, това което Владимиров е направил е - оценка на ЯР на база на УЗ преглед, направен на 2-4 ден от началото на цикъла, посредством който се виждат броя антрални фоликули. КОгато антралните фоликули са под 6 за яйчник е достатъчно сериозна индикация за процес на изчерпване на ЯР.
Това, че според теб цикъла ти е нормален и имаш фоликули - нищо не означава. Много е важсно какъв е потенциала на тези фоликули, както и дали във фоликула изобщо има яйецеклетка, качествена ли е, може ли да бъде оплодена, като бъде оплодена дали ще започне да се развива ембриона, дали ще се имплантира този ембрион, развие и има потенциал да се роди здраво дете. Сама виждаш колко е дълъг путя от фоликул до качествен ембрион и дете. Когато яйцеклетката е некачествена ( което се среща често при процес на изчерпване на ЯР) всеки един етап от този дълъг процес може да се "счупи".
Д-р Владимиров, конкретно, е може би най-добрият специалист по оценка на ЯР, така че важно е кой те гледа и какво вижда.
Изчерпването на ЯР е процес, който протича безсимптомно, логично, ти по нищо няма как да разбереп дали резерва е започнал да се изчерпва и колко точно е изчерпан.
Твой проблем е дали ще се довериш или не на Владимиров, но след като той ти го е казал те съветвам да взмеш мерки и то бързичко, защото нямаш много време.
Разбира се, аз сега тука мога да ти напиша - миличка, всико ще е наред, не се притеснявай - всички ще сме бременни вкупом и несъмнено, но няма да го направя, защото, когато човек има проблем е добре да вземе мерки! За мен лично в това се изразява както подкрепата, така и помощта!
Сполай ви!