И аз да се включа в тази тема, независимо, че смятам да консултирам наживо в Пловдив.
С една дума при мен ситуацията е трагична от гледна точка на тегло и движение.
Години: 40 (без един месец), височина/тегло: 158/82
Причините за състоянието ми:
- спиране на цигари
- заседнал начин на живот (без никакви упражнения и почти нулево движение)
- 4 инвитро процедури, като първите със зверска стимулация, вторите с естроген и прогестерон, но достатъчно при всяка процедура да кача по 2 кила, които не мога да сваля.
Хранителен режим:
- сутрин: през седмицата - черно кафе без захар на гладно, събото неделно - нещо за закуска, което може да бъде или овесени ядки с кисело мляко или баничка
- обед : салата + нещо (мръвка на скара / сирене пане) или пък пица / спагети + бира (независимо от менюто) - всичко това се консумира в кварталната пицария
- вечер : готвено или мръвка (на скара или в йена) с гарнитура със салата и чаша вино
От време на време - по чашка ракийка на вечеря
Под гарнитура разбирам - най-често ориз в различни разновидности (и ориза и начина на приготвяне), арабски кускус, пълнозърнести спагети, картофи (сравнително рядко).
Като месо - основно свинско (основно филе, понякога бут без мазнина), телешко, пилешко без кожа.
Риба почти не ям, за сметка на това обожавам морски дарове - миди, скариди, калмари, хайвер.
Хляб - домашен пълнозърнест от машината, по една-две филийки - само вечер.
Що се отнася до спорта и движенията: като малка съм играла една година балет, активно ветроходство 15-на години, една година каланетика.
В момента единственото ми движение е разхождане на кучето сутрин около час (сериозно ходене, защото е на повод) но 1 седмица на всеки 3
Още една голяма черна точка: отвратително работно време, т.е. от 10 до... най-рано 19 часа, съответно пълна невъзможност последното ми хранене за деня да е преди 18ч.
Това, което искам да постигна - отслабване до тегло около 60 кг, поетапно и със задържане на теглото, без йойо ефект.